Άρης - Περιστέρι 78-83: Εκκένωση και διπλό σε ματς... Μπεν Χουρ (vid)

Νίκος Καρφής
Άρης - Περιστέρι 78-83: Εκκένωση και διπλό σε ματς... Μπεν Χουρ (vid)

bet365

Το Περιστέρι Βwin δραπέτευσε με διπλό (78-83) από το Nick Galis Hall απέναντι στον Άρη, σε ένα ματς... 3.5 ωρών που έγινε εκκένωση στο γήπεδο μετά από απόφαση που πήρε η Βάσω Τσαρούχα.

Μεγάλη νίκη για την ομάδα του Σπανούλη μέσα σε μία από τις πιο... καυτές έδρες της Basket League. Το Περιστέρι Bwin επικράτησε με 83-78 του Άρη εκτός έδρας και έτσι ανέβηκε στο 10-7. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν άλλο ένα μικρό βήμα για την τετράδα και έριξαν τον... αυτοκράτορα στο 9-8. Πάντως το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς κόσμο στο γήπεδο, αφού το Nick Galis Hall εκκενώθηκε μετά από απόφαση της Βάσως Τσαρούχα λόγω υβριστικών συνθημάτων.

Η πρώτη διαιτητής, Βάσω Τσαρούχα έφυγε μαζί με τους άλλους διαιτητές και διέκοψε την αναμέτρηση της Basket League λόγω υβριστικών συνθημάτων στο 33ο λεπτό. Δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό, αφού το ίδιο είχε συμβεί και στον αγώνα του Άρη με το Λαύριο στις 4 Δεκεμβρίου όπου επίσης είχε αποχωρήσει στη διάρκεια του αγώνα ζητώντας εκκένωση, αλλά υποχρεώθηκε να επιστρέψει με τη διατήρηση των φιλάθλων του Άρη στις κερκίδες.

Σύμφωνα με τος ανθρώπους του Άρη, η διακοπή έγινε για ένα σύνθημα, με την αστυνομία αρχικά να αρνείται να πάρει την ευθύνη για εκκένωση, αλλά τελικά να αδειάζει το γήπεδο και να συνεχίζεται κανονικά το ματς.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Ντένμον με 22 πόντους, ενώ στους 37 σταμάτησε ο Νότε για τους γηπεδούχους που έκανε ματσάρα.

Το ματς

O Nετζήπογλου με τρίποντο έκανε το 6-0 για τον Άρη που μπήκε εντυπωσιακά στο ματς κόντρα στο Περιστέρι Bwin. O Φρανσίσκο με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 15-13 για το Περιστέρι, τρία λεπτά πριν το τέλος τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του Σπανούλη κατάφερε με τον Ραντάνοφ να πάρει προβάδισμα στο σκορ για το 26-26 στο 14'. Ο Μπίλαν σκόραρε για το 32-39 για τους φιλοξενούμενους, με τον Χάγκινς με τρίποντο να διαμορφώνει το αποτέλεσμα του ημιχρόνου (35-39). Ο Άρης είχε 6/12 τρίποντα στο ημίχρονο.

Ο Ντένμον έδωσε αέρα επτά πόντων στο Περιστέρι για το 40-47 στο 25'. Με τον Χουγκάζ οι Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης πήραν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στο ματς για το 45-56. Ο Άρης δεν μπόρεσε να ρίξει τη διαφορά, με τον Πουλιανίτη να κάνει το 47-62 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στο 33' η Τσαρούχα έφυγε από τα αποδυτήρια μαζί με τους άλλους διαιτητές λόγω υβιστικών συνθημάτων, όπως είπαμε και παραπάνω, και ζήτησε εκκένωση για να συνεχιστεί το ματς. Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από μια ώρα. Ο Φίλλιος έκανε το 72-73 με τρίποντα στο 38'. Ο Ντένμον έκανε το 72-75 με βολές. Ο Ντένμον έγραψε το 72-77, με τον Μήτρου-Λονγκ να μειώνει σε 74-77 στα 17 δευτερολέπτα. Ο Φρανσίκσο έκανε το 75-81 με δύο βολές στα 7 δευτερόλεπτα και κλείδωσε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-39, 47-62, 78-83

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το Περιστέρι είχε 17/25 δίποντα, ενώ έκανε εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο (12-23).

O MVP: Ο Ντενμον είχε 24 πόντους και ο Φρανσισκο με 17 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Μπορεί να μην νίκησε, αλλά δεν αγνοείς τους 37 πόντους που έβαλε ο φοβερός Νότε.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χορκλερ ήταν άποντος με 0/3 σουτ και δεν βοήθησε.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Χάμερ με 14 πόντους, 6/7 σουτ και 5 ριμπάουντ ήταν εξαιρετικός.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 37 πόντοι του Νότε.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η εκκένωση του γηπέδου που ζήτησε η Βάσω Τσαρούχα για υβριστικά συνθήματα, η οποία τελικά έγινε.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Α' ΓΥΡΟΥ: Το Περιστέρι είχε επικρατήσει με 92-20.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το Περιστέρι έκανε βήμα για να μπει στην τετράδα, ενώ ο Άρης απομακρύνθηκε από αυτή.

φγ

φγ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα