Γκιστ και Νέλσον για τη Ζαλγκίρις

Φάνης Παναγιώτου
Γκιστ και Νέλσον για τη Ζαλγκίρις
Τζέιμς Γκιστ και ΝτεΜάρκους Νέλσον μίλησαν για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Ζαλγκίρις (19:45/Νovasports 2) και στάθηκαν στο γεγονός πως πρόκειται για ομάδα με παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Οι δύο Αμερικανοί του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκαν στο Zalgiris TV...

Αρχικά ο Τζέιμς Γκιστ αναφέρθηκε στη Λιθουανία και τόνισε πως είναι ένας ευχάριστο μέρος να βρίσκεσαι, αφού πρόκειται για μία χώρα "γεμάτη" μπάσκετ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αλτικά του προσόντα και τα όσα γράφονται για τον ίδιο, υπογραμμίζοντας -χαριτολογόντας- πως "μακάρι να είχα φτερα"! Ο Τζέιμς Γκιστ συνέχισε την αναφορά στα εντυπωσιακά καρφώματα που πραγματοποιεί λέγοντας: "Οι δύο πόντοι είναι δύο πόντοι. Αν τώρα έχω την ευκαιρία να ξεσηκώσω το κοινό είμαι πρόθυμος να το κάνω."

Ο Αμερικανός ρωτήθηκε και για τα στατιστικά του, τα οποία βελτιώνονται συνεχώς και απάντησε πως αυτοί οι μήνες είναι οι κρίσιμοι, αυτοι που θα καθορίσουν την πορεία της ομάδας, συνεπώς πρέπει να είσαι καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι. Να είσαι αποφασιστικός. Όσο για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που μένει για πάνω από μία σεζόν, είπε: "Είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε πολλές χώρες και να παίξω σε σπουδαίες ομάδες, αλλά βρήκα το μέρος που μπορώ να αποκαλώ "σπίτι" και να αισθάνομαι άνετα...Εκτιμώ τον Παναθηναϊκό και όσους με πίστεψαν. Είναι μία σπουδαία εμπειρία...". Τέλος, αναφέρθηκε στην προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού και είπε πως η Ζαλγκίρις είναι ομάδα που παίρνει δύναμη από το κοινό της και θα είναι ένα αρκετά δύσκολο ματς, ενώ θυμήθηκε το παιχνίδι προετοιμασίας όπου οι "πράσινοι" έχασαν με διαφορά κοντά στους 30 πόντους!

ΝΕΛΣΟΝ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΠΟΤΣΙΟΥΣ
Η πρώτη ερώτηση στον ΝτεΜάρκους Νέλσον είχε να κάνει με τον Μαρτύνας Πότσιους. Ο Λιθουανός και ο Αμερικανός ήταν συμπαίκτες στο κολέγιο και ο Νέλσον θυμήθηκε πως ο Πότσιους είναι παίκτης με υψηλό μπασκετικό IQ.

Για τη Ζαλγκίρις ο Αμερικανός γκαρντ του "Τριφυλλιού" είπε: "Είναι ομάδα με παράδοση. Σκληρή. Βρίσκεται πάντα στο TOP 16 και έχουν καλούς σουτέρ. Είναι επίκυνδη ομάδα." Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και απάντησε πως ο εκείνος και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι δύο διαφορετικοί παίκτες που μοιράζονται την ίδια θέση. Ο 3D παίζει με το μυαλό του και την εμπειρία, ενώ ο Νέλσον βασίζεται περισσότερο στην εκρηκτικόττηα και τα αθλητικά προσόντα. Συνεπώς συμπληρώνει ο ένας τον άλλον...

Όσο για τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, τόνισε: "Κάθε ημέρα είμαι και πιο δυνατός..." Τέλος, έκλεισε λέγοντας πως χρειάζεται υπομονή και πολύ καλή άμυνα για 40 λεπτά κόντρα στη Ζαλγκίρις.