Τσεντεβίτα Ολίμπια - Προμηθέας 98-84: Άντεξε για ένα ημίχρονο

Τσεντεβίτα Ολίμπια - Προμηθέας 98-84: Άντεξε για ένα ημίχρονο
Ο Προμηθέας Πατρών αγωνίστηκε με επτά παίκτες και τον πιτσιρικά Νίκο Βασιλείου απέναντι στην ανεβασμένη Τσεντεβίτα Ολίμπια, γνωρίζοντας την ήττα με 98-84 σε εξ αναβολής αγώνα για την 9η αγωνιστική του EuroCup

Ο Προμηθέας ταξίδεψε στη Λιουμπλιάνα για την αναμέτρηση με την ανεβασμένη Τσεντεβίτα Ολίμπια έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Ουλμ που αναπτέρωσε τις ελπίδες για την πρόκρισή του στους «16» του EuroCup, εντούτοις οι Σλοβένοι έκαναν εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο (36-15) και δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης στους Πατρινούς.

Ο Προμηθέας ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίχρονο όμως στη συνέχεια παραδόθηκε στον ρυθμό των γηπεδούχων που προηγήθηκαν με 27-15 στο 10', έχοντας ως σημεία αναφοράς στην επίθεση τους Όγκουστ, Μπλάζιτς και Ντράγκιτς που σημείωσαν από 7 πόντους έκαστος σε αυτό το διάστημα.

Οι γηπεδούχοι σούταραν 8/12 δίποντα κόντρα στον Προμηθέα που στηρίχθηκε στις πρωτοβουλίες του Κέντρικ Ρέι, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 17' αφού αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Ακολούθως οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν τα ποσοστά τους και ισορρόπησαν το ματς, μειώνοντας στο 48-43 του ημιχρόνου με μπροστάρη τον Τζεράι Γκραντ.

Η Τσεντεβίτα Ολίμπια πάτησε το γκάζι στην τρίτη περίοδο όπου σημείωσε 36 πόντους κόντρα στους Πατρινούς που μπλόκαραν επιθετικά και δημιούργησε διαφορά ασφαλείας (84-58, 30') που διατήρησε ως το φινάλε. Οι Πατρινοί που έμειναν από δυνάμεις στο β' ημίχρονο και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, μείωσαν στο τελικό 98-84.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Τσεντεβίτα Ολίμπια έκανε επιμέρους σκορ 36-15, μετατρέποντας το... εύθραυστο 48-43 του ημιχρόνου σε 84-58 στο 30' απέναντι στον Προμηθέα που χρησιμοποίησε 8 παίκτες (σ.σ. δεν έπαιξαν οι Χαντ, Τανούλης, Μπαζίνας που ήταν στη 12άδα ενώ ο Λάγιος πέρασε ελάχιστα στο παρκέ).

ΟΙ MVPs: Οι Τζέικομπ Πούλεν (22π., 5ασ.) και Ζακ Όγκουστ (19π., 6ριμπ.) πλήγωσαν τον Προμηθέα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιόγκι Φέρελ σημείωσε 16 πόντους με 2/3 τρίποντα ενώ είχε ακόμη 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο στα 19:27 που έμεινε στο παρκέ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σίμσον δεν κατάφερε να βοηθήσει επιθετιικά τον Προμηθέα, έχοντας 1/4 σουτ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η πληθωρική εμφάνιση της Τσεντεβίτα Ολίμπια στην τρίτη περίοδο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 44% των γηπεδούχων στο τρίποντο (10/23).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Προμηθέας προδόθηκε από την άμυνά του, καταρρέοντας στην τρίτη περίοδο. Οι παίκτες του Ζούρου έμειναν από δυνάμεις και σε συνδυασμό με την συνέπεια των γηπεδούχων στο τρίποντο, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 48-43, 84-58, 98-84.

98

84

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.