Παναθηναϊκός-Ηρακλής 70-58: Ο Οκάρο Ουάιτ τον... γλίτωσε από τα χειρότερα (vid)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Ο Παναθηναϊκός είδε αλλά... δεν έπαθε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον εξαιρετικό Ηρακλή, καθώς δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να φτάσει στη νίκη με 70-58 λίγα 24ωρα πριν από το Final 4 του Κυπέλλου στην Κρήτη.

Δεν... ήθελε και πολύ να γίνει η έκπληξη στο κλειστό του ΟΑΚΑ λίγες ημέρες πριν από τη διεκδίκηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ιδιαίτερα νωθρός μετά το «διπλό» στη Γαλλία, δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του και παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα στην επίθεση λίγο έλειψε να την... πατήσει. Για τρία δεκάλεπτα ο Ηρακλής έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, υπήρχαν στιγμές που είχε προηγηθεί με +10 και με +8 πόντους, αλλά στην τελευταία περίοδο ο Οκάρο Ουάιτ (19π., 10ριμπ.) έβαλε τα πράγματα στη... θέση του και γλίτωσε τα χειρότερα για την ομάδα του

Άλλωστε το μοναδικό που δεν ήθελε ο Παναθηναϊκός είναι κακή ψυχολογία ενόψει του Final 4 στα «Δύο Αοράκια»! Με ενα γρήγορο σερί 10-0 στην έναρξη της τελευταίας περιόδου πήρε διαφορά 10 πόντων (58-48) και ουσιαστικά «κλείδωσε» την αγχωτική -σύμφωνα με την εξέλιξη του ματς- νικη.

Το ματς

Ο Ηρακλής φρόντισε να αιφνιδιάσει τον άστοχο Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του αγώνα και να βάλει διαφορετικά δεδομένα στο ΟΑΚΑ από αυτά που θα περίμενε και ενδεχομένως να ήθελε ο Δημήτρης Πρίφτης ενόψει και του Final 4 του Κυπέλλου. Δηλαδή μια... χαλαρή προπόνηση, άνοιγμα από νωρίς της διαφοράς και στη συνέχεια συντήρηση για τα παιχνίδια της Κρήτης. Αμ, δε. Ο «Γηραιός» όχι μόνο δεν είχε διάθεση να γίνει «σακος του μποξ» μετά και το εξαιρετικό παιχνίδι των «πρασίνων» στο «Astroballe» αλλά ανάγκασε τους γηπεδούχους να κυνηγούν στο σκορ.

Λίγο πριν από το πρώτο δεκάλεπτο (12-18) η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε προηγηθεί με 10-18 έχοντας αναγκάσει τον Παναθηναϊκό σε μόλις 3/12 εντός παιδιάς και 3 λάθη! Αντίθετα ο Ηρακλής μέτρησε στην πρώτη περίοδο 4/8 δίποντα έχοντας πάρει τα ριμπάουντ και προβάδισμα. Το «τριφύλλι» έδειχνε να συνέρχεται μετά το αρχικό... σοκ μειώνοντας σε 17-18 στο 12' αλλά όπως αποδείχθηκε η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ηρακλής επέστρεψε στο ματς και με τον Μπράντον Γκάρετ να... βάζει στα καλάθια όλους τους ψηλούς των «πρασινων», προηγήθηκε ακόμα και με 10 πόντους διαφορά (21-31 στο 15')!

Ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν εκείνος που προσπαθούσε να ξαναβάλει τον κάκιστο Παναθηναϊκό στο ματς και με σερί 9-0 οι γηπεδούχοι μείωσαν 30-31 πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (32-25). Στο πρώτο μισό του ματς ο Παναθηναϊκός είχε 10/24 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 6/10 βολές, δείχνοντας μεγάλη αδυναμία στο σκοράρισμα και τον Μέικον να μένει σε 0/4 εντός παιδιάς. Από την άλλη, ο Ηρακλής είχε το εντυπωσιακό 10/16 στα δίποντα έχοντας πάρει 16 πόντους μέσα από το «ζωγραφιστό», ενώ παράλληλα ήταν καλύτερος και στα ριμπάουντ (14-19).

Copy-paste ήταν και η 3η περίοδος. Ο μεν Παναθηναϊκός πλησίαζε, ο δε Ηρακλής... απομακρυνόταν. Η ομάδα του Κώστα Μέξα όχι μόνο παρέμεινε ανταγωνιστική στο παιχνίδι αλλά κρατούσε το προβάδισμα στο σκορ και παράλληλα έλεγχε απόλυτα τον ρυθμο έχοντας αποδιοργανώσει τους γηπεδούχους. Μάλιστα στο 24' προηγήθηκε εκ νέου με +8 πόντους (34-42) δείγμα και της εικόνας που επικρατούσε στο άδειο ΟΑΚΑ. Κάπου εκεί είχε... φτάσει και η ώρα για το «πράσινο» comeback. Με επιμέρους 12-2 σε διάστημα τριών λεπτών, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 46-44 στο 28'. Ένα κακό επιθετικά παιχνίδι, με το «τριφύλλι» να είχε έως εκείνο το σημείο 18/41 σουτ (14/30 δίποντα, 4/11 τρίποντα) και τον Ηρακλή 17/43 εντός παιδιάς (3/15 τρίποντα).

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός ήθελε να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης και να εξανεμίσει τις... όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί στις τάξεις του Ηρακλή. Ξεκίνησε την τελευταία περίοδο με σερί 10-0 για το +7 (58-48 στο 33') με το οποίο άφησε πίσω την κάκιστη επιθετική εμφάνιση των τριών πρώτων δεκαλέπτων. Ο Οκάρο Ουάιτ ήταν εκείνος που φρόντισε να... βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όντας ο καλύτερος και πιο σταθερός παίκτης των «πρασίνων» στο ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο σερί 10-0 του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με το οποίο έδιωξε τα... σύννεφα που είχαν απλωθεί στο ΟΑΚΑ.

MVP: Ο Οκάρο Ουάιτ συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις έχοντας 19 πόντους με 4/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 1 λάθος.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Double Double και από τον Τζέρεμι Έβανς με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ηρακλης πάλεψε πολυ το ματς. Και όλοι όσοι έπαιξαν πρόσφεραν τον... οβολό τους. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο τραυματισμός του Κώστα Παπαδάκη λίγο πριν από το τέλος με αποτέλεσμα να αποχωρήσει υποβασταζόμενος από το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 40 ριμπάουντ και οι 19 ασίστ του Παναθηναϊκού, όπως το άσχημο ποσοστό του Ηρακλή στα τρίποντα με 5/20.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ήταν εμφανές ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να ανεβάσει στροφές και να παίξει στο... ρελαντί ενόψει του Final 4. Οι αντίπαλες ομάδες τέτοιες... ευκαιρίες ψάχνουν για να εκμεταλλευτούν και ο Ηρακλής το έκανε και με το παραπάνω για 30 λεπτά. Το πίστεψαν οι παίκτες του Μέξα, αλλά όταν τα πράγματα είχα ζορίσει αρκετά για τους «πράσινους» βγήκε μπροστά ο Οκάρο Ουάιτ για να διώξει το άγχος.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 32-35, 48-48, 70-58

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα