Σβεντ: «Μίλησα αρκετές φορές με τον Ιτούδη, δεν μας αρέσει να χάνουμε»

Σβεντ: «Μίλησα αρκετές φορές με τον Ιτούδη, δεν μας αρέσει να χάνουμε»

Σβεντ: «Μίλησα αρκετές φορές με τον Ιτούδη, δεν μας αρέσει να χάνουμε»
Ο Αλεξέι Σβεντ μίλησε στο CSKA Basket Show για την μεταγραφή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στην «ομάδα του στρατού».

Ο 33χρονος διεθνής γκαρντ ανέλυσε τον ρόλο που αναμένεται να έχει τη νέα σεζόν στους πρωταθλητές της VTB League, ενώ αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που είχε με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Μίλησα αρκετές φορές με τον κόουτς Ιτούδη. Έχουμε κοινούς στόχους, σε κανέναν μας δεν αρέσει να χάνουμε και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πως θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φυσικά συζητήσαμε σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής μου και την θέση μου στο παρκέ. Δεν είναι μυστικό πως μπορώ να παίξει στις θέσεις "1", "2", ακόμη και στο "3".

Δεν έχει μεγάλη διαφορά για εμένα, ελπίζω πως θα είμαι χρήσιμος και στις τρεις θέσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή μου στην ΤΣΣΚΑ και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη σεζόν».

Όσο για το τι μπορεί να προσφέρει στον αμυντικό τομέα, εξήγησε πως «υπήρξαν χρονιές κατά τις οποίες ήμουν ανάμεσα στους κορυφαίους στα κλεψίματα, άρα δεν νομίζω πως θα έχω πρόβλημα στο κομμάτι της άμυνας. Ας περιμένουμε να αρχίσει η σεζόν για να δούμε τι θα συμβεί».

Ο πρώην παίκτης της Χίμκι διαβεβαίωσε επίσης πως πλέον είναι απολύτα υγιής κι έτοιμος να προσφέρει άμεσα, έπειτα από τους τραυματισμούς που τον κράτησαν πίσω την περσινή χρονιά: «Έχω γίνει εντελώς καλά μετά τους τραυματισμούς της περασμένης σεζόν. Προετοιμαζόμουν για τη νέα σεζόν μαζί με τον πατέρα μου, είναι κάτι που συνηθίζω να κάνω τα τελευταία 6-7 χρόνια. Ξεκινάω πάντα να δουλεύω ένα μήνα πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Προπονούμαστε πολύ στους δρόμους, κάνοντας διατάσεις και διάφορες άλλες ασκήσεις. Μετά από αυτό, πηγαίνουμε και συνεχίζουμε το πρόγραμμα στο γυμναστήριο».

Εν συνεχεία, ο πολύπειρος σκόρερ τόνισε ότι «ήμουν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή πως ήθελα να έρθω στην ΤΣΣΚΑ και δεν σκέφτηκα άλλες ομάδες, επειδή ήξερα που θέλω να πάω. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ κι όλα τα παιδιά μου έδωσαν συγχαρητήρια.

Μιλούσα μαζί τους και όλοι ήταν χαρούμενοι που γύρισα. Τους ξέρω σχεδόν όλους, έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι, ενώ με κάποιους ήμουν και συμπαίκτης στο παρελθόν. Με άλλους παίξαμε μαζί στην Εθνική Ομάδα και γενικά έχουμε μια σπουδαία ομάδα και η σεζόν θα είναι διασκεδαστική», ήταν τα λόγια του Σβεντ στο CSKA Basket Show.

Θυμίζουμε πως πέρσι ο Άλεξ Σβεντ μέτρησε 19.8 πόντους με 33% στα τρίποντα, 7.7 ασίστ, 3.8 ριμπάουντ κι 1.3 κλεψίματα ανά 33 λεπτά σε 23 παιχνίδια με την Χίμκι στην EuroLeague.