Άλαν Πουλίδο: Στα 28 χρόνια έχει ζήσει... 10 ζωές!

Δημήτρης Τομαράς
Άλαν Πουλίδο: Στα 28 χρόνια έχει ζήσει... 10 ζωές!

bet365

Από το Μεξικό, στον Ολυμπιακό μέσω Λεβαδειακού και ενός τρελού... στόρι! Η απαγωγή και τα λεφτά... ρεκόρ που έχουν δοθεί για λογαριασμό του. Το Gazzetta Weekend Journal ξετυλίγει το κουβάρι της απίστευτης ζωής του Άλαν Πουλίδο που είναι έτοιμος να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο με την Κάνσας Σίτι.

Απρίλιος του 2014. Το όνομα του Άλαν Πουλίδο αρχίζει να γράφεται στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Το Gazzetta είχε αναλύσει εκτενώς το... timeline της ιστορίας, που άρχισε από το 2014. Ενός σίριαλ που τράβηξε όσο λίγα για παίκτη που εν τέλει έκλεισε ο Ολυμπιακός. Στις 3 Ιουλίου του 2015 και μετά από ένα σίριαλ πολλών μηνών ο Άλαν Πουλίδο ανακοινώθηκε και τυπικά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η Τίγκρες, τότε ομάδα του, δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει την υπόθεση και με κάθε τρόπο. Όπως φάνηκε δε στην πορεία στην υπόθεση αυτή υπήρξαν πλαστογραφίες συμβολαίων, διαφορετικά συμβόλαια και ενώ η πλευρά του παίκτη επέμενε ότι το συμβόλαιό του είχε λήξει και έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο. Πριν τον Ολυμπιακό πάντως στις 29 Ιανουαρίου του 2015 τον είχε ανακοινώσει ο Λεβαδειακός για να πιάσει μετά Λιμάνι.

Η υπόθεση του Πουλίδο αναλυτικά με ημερομηνίες

Έχει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθούμε σε ημερομηνίες και πρόσωπα για την υπόθεση αυτή:

3 Απριλίου 2014: Η πρώτη μεγάλη διαφωνία: Ήταν 3 Απριλίου του 2014, όταν ο Μαουρίτσιο Γκαρσία, ένας εκ των τότε ατζέντηδων του Άλαν Πουλίδο, τόνιζε πως υπάρχουν ακόμα κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες αλλά και θέματα που πρέπει να λυθούν για το νέο συμβόλαιο του Άλαν Πουλίδο με την Τίγκρες. Έλεγε επίσης πως δεν είναι τόσο σίγουρο πως θα υπάρξει νέο deal.

Ο Πουλίδο αρνείται την επέκταση του συμβολαίου: Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες, όπου οι εκπρόσωποι του παίκτη και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής διέρρευσαν πως υπήρξαν έντονες και σοβαρές διαφωνίες για το νέο συμβόλαιο με την Τίγκρες. Το συμβόλαιο σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες τελείωνε μετά το τέλος του Μουντιάλ του 2014. Ο Πουλίδο ανέφερε πως είχε υπογράψει διετή ανανέωση που τελείωνε εκείνη την χρονιά...

Αργοπορημένος στην προετοιμασία της Τίγκρες: Το Μουντιάλ τότε είχε τελειώσει και ο Άλαν Πουλίδο έπρεπε να γυρίσει στην Τίγκρες. Αντί να ενσωματωθεί στην ομάδα στις 5 Ιουλίου το έκανε πιο μετά, συνεχίζοντας να επισημαίνει πως το συμβόλαιό του είχε εκπνεύσει. Παρουσίασε διάφορων ειδών παραπτώματα σύμφωνα με την Τίγκρες, δεν μετείχε με πάθος και αφοσίωση στις προπονήσεις και έχασε την θέση του στην ομάδα. Μετά συνέχισε να ζητάει να αποδεσμευτεί, από την στιγμή που δεν υπήρχε πια συμβόλαιο σε ισχύ και άρα και συμβατικές υποχρεώσεις.

Η προεδρική δήλωση για τον Άλαν Πουλίδο: Εκείνη την περίοδο είχε γίνει γνωστό πως ο Ολυμπιακός όχι μόνο διεκδικούσε τον παίκτη αλλά ήταν και μία ανάσα από το να τον κλείσει, κάνοντας διαρκώς συναντήσεις με την πλευρά του κυρίως σε ιταλικό έδαφος. Στις 15 Μαϊου του 2014 ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις του στον Real FM εκτός από δηλώσεις για τον Δήμο Πειραιά, είχε αναφερθεί και στο θέμα του Άλαν Πουλίδο. Το ίδιο διάστημα μιλούσε για ευχάριστα νέα για τις υποθέσεις των Κώστα Φορτούνη και Παναγιώτη Κονέ. «Ο Πουλίδο έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό και περιμένουμε ορισμένα γραφειοκρατικά από το Μεξικό. Πιστεύουμε ότι από τις πληροφορίες που έχουμε από τους δικηγόρους μας ότι είναι θέμα χρόνου», ήταν η δήλωσή του.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Τίγκρες: Ήταν 24 Ιουλίου του 2014 όταν ο Άλαν Πουλίδο ζητούσε ακρόαση με τον πρόεδρο της Τίγκρες, Αλεχάντρο Ροδρίγκες. Ο Ροδρίγκες του έλεγε με μεγάλη σοβαρότητα πως θα πρέπει να μείνει και ότι έχει συμβόλαιο. Ο Πουλίδο δεν ενέδωσε και η Τίγκρες τον έβαλε στο... ψυγείο. Αρχικά να προπονείται μόνος του και μετά στην ομάδα Νέων! Στις προπονήσεις των Νέων ο Πουλίδο δεν εμφανίστηκε ποτέ...

Άρνηση για άδεια να παίξει στην Ευρώπη: Στις 2 Αυγούστου του 2014 έγινε δημόσια γνωστό ένα έγγραφο με το οποίο η επιτροπή επιλύσεων διαφορών της Ομοσπονδίας του Μεξικού έκανε γνωστό πως αρνήθηκε να δώσει στον Άλαν Πουλίδο το ΟΚ για να παίξει στην Ευρώπη και ως εκ τούτου την απαιτούμενη άδεια...

Απόφαση υπέρ της Τίγκρες: Στις 4 Δεκεμβρίου του 2014 η ίδια επιτροπή αποφάσισε υπέρ της Τίγκρες. Θεώρησε πως ο παίκτης έχει ακόμα συμβόλαιο σε ισχύ και πως θα πρέπει να μείνει στην Τίγκρες...

Προσφυγή του παίκτη στο CAS: Μετά τη νέα αρνητική τροπή o Πουλίδο πηγαίνει στο CAS τον Δεκέμβριο του 2014. Στις 20 του μήνα κάνει κίνηση κατά της Τίγκρες και περιμένει τα αποτελέσματα αυτής του της ενέργειας.

Οι πλαστογραφίες και οι μεγάλοι τσακωμοί: Αφότου παρουσιάστηκαν όλα όσα έπρεπε και από τις δύο πλευρές το CAS έκανε γνωστές τις καταγγελίες της πλευράς του Πουλίδο για πλαστογραφία στα συμβόλαια. Πως η Τίγκρες είχε παραποιήσει την υπογραφή του για να παρουσιάσει συμβόλαιο έως το 2016. Αυτό επέφερε και μεγάλη... διαμάχη μεταξύ των ήδη... τσακωμένων μάνατζέρ του αλλά και με τον παίκτη και ενώ η σχέση του με την Τίγκρες έφτασε πια στο απροχώρητο...

Το νέο... όχι σε Πουλίδο: Στις 3 Φεβρουαρίου του 2015 βγήκε στην... φόρα όλο το σκεπτικό του CAS. Το CAS αποφάσισε ότι η αίτηση για προσωρινά μέτρα που είχε καταθέσει ο Αλαν Πουλίδο στις 18 Δεκεμβρίου 2014 απορρίφθηκε. Μπορείτε να θυμηθείτε μέσω του Gazzetta.gr αναλυτικά το τι είχε συμβεί τότε. Με ημερομηνίες και τα... πάντα όλα...

Και ξαφνικά Λεβαδειακός: Αρχικά γράφτηκε και υπερτονίστηκε πως ήταν δανεισμός. Στην συνέχεια προέκυψε μεταγραφή του παίκτη ως ελεύθερος. Το δεδομένο είναι πως στις 29 Ιανουαρίου του 2015 ο Λεβαδειακός είχε προλάβει να ανακοινώσει την απόκτηση του Άλαν Πουλίδο. Στο Μεξικό πάντως υποστηρίζουν πως οι υπογραφές του παίκτη με τους Βοιωτούς έπεσε στις 27 Φεβρουαρίου του 2015. Η FIFA είχε δώσει προσωρινό... πάσο στον παίκτη, για την περίπτωση που ήθελε να αγωνίζεται όσο θα... τρέχει η υπόθεση.

Συμφωνία Τσίβας με Τίγκρες (;): Πίσω στο Μεξικό η Τίγκρες λειτουργούσε σαν να είναι δικός της ο παίκτης. Μάλιστα συναντήθηκε με ανθρώπους της Τσίβας και συμφώνησε για την παραχώρησή του! Στις 11 Ιουνίου του 2015 θα γινόταν γνωστό το deal. Ο Άλαν Πουλίδο διέψευσε τις όποιες διαπραγματεύσεις και ξεκαθάρισε πως εκείνος συνεχίζει το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Επίσημα στο Λιμάνι: Στις 3 Ιουλίου του 2015 και μετά από ένα σίριαλ πολλών μηνών ο Άλαν Πουλίδο ανακοινώθηκε και τυπικά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η Τίγκρες δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει την υπόθεση. Με κάθε τρόπο...

Η Τίγκρες έκανε λόγο για νέα δικαίωση από το CAS: Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015 η Τίγκρες ανακοινώνει πως το CAS έβγαλε και νέα απόφαση υπέρ της. Απόφαση που αφορούσε στην ισχύ και στην χρονική διάρκεια του συμβολαίου του παίκτη με τους Μεξικανούς. Η Τίγκρες κάνει κινήσεις για να προσφύγει στην FIFA και να ζητήσει αποζημιώσεις αλλά και να ρωτήσει το καθεστώς με το οποίο άναψε το πράσινο φως για να παίζει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Οργή Φερέτι και... πόρτα στην Εθνική: Στο μεταξύ ο Ρικάρντο Φερέτι, υπηρεσιακός ομοσπονδιακός τεχνικός του Μεξικού και πρώην τεχνικός του Άλαν Πουλίδο στην Τίγκρες, δηλώνει ανοιχτά πως όσο είναι εκείνος στην ομάδα δεν θα κληθεί ποτέ ο παίκτης των Πειραιωτών. Ο Πουλίδο απαντάει τονίζοντας πως δεν έχει κάνει κάτι κακό και πως δεν έχει να του προσάψει κάτι. Ο Φερέτι επανέρχεται μετά τη νέα ανακοίνωση της Τίγκρες και ζητάει τιμωρία του Ολυμπιακού, του παίκτη και όσων άλλων εμπλέκονται...

Νέα... παρέμβαση Τσίβας: Με αφορμή την ανακοίνωση της Τίγκρες η Τσίβας δηλώνει πως η πόρτα της για τον παίκτη παραμένει ανοιχτή και θυμίζει ότι έχει υπάρξει συμφωνία με την Τίγκρες... Ο Πουλίδο όμως δεν έχει καμία πρόθεση να γυρίσει πίσω.

Επιβεβαίωση για CAS και ηρεμία από παίκτη και Ολυμπιακό: Η πλευρά του Άλαν Πουλίδο επιβεβαίωσε στο Gazzetta.gr πως όντως βγήκε νέα απόφαση από το CAS υπέρ της Τίγκρες. Ωστόσο διευκρίνισε πως ο παίκτης θα μείνει στο Λιμάνι. Επίσης πως περίμενε την επιβολή χρηματικών κυρώσεων από την FIFA και τίποτα περισσότερο. Ο Πουλίδο ήταν ήρεμος και προσηλωμένος στον Ολυμπιακό ενώ και στο Λιμάνι δεν ανησυχούσαν καθόλου από τις νέες εξελίξεις.

Επιμονή της Τίγκρες χωρίς αντίκρισμα: Η Τίγκρες βέβαια αφού έκανε τόσο... δρόμο ήθελε να το πάει στα άκρα. Εκτός από τις ενέργειές της με την FIFA ήθελε να κάνει μηνύσεις και στον Άλαν Πουλίδο και στον Λεβαδειακό για διαφυγόντα κέρδη. Για την αποζημίωση που θεωρούσε ότι έπρεπε να πάρει. Εν τέλει η επιμονή της αποδείχθηκε πως ήταν άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος.

Εκείνο το χιονισμένο μεσημέρι στην Λιβαδειά...

Το Gazzetta.gr έγινε το πρώτο ελληνικό μέσο που συνάντησε τον Άλαν Πουλίδο. Τότε, μετά την προπόνηση της ομάδας, μας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα αγωνιστεί άμεσα στο Λεβαδειακό!

«Ναι, πιστεύω πως θα αγωνιστώ με τον Λεβαδειακό στη διάρκεια της σεζόν! Αυτό θέλω. Όλα θα πάνε καλά», ήταν το σχόλιο του Άλαν Πουλίδο ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την παραμονή του αλλά και την φιλοξενία του στη Λιβαδειά.

«Όλα είναι καλά εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Λεβαδειακό. Περνάω υπέροχα», πρόσθεσε ενώ ξέσπασε σε γέλια όταν του επισημάναμε τις αναρτήσεις του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης από ταβέρνες της Λιβαδειάς.

Ένας ευχάριστος, χαμογελαστός, προσγειωμένος τύπος, ο οποίος δεν χάνει προπόνηση, αποφασισμένος να μην κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω του.

Η απαγωγή

Στις 29/5 του 2016 γίνεται γνωστό ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής και όπως είναι απολύτως λογικό υπάρχει αναστάτωση. Ο Ολυμπιακός από τις πρώτες ώρες άρχισε να ψάχνει το θέμα.

Aργότερα, μέσα στη μέρα, οι Αρχές στο Μεξικό έχουν επιβεβαιώσει πως πρόκειται για απαγωγή. Η επιβεβαίωση έρχεται και από τον αδερφό του, Αρμάντο, που έκανε λόγο για εξαφάνισή του. «Ναι είναι αλήθεια. Έχουν απαγάγει τον αδερφό μου. Εξαφανίστηκε τα ξημερώματα. Ελπίζουμε στην βοήθεια των Αρχών και της Κυβέρνησης για να βρεθεί», σχολίασε σχετικά.

Το gazzetta.gr, τότε, επικοινώνησε με συναδέλφους στο Μεξικό. Μας μεταφέρθηκε ότι «μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν επίσημη ερμηνεία του τι έχει συμβεί. Για την ακρίβεια δεν μας δίνουν επίσημη εκδοχή για το συμβάν πέραν της επιβεβαίωσης της εξαφάνισης. Από την οικογένειά του μάθαμε πως απήχθη από μία ομάδα ενόπλων ενώ γύριζε στο σπίτι από ένα πάρτι. Έως τώρα δεν έχουν ζητήσει λύτρα».

Μία μέρα μετά ελευθερώνεται με ένα τραύμα στο χέρι. «Η περιπέτεια του Άλαν Πουλίδο έλαβε τέλος. Είναι με την οικογένειά του και είναι καλά στην υγεία του», ενημερώνουν οι ερυθρόλευκοι προς ανακούφιση όλων.

Τι έκανε στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα κάνει το ντεμπούτο του στις 9/3 του 2015. Μάλιστα, σκοράρει στη νίκη του Λεβαδειακού επί του Πλατανιά με 3-1. Τελικά, αφήνει τη Βοιωτία με 6 συμμετοχές και έρχεται στον Ολυμπιακό.

Με τους «ερυθρόλευκους» ντεμπουτάρει στις 3/8 του 2016 στην ήττα με την Μπερ Σεβά. Σε 17 ματς έχει συνολικά 6 γκολ και 3 ασίστ στο Λιμάνι, προσπαθώντας να βρει την... Ιθάκη του! Στο 2-5 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο στις 10/4 του 2016 σκοράρει για τελευταία φορά στη χώρα μας.

Έπαιξε λίγο... έφερε πάρα πολλά πολλά (ευρώ)!

Ο Πουλίδο, λοιπόν, ήρθε στην Ελλάδα και θα τον θυμόμαστε περισσότερο για τον ντόρο που δημιούργησε έξω από τα γήπεδα. Στην ομάδα, όμως, θα τον θυμούνται πιο πολύ για τα ευρώ που έφερε.

Στις 30/8 του 2016 γίνεται γνωστό πως η Γουαδαλαχάρα τον κάνει δικό της για 6.000.000 ευρώ και γίνεται η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της.

Μάλιστα γίνεται ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας με 17 γκολ, μεταξύ των οποίων τα 2 ήταν στον τελικό με την Τίγρες UANL.

Η παρουσία του στο Μεξικό κάνει τους ανθρώπους της Κάνσας να τον κάνουν δικό τους και τον Δεκέμβριο του 2019 ο σύλλογος του MLS τον αποκτά με 9.200.00 ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος που στο Κάνσας δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα της ιστορίας τους για έναν ποδοσφαιριστή!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα