Γιατί (δεν) θα μας λείψουν Μέσι και Κριστιάνο

Γιατί (δεν) θα μας λείψουν Μέσι και Κριστιάνο

bet365

Το τέλος μιας ολόκληρης, ποδοσφαιρικής εποχής πλησιάζει και εμείς βρήκαμε τους λόγους που θα μας λείψουν Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλά και τους λόγους που δεν θα μας λείψουν...

Η ταυτόχρονη, ιστορική, απουσία των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο από τα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια μας υπενθύμισε ότι το τέλος μιας ποδοσφαιρικής εποχής πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Και, σε μια κρίση ειλικρίνειας, είπαμε να παραθέσουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους θα μας λείψουν ο Λέο και ο «CR7», αλλά και τους λόγους για τους οποίους δεν θα μας λείψουν....

Θα μας λείψουν... γιατί είναι νικητές της ζωής και αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά μας. Ο Μέσι έκανε μόνος του τις ενέσεις αυξητικής ορμόνης για να μην μείνει νάνος. Ο Κριστιάνο χρειάστηκε να κάνει επέμβαση στην καρδιά όταν ήταν πιτσιρικάς και δέχθηκε bullying για την (νησιώτικη) προφορά του. Αμφότεροι ξεπέρασαν τις αντιξοότητες και, χάρη στο ταλέντο και την (φοβερή) δουλειά τους, έγιναν υπέρ – παίκτες που σημάδεψαν τα τελευταία 15 (και βάλε) χρόνια.

Δεν θα μας λείψουν... γιατί μας έχει κουράσει αυτή η κόντρα που έχει δημιουργηθεί για τις επιδόσεις και τους τίτλους τους, χωρίς πάντως να φέρουν την καίρια ευθύνη αυτοί. Οι haters του Μέσι που λένε ότι έξω από το προστατευμένο περιβάλλον της Μπαρτσελόνα θα αποτύγχαινε παταγωδώς (γελάμε...), οι haters του Κριστιάνο που λένε οτι δεν δουλεύει για τις ομάδες του και κοιτάει μόνο την προσωπική προβολή (και εδώ γελάμε...). «Γατάκι ο Μέσι», «κλαψιάρης ο Κριστιάνο» και πάει λέγοντας. Νισάφι, φτάνει πια.

Θα μας λείψουν... γιατί τα ρεκόρ τους σε γκολ, τίτλους και ατομικές διακρίσεις είναι αξεπέραστα. Ο Μέσι έχει έξι «Χρυσές Μπάλες», είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Μπαρτσελόνα και δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League. Ο Κριστιάνο έχει πέντε Champions League (και πέντε «Χρυσές Μπάλες»), είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Ρεάλ Μαδρίτης και στο Champions League. Απίστευτοι.

Δεν θα μας λείψουν... γιατί ο κουλουράς θέλει φρέσκια κουλούρια και έχουν ήδη βρεθεί τα φαινόμενα που θα τους αντικαταστήσουν σε ΟΛΑ. Στα 21 του χρόνια, ο Κιλιάν Μπαπέ έχει ήδη κάτι που δεν έχει κατακτήσει κανένας τους, το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στα 20 του χρόνια, ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ έχει πετύχει στο Champions League όσα γκολ δεν είχαν μαζί οι δύο τους στην ηλικία του. Τι να λέμε τώρα κύριοι, τελειώσατε!

Θα μας λείψουν... γιατί από τα εκατοντάδες γκολ που έχουν πετύχει, μερικά είναι απίστευτα και δεν χορταίνεις να τα βλέπεις ξανά και ξανά. Του Μέσι, αναμφίβολα, το σλάλομ α λα Μαραντόνα σε έναν αγώνα Κυπέλλου με την Χετάφε, όταν ήταν μόλις 20 ετών.

Του Κριστιάνο, πέρα από οποιοδήποτε άλλο, το τέλειο ανάποδο ψαλίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Γιουβέντους, το οποίο υποχρέωσε ακόμα και τους φίλους της Γηραιάς Κυρίας να τον αποθεώσουν. Υπόκλιση.

Δεν θα μας λείψουν... γιατί έχουν σημειώσει και γκολ για τα οποία θα έπρεπε να ντρέπονται. Ο Μέσι έχει βάλει και άλλο γκολ α λα Μαραντόνα, με το χέρι κόντρα στην Εσπανιόλ και το πανηγύρισε. Ντροπή σου Λέο.

Ο Κριστιάνο, από την πλευρά του, έβαλε με πέναλτι ένα γκολ που δεν έκρινε τίποτα, στον πρώτο τελικό του Champions League από τους δύο με την Ατλέτικο (το τελικό 4-1) αλλά, επειδή ήθελε πλάνα για το ντοκιμαντέρ με θέμα την ζωή του, έβγαλε την μπλούζα και πανηγύριζε με το six pack, σαν να πήρε (μόνος του) το Μουντιάλ. Άσε μας κουκλίτσα μου...

Θα μας λείψουν... γιατί ο Μέσι είναι τα πάντα μέσα σε έναν παίκτη: Δημιουργός, σκόρερ, οργανωτής, το απόλυτο πακέτο. Γιατί ο Κριστιάνο είναι ο πιο «φονικός» σκόρερ που είδαν ποτέ τα γήπεδα αυτού του κόσμου και, πλέον, είναι και επίσημα ο πρώτος γκολτζής σε επαγγελματικό επίπεδο. Τι να λέμε τώρα;

Δεν θα μας λείψουν... γιατί ο Μέσι όλο μέλι μέλι κι από τηγανίτα τίποτα με την Εθνική Αργεντινής. Ο Ντιέγκο πήρε μόνος του ένα Μουντιάλ με Μπράουν και Ολαρτικοετσέα και ο Λέο δεν μπορεί με Κουν και Ντι Μαρία. Όσο για το ρεκόρ του Κριστιάνο, πόσα έχει; 800+; Καλά, κάτι μας είπες, ο Πελέ έχει υπολογίσει πως στην καριέρα του πέτυχε... 1.282! Παίξε άλλα δέκα χρόνια και τα ξαναλέμε τότε...

Θα μας λείψουν... γιατί όταν ο Μέσι παίρνει την μπάλα στα πόδια, ξέρεις πως κάτι θα συμβεί, περιμένεις να δεις τι θα σκαρφιστεί. Θα ντριμπλάρει δύο – τρεις (όχι πλέον τόσο συχνά); Θα βγάλει μια ασύλληπτη πάσα; Θα πιάσει μια σουτάρα όπως αυτή κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν;

Όταν ο Κριστιάνο μπαίνει στην περιοχή, ανυπομονείς να δεις την κατάληξη της φάσης. Να τον δεις να πηδάει στον... Θεό για να πιάσει μια απίστευτη κεφαλιά, να κάνει ένα ανάποδο ψαλίδι, να σκοράρει με τον έναν από τους δεκάδες τρόπους που διαθέτει. Κύριοι, ευχαριστούμε για όλα αυτά τα συναισθήματα. Ειλικρινά.

Δεν θα μας λείψουν... γιατί έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο, αλλά τα έχουν πάρει πίσω (χρηματικά) στο 1.000πλάσιο. Και το κακό είναι ότι πολλά από αυτά δεν τα δήλωναν στην Εφορία ή έκαναν ντρίμπλες για να αποφύγουν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούσαν, ο Μέσι μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματός του και ο Κριστιάνο μέσω εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους. Συγνώμη, δηλαδή, εμείς οι μεροκαματιάρηδες κορόιδα είμαστε που τα δηλώνουμε όλα και κανονικά (λέμε τώρα); Καλά να πάθετε με τα πρόστιμα που φάγατε στο κεφάλι, φοροφυγάδες πολυτελείας.

Συμπέρασμα: Ό, τι και να λέμε (και να γράφουμε για πλάκα), και οι δύο θα μας λείψουν. Πολύ.

 

Τελευταία Νέα