Βεζένκοβ: «Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό φεγγάρι, να παίξουμε σοβαρό και όμορφο μπάσκετ» (vid)

Βεζένκοβ: «Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό φεγγάρι, να παίξουμε σοβαρό και όμορφο μπάσκετ» (vid)
Ο Σάσα Βεζένκοβ μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ενώ εστίασε στην ομαδική επιτυχία παρά τις προσωπικές του διακρίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Σάσα Βεζένκοβ φιλοξενήθηκε στην κάμερα της ΕΡΤ λίγο μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα στην Πάτρα και ξεδίπλωσε τις σκέψεις του σε μία συνέντευξη με πλούσιο περιεχόμενο για τις υποχρεώσεις που ακολουθούν και για την προσωπική του επίδοση.

Ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» μίλησε μεταξύ άλλων για το ματς που ακολουθεί κόντρα στον Παναθηναϊκό (5/12, 19:15) στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Basket League: «Ανεξαρτήτως το πως βρίσκονται οι ομάδες...Αν η μία είναι καλά και η άλλη δεν είναι, πρόκειται για ντέρμπι. Βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός μέρα με τη μέρα, αυτό που βλέπουμε όλοι και είχα πει και στο Super Cup, είναι ότι ανεβαίνει. Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα, όταν χτίζεται από την αρχή, απευθείας να δεις κάτι ουάου. Οπότε ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, κοιτάμε όμως τον εαυτό μας. Να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας, να γεμίσουμε το γήπεδο που σίγουρα θα είναι γεμάτο. Να παίξουμε ένα σοβαρό, σωστό και όμορφο μπάσκετ και να δώσουμε το 100% όλοι μαζί για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Ενώ στη συνέχεια, ο Βεζένοβ αναφέρθηκε στην προσθήκη του Μπέικον: «Εντάξει, τον έχουμε αντιμετωπίσει και πέρυσι έξι φορές και στα playoffs. Σίγουρα ένας ταλαντούχος παίκτης. Δεν είναι μόνο ο Μπέικον, είναι πάρα πολλοί. Είναι 6-7 οι ξένοι που έχουν παίξει EuroLeague, ο Παπαγιάννης σιγά-σιγά ανεβαίνει μετά τον τραυματισμό του, δένονται μεταξύ τους... Είναι μία καλή ομάδα!»

Όσο για τους τίτλους του MVP με τους οποίους ισοφάρισε τον αντίστοιχο αριθμό του Βασίλη Σπανούλη, ο Βεζένκοβ απάντησε: «Δεν με απασχολεί τίποτα προσωπικό, εμένα με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα γιατί όπως μας έδειξε και η περσινή σεζόν όταν η ομάδα είναι επιτυχημένη και πάει στο Final 4, όταν παίρνει τίτλους όλοι είναι χαρούμενοι και επιτυχημένοι και όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους. Δεν πάει να παίζεις καλά, όταν η ομάδα δεν πετυχαίνει, δεν έχεις κάνει τίποτα. Η ομάδα πάνω από όλα. Προσπαθώ να βοηθάω με τον ρόλο μου, πάνε αρκετά καλά τα πράγματα. Θα συνεχίσω να δουλεύω και να είμαι ταπεινός. Για τίτλους είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε, σημαντικό είναι να παίρνουμε νίκες να χτίζεται η ψυχολογία και να συνεχίσουμε στο καλό μονοπάτι που είμαστε τώρα.

Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό και όταν έχεις βλέψεις και ξεκινάς καλά, σου μένει ένα απωθημένο από την περσινή σεζόν, αλλά δεν μπορείς να βιαστείς. Η EuroLeague όπως και η ζωή είναι απρόβλεπτη, πρέπει να το πας βήμα-βήμα. Ξέρω ακούγεται κλισέ και για τον κόσμο και για εμάς είναι βαρετό, αλλά έτσι είναι...».

Πέρα από αυτά, ο Βεζένκοφ αναφέρθηκε στα εξής:

Για το παιχνίδι με τον Προμηθέα για την 7η αγωνιστική της Basket League: «Ξέραμε θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το περιμέναμε γιατί η ομάδα του Προμηθέα είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω την αδικεί το σκορ... Το κάναμε εμείς εύκολο μπαίνοντας πολύ σοβαρά από την αρχή».

Για την ενέργεια που βγάζει ο Ολυμπιακός και το εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο στην Πάτρα: «Εντάξει, δεν ξεκινήσαμε καλά. Είχαμε δεχτεί 18 πόντους στα πρώτα 5-6 λεπτά και εμείς δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά στην άμυνα. Μετά σφίξαμε και παίξαμε πολύ καλύτερα. Κάποια τρίποντα μας έδωσαν και ρυθμό, αλλά έχουμε 12 παίκτες που είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν, 13 με τον Άλεκ που έμεινε σήμερα πίσω λόγω μιας μικρής ενόχλησης. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να μπει ο καθένας στον ρόλο του».

Για το ρεκόρ τριπόντων και τις ασίστ: «Πάντα ξεκινάμε από την άμυνα. Σίγουρα κυκλοφορήσαμε πολύ καλά τη μπάλα, όπως είπα και η άμυνα του Προμηθέα πιστεύω δεν ήταν αυτό που έχουν δείξει μέχρι τώρα. Βρήκαμε και εμείς όλα τα ελεύθερα σουτ, όλες τις αδυναμίες...»

Για το στοιχείο που διαφοροποιεί τον Ολυμπιακό από τις υπόλοιπες ομάδες: «Προσπαθούμε να μοιράσουμε τη μπάλα πάρα πολύ γρήγορα και να παίξουμε πάρα πολύ γρήγορο μπάσκετ, με πάσα και όσο λιγότερες ντρίπλες γίνεται. Να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη, που έχουμε το πλεονέκτημα. Πιστεύω ότι αυτό μας βοηθάει αλλά σίγουρα η βάση μας είναι η άμυνα».

Για την ετοιμότητα της ομάδας για τα ματς με Εφές και Παναθηναϊκό: «Έχουμε παιδιά έτοιμα να παλέψουν και να καλύψουν όπως είπα και εγώ τους πάντες. Πιστεύω η ομάδα θα είναι έτοιμη... Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι στην EuroLeague με μία ομάδα που όπως είδαμε στα τελευταία ματς δίνει τον καλύτερό της εαυτό χωρίς τον Σέιν Λάρκιν. Εμείς είμαστε έτοιμοι για τα πάντα».

Για το αν πρόκειται για επανάληψη του ημιτελικού του Final 4: «Η Εφές ποτέ δεν ξεκινάει καλά, αλλά... το βρίσκει στην πορεία και παίρνει τον τίτλο. Οπότε τα ματς αυτά είναι πολύ σημαντικά για τη βαθμολογία, αλλά δεν είναι playoffs και Final 4».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα