Γκάρετ στο Gazzetta: «Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με τον Παναθηναϊκό»

Γκάρετ στο Gazzetta: «Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με τον Παναθηναϊκό»

bet365

Έχει παίξει μπάσκετ από την Ιβηρική ως την μακρινή Ισλανδία. Υπήρξε συνοδοιπόρος του Αϊζάια Κάνααν στο NCAA. Φέτος ξεχώρισε στην Basket League, ιδίως στα παιχνίδια απέναντι στους «αιωνίους». Ο λόγος για τον Μπράντον Γκάρετ. Ο σέντερ του Ηρακλή στο Gazzetta.

Έξι διαφορετικές χώρες. Ισπανία, Ελβετία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ουγγαρία και πλέον Ελλάδα. Ο Μπράντον Γκάρετ έχει γράψει κάμποσα χιλιόμετρα στο ευρωπαϊκό του κοντέρ, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο του 2013, έχοντας πια συνηθίσει την ζωή του επαγγελματία Αμερικανού μπασκετμπολίστα που έμαθε να ζει μακριά από τη γενέτειρα του - και τους οικείους του.

«Μετά από τόσα πολλά χρόνια, το να βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι σου, παύει να σε ενοχλεί τόσο, δεν σε απασχολεί, παθαίνεις... ανοσία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο 31χρονος ψηλός του Ηρακλή που ολοκληρώνει αισίως την ένατη σεζόν του στην Γηραιά Ήπειρο. «Περνάω περισσότερο χρόνο εδώ, στην Ευρώπη, σε σχέση με την πατρίδα μου, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μεγαλύτερο "εμπόδιο" για εμένα προσωπικά πάντα θα είναι πως χάνω αρκετές στιγμές με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Τα καλοκαίρια, προσπαθώ να δημιουργώ μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερες αναμνήσεις μπορώ», τονίζει o σέντερ με καταγωγή από το Φοίνιξ.

Έχοντας πατήσει παρκέ σε τόσα πολλά πρωταθλήματα και διαφορετικά αγωνιστικά επίπεδα, από τις χαμηλές κατηγορίες της Ισπανίας ως την πόλη Σαουδακροκούρ (των 2.614 κατοίκων) της Ισλανδίας, όπου εδρεύει η ομάδα Τίνταστολ που έχει αγωνιστεί, και την πιο... λαμπερή Γενεύη της Ελβετίας, ο Αμερικανός ψηλός είναι σε θέση να αναγνωρίσει πως «το επίπεδο του ταλέντου στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναμφίβολα υψηλότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου έχω αγωνιστεί», εξηγώντας ωστόσο ότι «βασικά αυτή είναι κι η κυριότερη διαφορά, καθώς η τακτική και τα συστήματα είναι πάνω κάτω παντού τα ίδια». Ο Γκάρετ υπέγραψε στον Ηρακλή και εισήλθε στην ελληνική πραγματικότητα στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ως αντικαταστάτης του συμπατριώτη του, Ρέτζι Λιντς, που μεταπήδησε στην ιταλική Νάπολι.

Ο Ηρακλής βρίσκεται σε δύσκολη θέση βαθμολογικά σε ο,τι αφορά την παραμονή του κι απομένει έναν μόλις ματς, εκείνο με τον Παναθηναϊκό στο Ιβανώφειο. «Περιμένω μια μάχη» επισημαίνει, διαβεβαιώνοντας ότι «οι συμπαίκτες μου κι εγώ θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι με στόχο να αγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Ο Γηραιός υποδέχεται το Σάββατο (14/5, 17:00, ΕΡΤ SPORTS ERTFLIX) στη Θεσσαλονίκη τους «πράσινους» του Γιώργου Βόβορα, με στόχο να εξαντλήσει εντός των τεσσάρων γραμμών τις πιθανότητες παραμονής του στην Basket League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πάντως, σε ατομικό επίπεδο, ο Γκάρετ τα πηγαίνει περίφημα στην Basket League με 13.1 πόντους, 7.8 ριμπάουντ κι 1.1 κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά 26'22'' παρουσίας. «Δεν θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να παραμείνω συνεπής αγωνιστικά σε αυτό το σημείο της καριέρας μου. Εμπιστεύομαι την προετοιμασία μου και γενικά την δουλειά που “ρίχνω” σε αυτό που κάνω. Αυτό είναι που με κρατάει σε ένα υψηλό επίπεδο», δηλώνει ο ίδιος αναφορικά με τη συνέπεια και τη σταθερότητα που παρουσιάζει εντός των τεσσάρων γραμμών με τα «κυανόλευκα».

«Ήθελα να αποδείξω ότι ανήκω σ' αυτό το επίπεδο»

Ο Γκάρετ (2.06μ.) πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό τον Φλεβάρη, ενώ στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό τον Μάρτιο είχε double-double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ. «Αυτά είναι παιχνίδια τα οποία, το δίχως άλλο, περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία, πριν μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ με την ομάδα του Ηρακλή», σχολιάζει σχετικά με τις «μονομαχίες» του κόντρα στις κορυφαίες ομάδες της Λίγκας και συνεχίζει: «Ο κύριος στόχος μου ήταν να αποδείξω πως ανήκω να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού. Αισθάνομαι ότι το έκανα, κατά την διάρκεια της παρουσίας μου στην Ελλάδα».

Παρά τις πολλές αντιξοότητες και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα (ρεκόρ 6-17 στην Basket League), οι φίλαθλοι του Ηρακλή στέκονται δυναμικά δίπλα στην ομάδα σε όλη τη σεζόν, με τον Γκάρετ να εισπράττει διαρκώς την αγάπη τους. «Η ενέργεια τους είναι απαράμιλλη, μας βοηθά πάρα πολύ ούτως ώστε να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα που με αγκάλιασαν και που μου έδειξαν τόση στήριξη σε αυτή την δύσκολη σεζόν», λέει ο ίδιος. Όσο για το αν του αρέσει η Ελλάδα; «Απολαμβάνω το χρόνο που περνάω στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτό είναι σίγουρο! Η πόλη μου βγάζει πολύ ωραία "αύρα" εκτός γηπέδου».

«Εφόσον υπάρξει η κατάλληλη προοπτική, θα μου άρεσε να επιστρέψω στην Ελλάδα για να αγωνιστώ ξανά στο μέλλον», ήταν η απάντηση του για το αν φαντάζεται τον εαυτό του και του χρόνου στην Basket League, την οποία γνώρισε καλά φέτος, με 17 συμμετοχές συνολικά.

Τα χρόνια στο Μάρεϊ Στέιτ κι η συνύπαρξη με τον Κάνααν

Ο Γκάρετ, απόφοιτος του Μάρεϊ Στέιτ, του Πανεπιστημίου που «εξήγαγε» τους εν ενεργεία NBAers Τζα Μοράντ (Μέμφις Γκρίζλις) και Κάμερον Πέιν (Φοίνιξ Σανς), χαίρεται ιδιαίτερα για την πρόοδο των αποφοίτων του προγράμματος. «Είναι κάτι το τρομερό το να παρακολουθείς την εξέλιξη τους στο NBA, κάνει όλους εμάς τους απόφοιτους του Μάρεϊ Στέιτ περήφανους» δηλώνει με τιμή κι υπογραμμίζει πως «πολλά εύσημα για το ότι τα βλέμματα στράφηκαν προς το Μάρεϊ Στέιτ πρέπει να δώσουμε στην αγωνιστική περίοδο 2011-12, η οποία ήταν η junior season μου. Τότε, με ηγέτη τον Αϊζάια Κάνααν, χάσαμε μόλις δύο παιχνίδια σε ολόκληρη τη χρονιά»!

Οι Ρέισερς, η ομάδα μπάσκετ του Μάρεϊ Στέιτ στο πρωτάθλημα του NCAA, ολοκλήρωσε εκείνη τη σεζόν με ρεκόρ 31-2, με αιχμή του δόρατος τον Κάνααν (19π., 3.6ασ., 3.5ριμπ., 1.4κλ.) που αποχώρησε από την Ούνικς μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και πλέον στελεχώνει την Γαλατασαράι του κόουτς Ανδρέα Πιστιόλη. Ο - 21χρονος τότε - Γκάρετ ήταν «γρανάζι» σε εκείνη την ομάδα σε ρόλο back-up ψηλού (2.2π., 2.1ριμπ., 11.4'), έχοντας 30 συμμετοχές στη σεζόν

«Το κολλεγιακό μπάσκετ έθεσε τα θεμέλια του τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Από τις προπονήσεις, ατομικές, ομαδικές ή με βίντεο, κι όλα αυτά ενώ έχεις να διαχειριστείς ένα πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων» εξηγεί ο Γκάρετ σε σχέση με το πως βοηθά το κολλέγιο έναν μελλοντικό επαγγελματία του σπορ. «Πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένος και να έχεις πειθαρχία για να είσαι φοιτητής και αθλητής ταυτόχρονα. Είναι κάτι που σε βοηθά σημαντικά στο να γίνεις αργότερα επαγγελματίας και να παίξεις στο εξωτερικό», καταλήγει.

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα