Ο «Βράχος» Σεμέδο και οι στατικές φάσεις! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ο «Βράχος» Σεμέδο και οι στατικές φάσεις! (vids & poll)

bet365

Μπορεί ο Σεμέδο να γίνει ο νέος... Μέλμπεργκ για τον Ολυμπιακό, φέρνοντας μία νέα εποχή στα μετόπισθεν και μία αμυντική σταθερότητα; Σε πρώτη φάση ο Πορτογάλος δείχνει πως τα προσόντα τα έχει και με το... παραπάνω.

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός μετά την έλευση του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς έφτασε τον αριθμό των 11 μεταγραφών για στόπερ την τελευταία διετία αυτό και μόνο δείχνει την διαρκή προσπάθειά του για να βρεθούν τα σωστά πρόσωπα για το κέντρο της άμυνάς του. Η απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο, που συνιστά την δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή σέντερ μπακ στο Λιμάνι μετά τον Ένγκελς τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως είναι ικανή να το αλλάξει αυτό. Να αλλάξει τα δεδομένα προς το καλύτερο.

O 25χρονος Πορτογάλος με ύψος 1.89 μέτρα πήρε με το καλημέρα φανέλα βασικού στο... σπίτι του και δικαίως. Με εξαιρετική σωματοδομή, αντοχές, λιγοστά λάθη και καλές τοποθετήσεις φαίνεται ότι έχει τις αγωνιστικές αρετές να αρχίζει να θυμίζει για τον Ολυμπιακό τις εποχές... Μέλμπεργκ. Ο Σεμέδο - που βάση ποιότητας εάν δεν είχε τις γνωστές... περιπέτειές του μπορεί να μην ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα - έχει μάλιστα περίπου το ίδιο ύψος με τον Σουηδό (σ.σ. ο Μέλμπεργκ είναι 1.87).

Είναι στόπερ που δεν πανικοβάλλεται, που ξέρει να κρατάει καλά την μπάλα στα πόδια του, που δεν χάνει εύκολα... μονομαχία με τον αντίπαλο και που επίσης κάνει την διαφορά και στις στατικές φάσεις, καθώς είναι και πολύ καλός κεφαλοσφαιριστής. Εάν παρατηρήσει κανείς το πόσο καλά τοποθετείται στην περιοχή σε κόρνερ ή φάουλ και το πόσο επηρεάζει τις φάσεις καταλαβαίνει και την αξία του. Δεν είναι μόνο το γκολ που είχε βάλει με το Αμβούργο. Στο φιλικό με την Φόρεστ ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις των γκολ και η παρουσία του και μόνο στην αντίπαλη περιοχή προκαλούσε πρόβλημα στους αντιπάλους.

Μάλιστα εκτός από τα εξαιρετικά στημένα του Βαλμπουενά μπορεί να ισχυριστεί εύκολα κανείς πως ο Ολυμπιακός είναι πιο καλός στις στατικές φάσεις και λόγω του Σεμέδο. Συνολικά η εικόνα του Σεμέδο δίνει πολλές και μεγάλες υποσχέσεις. Τα πρώτα του δυνατά τεστ θα είναι με τη Βικτόρια Πλζεν (σ.σ. πιθανώς στο πρώτο με τον Αβραάμ δίπλα του). Έχοντας ένα ακόμα συν πως συνεργάζεται με τον επίσης Πορτογάλο Ζοσέ Σα και μιλάνε την ίδια γλώσσα και άρα είναι πιο εύκολο να έχουν χημεία και επικοινωνία.

- Διαβάστε ξανά εδώ το αφιέρωμα του Gazzetta για τον Σεμέδο.

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll και δείτε και βίντεο του Σεμέδο από το φιλικό που σκόραρε.

 

Τελευταία Νέα