Η Ελλάδα πάει Euro! Οι πρωταγωνιστές στο Gazzetta.gr (pics & vid)

Η Ελλάδα πάει Euro! Οι πρωταγωνιστές στο Gazzetta.gr (pics & vid)

Gazzetta team
Η Ελλάδα πάει Euro! Οι πρωταγωνιστές στο Gazzetta.gr (pics & vid)

bet365

Η Ελλάδα έπαιξε μεγάλη μπάλα στα προκριματικά του Euro και δυο Gamers φέρνουν την... επανάσταση σε μια χώρα που το ταλέντο υπάρχει, όχι όμως και η υποδομή! «Keep gaming» Δημήτρη και Κωνσταντίνε, τα καλύτερα έρχονται!
eSoccer: Live στοίχημα με υψηλές αποδόσεις! | 21+

«Απέναντί μας έχουμε έναν αντίπαλο που κινείται γρήγορα και αόρατα. Σε τόσο κρίσιμες στιγμές, όπου διακυβεύεται η ζωή, σημασία έχει η υγεία των οπαδών, των υπαλλήλων και των αθλητών. Αυτά είναι η προτεραιότητά μας και έτσι αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να θυσιάσουμε όλα τα υπόλοιπα, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κοινό καλό», ήταν τα λόγια του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Κι όμως Euro θα γίνει και η Ελλάδα έχει ήδη κλείσει εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης στο Λονδίνο (10-11 Ιουλίου). Ο κορονοϊός δεν έβαλε φρένο στο E-Soccer, το εκτόξευσε και δυο Έλληνες Gamers, οι Δημήτρη Κεφαλίδης, Κωνσταντίνος Γκεμιτζόγλου ξεδίπλωσαν στην οθόνη τους το μεγάλο τους ταλέντο, πέρασαν διαδοχικά όλα τα εμπόδια και με αρχοντικές κινήσεις μέσα στο γήπεδο πανηγύρισαν μια τεράστια πρόκριση!


Η UEFA υποκλίθηκε στο ταλέντο τους, μιας και το 8 στα 8 στο πρώτο επίσημο πανευρωπαϊκό τουρνουά ήταν κάτι εντυπωσιακό! Το ελληνικό ζευγάρι παικτών, άφησε πίσω του με τουλάχιστον 12 βαθμούς διαφορά Φινλανδία, Σλοβακία, Νορβηγία και Αζερμπαϊτζάν επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά τους. Κεφαλίδης και Γκεμιτζόγλου δεν είχαν τα πλεονεκτήματα άλλων χωρών, δεν βρέθηκαν σε διαμορφωμένα στούντιο, ωστόσο έπαιξαν όπως ξέρουν τη μπαλίτσα τους και είναι έτοιμοι για νέες διακρίσεις. Η αποστολή στο Λονδίνο θα είναι δύσκολη και η στήριξη όλων επιβεβλημένη! Αλλωστε, τα E-Sports μπήκαν στη ζωή μας, είναι το μέλλον και η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής με την επιτυχία, όπως οι δυο νεαροί gamers!

Ξεχάστε αυτά που έλεγαν για τους gamers! Δεν είναι αντικοινωνικοί, δεν παίζουν απεριόριστα τα online παιχνίδια, έχουν κοινωνικοποιηθεί, κάνουν πλάκα, γελάνε, θα βγουν έξω για καφέ, για ποτό. Είναι ωραίοι τύποι... Το προφίλ του gamer έχει εξελιχθεί μέσα στο χρόνο και πολλοί είναι αυτοί που κρατάνε τις ισορροπίες. Πολύδωρος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Κωλαΐτης μαθαίνουν… online μπαλίτσα, αλλά και τα μυστικά των Gamers.

Δημήτρης Κεφαλίδης: «Τα καλύτερα τώρα αρχίζουν»

Στα 29 του χρόνια, απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής ο Δημήτρης Κεφαλίδης ξέρει το E-Soccer όσο λίγοι στη χώρα μας! Αλλωστε, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 και εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο, ο «Αkis 333» τον είχε ανακηρύξει ως τον καλύτερο στην Ελλάδα το 2013. Ο «Aker 7», νικητής δεκάδων τουρνουά στη χώρα μας ξέρει τον τρόπο και τον μοιράζεται μέσα από το Gazzetta.gr!

«Αν δεν παίξεις με τους καλύτερους, δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος. Ετσι, έμαθα όλα αυτά τα χρόνια κι έτσι έφτασα μέχρι εδώ» η συμβουλή του 29χρονου, ο οποίος εξηγεί πως έφτασε στα τελικά του Euro:

«Από το 1998 άρχισα να έχω την πρώτη επαφή και σιγά – σιγά έβαζα τις βάσεις. Για να γίνεις καλός σε κάτι πρέπει να το στηρίξεις, έβαλα ψυχή, ασχολήθηκα αρκετά χρόνια με το Pro, αν και σε καμία περίπτωση δεν έβαλα στην άκρη τα μαθήματά μου. Η σωστή διαχείριση ήταν κάτι το ιδανικό. Μαθήματα κι έπειτα παιχνίδι, αν δεν είχα χρόνο δεν έπαιζα. Ηταν μια αποφόρτιση για μένα. Ημουν συνεπής στο σχολείο, οπότε ημουν και καλά με τον εαυτό μου. Εκεί πρέπει να ρίξουν το βάρος και οι γονείς, δεν χρειάζονται πίεση τα παιδιά, απλά βοήθεια στο να διαχειριστούν σωστά το χρόνο και τις υποχρεώσεις» τονίζει ο 29χρονος Gamer, ο οποίος από το 2010 μπήκε στα επίσημα τουρνουά.

«Το 2010 έμαθα για τα επίσημα τουρνουά και στην πρώτη μου μεγάλη συμμετοχή βγήκα πρώτος και κέρδισα μια μεγάλη τηλεόραση. Δεν ξεχνιέται το πρώτο έπαθλο, τη βλέπω στο σαλόνι και παίρνω αυτοπεποίθηση. Το 2013 ήταν η χρονιά μου, έκανα κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί, συμμετοχή σε όλους τους τελικούς των τουρνουά που συμμετείχα. Ναι, με είχε αποθεώσει και ο κορυφαίος, o Akis 333».

Οι συμμετοχές σε τουρνουά διαδοχικές, τα βραβεία πολλά, αλλά η Ελλάδα είναι ακόμα… έτη φωτός μακριά από τις χώρες, όπου το E-Soccer είναι ένα κανονικό άθλημα. Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Σάλκε και πολλές μεγάλες ομάδες έχουν τους δικούς τους παίκτες, κατοχυρωμένους με συμβόλαιο, ενώ τα τουρνουά βάζουν στα ταμεία τους εκατομμύρια. Η παρένθεση κλείνει για τη μικρή ανάπτυξη των E-Sports στη χώρα μας, με τον Δημήτρη Κεφαλίδη να ζει το δικό του όνειρο. «Είναι ένα όνειρο πραγματικά. Μπήκαμε χαλαρά χωρίς στήριξη από πουθενά, παίξαμε τη δική μας μπάλα και περνούσαμε τα εμπόδια. Είναι σημαντικό που βρήκαμε χημεία και καταφέραμε να τη βγάζουμε στον αγώνα. Σκέψου πως άλλες χώρες αγωνιζόντουσαν σε ειδικά διαμορφωμένα στούντιο, με υψηλές ταχύτητες ίντερνετ, με τις εμφανίσεις των χωρών τους. Ναι, θέλαμε να το έχουμε και μεις αυτό, αν και στο τέλος αυτό που καταφέραμε μας έδιωξε άγχη, πίκρα, απογοήτευση. Είμαστε και οι δύο πάρα πολύ περήφανοι που μπορούμε να αντιπροσωπεύσουμε την Ελλάδα, είναι μεγάλη μας τιμή και είμαστε έτοιμοι για περισσότερα».

Το Λονδίνο πλησιάζει, οι online προπονήσεις στο φουλ και το μήνυμα είναι: «Θέλουμε τη στήριξη όλων για να καταφέρουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Εχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση, ωστόσο θέλουμε και… συμπαίκτες. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι αυτό που ζούμε, πετύχαμε τον στόχο μας και θέλω να πιστεύω πως τα καλύτερα τώρα αρχίζουν».

Αλήθεια, τι ονειρεύεται ένας gamer που θα συμμετάσχει στους τελικούς του Euro; «Σίγουρα οι σπουδές μου είναι ο πρωταρχικός μου στόχος. Σκέψου όμως τι εκτόξευση θα υπήρχε στο χώρο μας, αν οι μεγάλες ομάδες αποφάσιζαν να κάνουν το μεγάλο βήμα, να ακολουθήσουν τις ομάδες του εξωτερικού. Ναι, θα θέλαμε την ΕΠΟ να μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια μας, όλοι μαζί για το όνειρο του Euro».

Κωνσταντίνος Γκεμιτζόγλου: «Απερίγραπτη η τιμή που εκπροσωπούμε την Ελλάδα»

Για να φτάσει στο επίπεδο των στόχων του EURO, ο Δημήτρης θα έπρεπε να έχει βρει τον κατάλληλο συμπαίκτη και παρτενέρ στο παιχνίδι. Κι από ό,τι φαίνεται αυτό συμβαίνει, καθώς ο Κωνσταντίνος Γκεμιτζόγλου «κούμπωσε» ιδανικά και μαζί, πλέον, αποτελούν το δίδυμο που έφτασε μέχρι την τελική φάση.

Στα 34 του, ο Κωνσταντίνος ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γερμανία, εργάζεται ως μηχανικός στο Μπίλεφελντ και είναι και προπονητής, ενώ εμφανίστηκε… από το πουθενά στην ελληνική κοινότητα του PES, καθώς εντάχθηκε μόλις τα τελευταία δύο χρόνια. Η σχέση του, όμως, με το αγαπημένο του παιχνίδι έχει ξεπεράσει πια το ορόσημο των δύο δεκαετιών, αφού ξεκίνησε να παίζει από τα πρώτα International Superstar Soccer (ISS) στα τέλη των ‘90s, τον πρόδρομο δηλαδή αυτού που σήμερα αποκαλούμε «Pro Evolution». Μάλιστα, πέρυσι πήρε μέρος και στο γερμανικό τουρνουά και αναδείχθηκε τρίτος, επίδοση που δεν τον ικανοποίησε ιδιαίτερα, μια που όπως δηλώνει «από τη στιγμή που λαμβάνω μέρος στο τουρνουά, στόχος πρέπει να είναι μόνο η κορυφή».

Όσο αφορά την ελληνική διοργάνωση για την ανάδειξη της ομάδας που θα μας εκπροσωπούσε στα προκριματικά, από κοινού πέρασαν τα αρχικά τουρνουά και έφτασαν στην φάση των top 16. Εκεί, σε αγώνες double elimination (σ.σ. για να αποκλειστεί κάποιος πρέπει να χάσει σε δύο ζευγάρια), ο Δημήτρης έφτασε τελικό από τον πίνακα των χαμένων με μία ήττα και ο Κωνσταντίνος μάζεψε σερί νίκες. Αυτό ήταν, τα μέλη της ελληνικής ομάδας έμαθαν ο ένας τον άλλον, βρήκαν αγωνιστική χημεία στο διάστημα που ακολούθησε και τώρα βαδίζουν προς τον κοινό σκοπό.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρήκαμε πολύ καλή χημεία. Είναι, άλλωστε, πολύ σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα προκειμένου να φανούμε ανταγωνιστικοί, ειδικά για εμάς που δεν γνωριζόμασταν από πριν» αναφέρει για το tag-team τους ο Κωνσταντίνος, του οποίου η χαρά να εκπροσωπεί τα χρώματα της χώρας από την οποία κατάγεται είναι ανεκτίμητη.

«Είμαστε και οι δύο πάρα πολύ περήφανοι που μας επιτρέπεται να αντιπροσωπεύσουμε την Ελλάδα, είναι μεγάλη μας τιμή. Εγώ που μένω και στο εξωτερικό είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά μου. Μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω για ολόκληρη τη χώρα κι αυτό είναι ευλογία».


(Η βαθμολογία του ομίλου της Ελλάδας στα προκριματικά)

Αυτή τη φορά, το τουρνουά αποκτά πιο επίσημη κι αναγνωρισμένη δράση. Δεδομένου ότι η KONAMI εξασφάλισε τα δικαιώματα του EURO 2020, τα παιχνίδια της τελικής φάσης θα διεξαχθούν με τα ρεαλιστικά features (γήπεδα, φανέλες, κλπ), δίνοντας άλλη διάσταση σε μια διοργάνωση που θα αναμετρηθούν οι καλύτεροι από όλη την Ευρώπη. Αποκορύφωμα αποτελεί η συνεργασία με την UEFA, που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το status και θα φέρει εύλογα περισσότερο κόσμο στις οθόνες του για το μεγάλο event. Πώς όμως αισθάνεται ο ίδιος ο Κωνσταντίνος για όλα αυτά;

«Νομίζω είναι πραγματικά οι καλύτερες συνθήκες για εμάς. Μιλάμε για την UEFA, ό,τι πιο επίσημο σε φορέα ευρωπαϊκά, πάνω από κάθε μεμονωμένο πρωτάθλημα. Ήρθαν ήδη σε επικοινωνία μαζί μας για το προφίλ, τα προσωπικά στοιχεία δηλαδή του καθενός μας. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, φτάνουμε στο πιο υψηλό σημείο που έχουμε βρεθεί ποτέ. Για μας είναι πολύ μεγάλη χαρά».

Μιλώντας για συνθήκες, η κουβέντα και με τον Κωνσταντίνο πήγε στην υποστήριξη που λαμβάνει η προσπάθειά τους από την ελληνική Ομοσπονδία. Αυτό που εμείς στην Ελλάδα θεωρούμε eGaming, στο εξωτερικό εντάσσεται κανονικά στα αναγνωρισμένα αθλήματα της εκάστοτε ομοσπονδίας, σε μια πραγματικότητα που δείχνει και τον ορίζοντα να χαρακτηριστεί τα επόμενα χρόνια ως Ολυμπιακό άθλημα. Οι έτεροι παίκτες στο EURO 2020 του PES τυγχάνουν της στήριξης, πώς είναι όμως στην Ελλάδα τα πράγματα σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο;

«Το ενδιαφέρον είναι αρκετό για να στήσουμε κάτι σαν χώρα, σαν λαός. Θα ήθελα να υπήρχε μια ένωση, να πάμε δυνατοί σαν Ελλάδα, να μας φτιάξουν φανέλες. Είδα τη Νορβηγία όπως κι άλλες χώρες με επίσημη εμφάνιση, με μπλουζάκια, με τα πάντα να δείχνουν ότι πάνε οργανωμένα, σαν αποστολή. Εμείς μέχρι στιγμής προσπαθούμε μόνοι μας κι αυτό θα κάνουμε σε κάθε περίπτωση αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, με κάθε σεβασμό πάντα. Σε αυτό το σημείο, όμως, θα θέλαμε να μας βοηθήσουν».

Δείτε από το 2:03:15 ως 2:22:00 την εμφατική νίκη της Ελλάδας του Δημήτρη Κεφαλίδη με 6-1 κόντρα στη Νορβηγία:

 

Τελευταία Νέα