Ο Αριέλ Ιμπαγάσα για τον Μαραντόνα: «Πέθανε το ποδόσφαιρο»!

Αντώνης Πατσούρας
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα για τον Μαραντόνα: «Πέθανε το ποδόσφαιρο»!

bet365

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα μιλάει στο G-Weekend για το παιχνίδι του κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς του Μαραντόνα, για το Μουντιάλ '86, για το σπίτι του Ντιέγκο.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Αργεντινή που έπαιξαν στην Ελλάδα.

Φόρεσε για χρόνια τη φανέλα του Ολυμπιακού και για ένα χρόνο του Πανιωνίου, ενώ προηγουμένως είχε αγωνιστεί στην Ισπανία με την Μαγιόρκα, την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Βιγιαρεάλ.

Σπουδαίο δεκάρι με είδωλο τον κορυφαίο Ντιέγκο.

Ο "Κάνιο" που σήμερα είναι προπονητής στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και πρόσφατα κατέκτησε το πρωτάθλημα Super League Κ-15 έχει παθολογική αγάπη στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και μιλάει στο G-Weekend για την τεράστια απώλεια για την χώρα του και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Αυτές τις ημέρες είναι μπροστά στην τηλεόραση και βλέπει σε ζωντανή σύνδεση από τα κανάλια της Αργεντινής το τελευταίο... αντίο στον Ντιέγκο.

Στην γειτονιά του Ντιέγκο

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λανούς. Μια περιοχή νότια στο Μπουένος Άιρες. Από την ομάδα της πόλης αυτής ξεκίνησε την καριέρα του ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Όσο θυμάται τον εαυτό του θυμάται να φοράει την φανέλα της Λανούς. Από τα "τσικό" έως την ανδρική ομάδα.

«Το σπίτι του Μαραντόνα ήταν στο Villa Fiorito και το δικό μου στο Villa Diamante. Η απόσταση είναι 10'. Εγώ ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στη Λανούς, εκεί που γεννήθηκε ο Ντιέγκο», μας λέει ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Με τον Μαραντόνα τους χωρίζουν 16 χρόνια. Ήταν πάντα το είδωλο του και είχε την τύχη ν' αγωνιστεί απέναντι του αλλά και να προπονηθεί μαζί του.

Γκολ στην Μπόκα του Μαραντόνα

Από μικρός ο Αριέλ Ιμπαγάσα παίζει στην Λανούς. Στην πρώτη ομάδα με αρχηγό τον Γκαμπριέλ Σούρερ ο οποίος αργότερα έπαιξε στον Ολυμπιακό και ήταν παρών στη φιέστα με καλεσμένο τον Μαραντόνα στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Προπονητής στην ομάδα ήταν ο επίσης γνωστός στην Ελλάδα, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο "Κάνιο" ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα. Την 4η Απριλίου 1996 στο γήπεδο της Velez Sarsfield η Λανούς του Ιμπαγάσα θα παίξει με την Μπόκα του Μαραντόνα.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί για το πρωτάθλημα της χώρας (Clausura) θα διεξαχθεί σ' αυτό το γήπεδο για να κοπούν περισσότερα εισιτήρια. O Ιμπαγάσα είναι 19 ετών και ο Μαραντόνα στα 35.

Η Μπόκα Τζούνιορς εκείνη την εποχή είχε προπονητή τον Κάρλος Μπιλιάρδο και στη σύνθεση της εκτός από τον Μαραντόνα υπήρχαν οι σούπερ σταρ Κλαούντιο Κανίγια και Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν.

Το παιχνίδι κερδίζει η Μπόκα με 2-1 με 2 γκολ του Κανίγια στο 20' και στο 70' ενώ το τέρμα της Λανούς πετυχαίνει ο νεαρός Ιμπαγάσα στο 62'.

«Ήταν φανταστικά. Είχε φοβερούς παίκτες η Μπόκα. Εγώ ήμουν 19 και ο Ντιέγκο ήταν 35 αλλά ήταν ο Μαραντόνα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή», μας λέει ο Ιμπαγάσα και συνεχίζει: «Είχα κάνει και κάποιες προπονήσεις μαζί του εκείνα τα χρόνια στην εθνική ομάδα που με είχαν καλέσει. Μιλούσε στη μπάλα. Είχαμε συμμετάσχει και σε κάποιες εκπομπές στην τηλεόραση που είχαν θέμα το ποδόσφαιρο».

«Πέθανε το ποδόσφαιρο»

Τι ήταν όμως ο Ντιέγκο Μαραντόνα για τον Αριέλ Ιμπαγάσα; «Το ποδόσφαιρο. Για μένα το ποδόσφαιρο τελείωσε. Πέθανε. Ο Μαραντόνα είναι μοναδικός. Σήμερα έχουμε τον Μέσι, τον Κριστιάνο, τον Εμπαπέ αλλά δεν θα υπάρξει άλλος παίκτης σαν τον Μαραντόνα. Ήταν πολύ ευγενικός και καλός άνθρωπος.

Για μένα η ιστορία τελείωσε. Δεν ήταν μόνο για την Αργεντινή αλλά για όλο τον κόσμο. Ήταν ο Μαραντόνα», σημειώνει ο παλαίμαχος άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης και φίλος του Ντιέγκο Σιμεόνε.

«Τα γκολ με την Αγγλία»

Όταν η Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα κατακτούσε το Μούντιαλ στο Μεξικό ο "Κάνιο" είχε αρχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στη Λανούς αλλά δεν είχε κλείσει ακόμη τα 10 χρόνια.

Όπως θυμάται είδε όλα τα παιχνίδια από την τηλεόραση και είχε πανηγυρίσει όπως όλοι στην χώρα. Τον ρωτήσαμε για τα γκολ που ξεχωρίζει από την καριέρα του Ντιέγκο και αμέσως μας είπε: «Τα δυο με την Αγγλία. Την γκολάρα και το γκολ με το χέρι».

Κανείς άλλωστε στην Αργεντινή δεν ξεχνά την "Κρίση των Φώκλαντ" στην οποία πρωταγωνίστησε η Αγγλία και η χώρα της Λατινικής Αμερικής.

 

Τελευταία Νέα