UEFA eEURO 2020: Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος στην τελική ευθεία!

UEFA eEURO 2020: Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος στην τελική ευθεία!

bet365

Δημήτρης Κεφαλίδης και Κωνσταντίνος Γκεμιτζόγλου προετοιμάζονται πυρετωδώς και μετρούν αντίστροφα στο Gazzetta Weekend Journal ενόψει της τελικής φάσης του πρώτου UEFA eEURO σε τρεις εβδομάδες (23-24/5).

Η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πέρασε σε εικονικό επίπεδο λόγω πανδημίας, αλλά έδωσε την ευκαιρία στη χώρα μας να… επανορθώσει. Η Εθνική Ομάδα, εκπροσωπούμενη από τους Δημήτρη Κεφαλίδη και Κωνσταντίνο Γκεμιτζόγλου έχει κλειδώσει εδώ και καιρό τη θέση της στην τελική φάση του UEFA eEURO 2020, του πρώτου επίσημου πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην ιστορία του eFootball υπό την αιγίδα της Συνομοσπονδίας.

Αυτή η παρθενική περίσταση συνδυάστηκε με την πρωτιά στον προκριματικό όμιλο κι έτσι η μεγάλη διοργάνωση που θα διεξαχθεί το διήμερο 23-24 Μαΐου πλησιάζει με τρομερό ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς, γεμάτη στόχους και φιλοδοξίες για τους διεθνείς μας.

Οι δύο παίκτες είχαν συστηθεί στο κοινό μέσω του gazzetta.gr και τώρα με το παζλ των 16 ομάδων να έχει συμπληρωθεί και την κλήρωση των ομίλων να έφερε την Ελλάδα στο 4ο γκρουπ, αναλύουν στο Gazzetta Weekend Journal την προετοιμασία και τα πλάνα τους για το «ταξίδι» προς την κορυφή της Ευρώπης!

«Γεια σας! Είμαστε οι εκπρόσωποι της εθνικής μας ομάδας στο επίσημο και μεγαλύτερο τουρνουά που έχει γίνει ποτέ σε διεθνές επίπεδο, στο eEuro 2020 που διοργανώνει η Uefa, σε συνεργασία με την Konami, την εταιρεία του Pro Evolution Socccer. Προκριθήκαμε για πρώτη φορά στα finals του τουρνουά, δηλαδή, στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τερματίζοντας πρώτοι στον όμιλό μας, με το απόλυτο των νικών. Έχουμε κάτι λιγότερο από 1 μήνα για να ξεκινήσουν τα τελικά και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για το σκοπό αυτό. Παίζουμε παράλληλα και σε τουρνουά 10vs10, καθώς και στο Nations League, όπου βρισκόμαστε και εκεί στις εθνικές ομάδες».

Η πρωτιά στον όμιλο με… νταμπλ σκορ από την 2η Φινλανδία (24 έναντι 12 βαθμών) είναι λογικό ότι έχει ανοίξει την όρεξη στον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο, ή αλλιώς Αcker7 και Gemis86Gr και πολύ παραπάνω τους δίνει την ώθηση να καταστρώσουν τα σχέδια τους με μεγαλύτερο κίνητρο ενόψει της τελικής φάσης. Ήδη μέσα από την συμμετοχή στο PES Nations League, οι δυο τους κάνουν μια απαιτητική προετοιμασία, με πειραματισμούς και δοκιμές για να είναι ετοιμοπόλεμοι και ανανεωμένοι στην πρώτη σέντρα του eEURO 2020.

«Αυτή την περίοδο δοκιμάζουμε πολλά πράγματα, για να δούμε αν μπορούμε να προσθέσουμε κάποιες αρετές στο παιχνίδι μας. Το σύστημα παίζει τεράστιο ρόλο για την πορεία μας στο τουρνουά, δε σκεφτόμαστε να αλλάξουμε κάτι πάνω στις στρατηγικές μας, αλλά πάντα είναι χρήσιμο να έχουμε και κάποιες διαφορετικές στρατηγικές γιατί μπορεί να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε. Παίζουμε πολλές φορές ο ένας εναντίον του άλλου, καθώς και οι δύο έχουμε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και αυτό μας βοηθάει να προσαρμοστούμε και σε άλλους αντιπάλους. Εγώ, ο Αcker7 είμαι πιο επιθετικός παίκτης, ο Gemis86Gr παίζει πολύ καλή και στιβαρή άμυνα, είναι εξαιρετικός στο να διαβάζει το παιχνίδι, και είναι φοβερός όσον αφορά τις στρατηγικές που ακολουθεί. Μας αρέσει να χτυπάμε στην αντεπίθεση, πιέζοντας τον αντίπαλο στην άμυνα και παίζουμε γρήγορα μόλις κερδίσουμε την μπάλα, καθώς έχουμε γρήγορους παίκτες στην επίθεση. Επίσης, τώρα θα παίξουμε εναντίον άλλων Ελλήνων παικτών, που είναι πολύ καλοί σαν gamers για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο».

Μέσα στην αναμονή τους για την έναρξη της διοργάνωσης, οι εκπρόσωποι της Εθνικής μας Ομάδας έχουν βρει και ορισμένους δυνατούς συμμάχους στο πλευρό τους. Πάνος Ρέτσος και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια των διεθνών και τους έχουν προωθήσει μέσω social media, σε μια σημαντική αναγνώριση από κάθε πλευρά.

«Το επίπεδο στην Ελλάδα είναι αρκετά υψηλό, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια με όλα τα παιδιά και είναι πρόθυμα να μας βοηθήσουν. Επίσης, ανταλλάσσουμε απόψεις μεταξύ μας σχετικά με τους αντιπάλους μας, με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, καθώς μπορεί να τους βρούμε στον όμιλό μας στα τελικά της διοργάνωσης. Ακόμη, έχουμε κάποιες επαφές με ορισμένους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, που θέλουν να βοηθήσουν και να μας διαφημίσουν και το έκαναν ήδη δύο εξαιρετικοί παίκτες, ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, ο Πάνος Ρέτσος και ο μεγάλος αρχηγού του Ολυμπιακού, ο Pregrag Djordjevic και τους ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό. Ευελπιστούμε να μας βοηθήσουν κι άλλοι, καθώς είμαστε στα τελικά μιας διοργάνωσης της Uefa και είναι πολλοί που έχουν παίξει σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις».

Φυσικά, η ανάγκη για καθολική στήριξη από την μεριά της Ομοσπονδίας παραμένει, την ώρα που αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα των υπόλοιπων συμμετεχουσών χωρών/ομάδων. Δημήτρης και Κωνσταντίνος, πάντως, απευθύνουν ευγενικά το κάλεσμα σε όλους τους φορείς να συνδράμουν στην προσπάθειά τους έστω και την ύστατη στιγμή.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για μας, η στήριξη από όσους μπορούν να βοηθήσουν. Οι αντίπαλοί μας, έχουν τεράστια βοήθεια από πολλές πλευρές και αυτό τους βελτιώνει ως παίκτες, ανεβάζει την ψυχολογία τους, καθώς παίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο πλέον με τα προνόμια που τους παρέχουν. Πολύ σημαντική είναι επίσης και η στήριξη από την ΕΠΟ. Θέλαμε από την αρχή να την είχαμε, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Όλες οι χώρες έχουν τεράστια στήριξη από τις ομοσπονδίες τους, γιατί οι ίδιες συμμετέχουν σε αυτό. Όπως η ΕΠΟ εκπροσωπεί την εθνική ομάδα στα τουρνουά, στο Euro, στο Mundial, έτσι γίνεται κι εδώ, αφού παίζουμε για την Ελλάδα, όχι για μας και για πρώτη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική φάση του eEuro, η οποία θα γινόταν στο Λονδίνο, στις 11 Ιουλίου μαζί με τη διεξαγωγή του Euro 2020, όμως επεiδη εμφανίστηκε ο κορονοϊός, θα διεξαχθεί online. Γι’αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων».

Όπως κι αν διαμορφωθεί η κατάσταση, όμως, το δεδομένο είναι ένα: η Εθνική Ελλάδος μετρά αντίστροφα για να αγωνιστεί στο UEFA eEURO και οι βλέψεις δεν έχουν ταβάνι.

«Εμείς κάναμε το καθήκον μας και περάσαμε στα finals του eEuro 2020, για πρώτη φορά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, την Ελλάδα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα!

 

Τελευταία Νέα