Παναθηναϊκός: Το πλάνο Πρίφτη... πείθει τον Παπαπέτρου!

Παναθηναϊκός: Το πλάνο Πρίφτη... πείθει τον Παπαπέτρου!

Παναθηναϊκός: Το πλάνο Πρίφτη... πείθει τον Παπαπέτρου!
Η παραμονή του Ιωάννη Παπαπέτρου ολοένα και κερδίζει έδαφος, καθώς ο Έλληνας φόργουορντ σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να παραμείνει στον Παναθηναϊκό!

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, είχε (σε πρώτη φάση) μία μεγάλη προτεραιότητα. Την παραμονή του Ιωάννη Παπαπέτρου!

Γι' αυτόν τον λόγο ήταν συνέχεια σε ανοικτή γραμμή μαζί του θέλοντας να του αναλύσει το πλάνο και τις σκέψεις του ενόψει της νέας σεζόν. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών κορυφώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον Έλληνα φόργουορντ να σκέφτεται -πλέον- πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παραμονής του στο «τριφύλλι».

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που υπάρχουν και συνάμα όλες οι ενδείξεις, φέρνουν τον Παπαπέτρου πιο κοντά στο ΟΑΚΑ, παρά μακριά από αυτό. Και υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού τείνει να πει το οριστικό «ναι» στους «πράσινους».

Ο πρώτος έχει να κάνει με τον ρόλο του. Ο Δημήτρης Πρίφτης του δίνει τα κλειδιά της ομάδα εντός και εκτός παρκέ, με τον πλέον ηγετικό ρόλο. Έναν ρόλο που δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει καμία άλλη ομάδα εκτός του Παναθηναϊκού.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το αγωνιστικό πλάνο του Έλληνα προπονητή, ο οποίος του ανέλυσε ενδελεχώς τις σκέψεις του για το πώς θέλει να «χτίσει» την ομάδα, τους στόχους που έχει για το ρόστερ αλλά και την προοπτική ώστε ο Παναθηναϊκός να κάνει το «βήμα παραπάνω» την επόμενη αγωνιστική σεζόν στην EuroLeague.

Ο τρίτος αφορά φυσικά το οικονομικό κομμάτι. Όπως έγραψε και το Gazzetta, η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι εφάμιλλη και καλύτερη από την βελτιωμένη προσφορά στον Ντίνο Μήτογλου. Όπερ και σημαίνει ένα ποσό που φτάνει και ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Αν μη τι άλλο η πρόταση δεν αφήνει καθόλου αδιάφορο τον Παπαπέτρου, ο οποίος συνδυάζει στον Παναθηναϊκό και... όλο το υπόλοιπο «πακέτο» που ψάχνει σε κάποια ομάδα.

Προς το παρόν δεν έχει δώσει ακόμα την οριστική του απάντηση, αλλά οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι τείνει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και όχι να αποχωρήσει.

Εκτός, βέβαια, και αν υπάρξει ανατροπή με «μπάσιμο» άλλης ομάδας (σ.σ. ο Έλληνας φόργουουορντ υπάρχει στο «κάδρο» των Εφές και Αρμάνι) που να εκφράσει άμεσα επίσημο ενδιαφέρον.

Άλλωστε οι «πράσινοι» βιάζονται για τη στελέχωση του ρόστερ και η απάντηση του Παπαπέτρου θα κρίνει και τον υπόλοιπο σχεδιασμό. Κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.