Σέρχιο Γιουλ: Λύτρωση στο γήπεδο που του άλλαξε τη ζωή και την καριέρα (vids)

Σέρχιο Γιουλ: Λύτρωση στο γήπεδο που του άλλαξε τη ζωή και την καριέρα (vids)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Σέρχιο Γιουλ: Λύτρωση στο γήπεδο που του άλλαξε τη ζωή και την καριέρα (vids)
Η εικόνα του Σέρχιο Γιουλ, μετά την ολοκλήρωση του τελικού του Super Cup, ανάμεσα στη Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα, έχει εξήγηση. Τα κλάματα του Ισπανού γκαρντ αποτελούν την ισχυρότερη μορφή λύτρωσης.

Ο Σέρχιο Γιουλ το... κουβαλούσε στην ψυχή του για τέσσερα χρόνια. Στις 9 Αυγούστου 2017 ο Γιουλ, με τη φανέλα της Ισπανίας σε ένα ματς προετοιμασίας κόντρα στο Βέλγιο, διαλύει τον χιαστό του δεξιού γονάτου του!

Ένας χρόνος απουσίας, μα στην πραγματικότητα εκείνος ο τραυματισμός έμοιαζε με τέσσερα χρόνια... φαγούρας. Το 2017 ο Γιουλ είχε ονομαστεί MVP της EuroLeague. Και από τότε, δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος παίκτης.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Γιουλ επέστρεψε στο ίδιο γήπεδο στην Τενερίφη, εκεί όπου άλλαξε η ζωή του. Και κράτησε για τον εαυτό του και τη Ρεάλ Μαδρίτης την καλύτερη εμφάνιση για τον τελικό.

Κόντρα στην Μπαρτσελόνα (νίκη με 88-83) μέτρησε 24 πόντους με 83% στα δίποντα, 60% στα τρίποντα και 83% στις βολές. Κανονικός MVP σε ένα γήπεδο που η τελευταία ανάμνησή του ήταν πόνος. Η Ρεάλ μετά τις δύο περσινές απώλειες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, κατάφερε να νικήσει την Μπαρτσελόνα.

Το φινάλε του αγώνα τον βρήκε μέσα στα κλάματα. Ο Γιουλ δεν άντεξε. Θέλησε να πετάξει από πάνω του το βάρος. Το... κουβαλούσε, άδικα, τόσα χρόνια. Βλέποντας την υγεία του να κλονίζεται μετά τη ρήξη χιαστού.

Και τα γόνατά του να τον ταλαιπωρούν. Και ο ίδιος προσπαθούσε σκληρά να επανέλθει. Στο πλευρό του, ένας συμπαίκτης του, ο οποίος ξέρει τι σημαίνει πόνος. Ο Ρούντι Φερνάντεθ ζει με τον πόνο (στην πλάτη) εδώ και χρόνια.

Και αυτή είναι η αιτία για την αγωνιστική πτώση. Ήταν ο πρώτος που πήγε να μιλήσει τον Γιουλ. Ίσως όταν συνειδητοποίησε ότι τα μισά δάκρυα του Γιουλ ήταν χαράς να αισθάνθηκε και εκείνος λυτρωμένος. Για όλα.