Μάρκοβιτς, ο 11ος στόπερ στον Ολυμπιακό την τελευταία 2ετία!

Μάρκοβιτς, ο 11ος στόπερ στον Ολυμπιακό την τελευταία 2ετία!

bet365

Ο νεαρός και χαρισματικός διεθνής Σέρβος Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς είναι ο Νο11 στόπερ που αποκτά τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής.

Με βάση το πως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα στο Λιμάνι ο 19χρονος Μάρκοβιτς είναι ο 11ος στόπερ που αποκτούν οι «ερυθρόλευκοι» τα δύο τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά από το καλοκαίρι του 2017 έως και σήμερα στον Ρέντη έχει βρεθεί μια ολόκληρη ενδεκάδα από κεντρικούς αμυντικούς. Βέβαια εξ αυτών δεν έπαιξαν όλοι στον Ολυμπιακό. Τα ποσά δε που δαπανήθηκαν μπορεί να ξεπερνούν ακόμα και τα 15 εκατ. ευρώ. Δεν είναι δηλαδή αμελητέα. Μάλιστα φέτος μόνο οι αγορές των Σεμέδο (4.5 εκατ. ευρώ) και Μάρκοβιτς (1.5 εκατ. ευρώ συν 15% ποσοστό μεταπώλησης) κόστισαν στον Ολυμπιακό 6 εκατ. ευρώ.

Φέτος εκτός από τον Μάρκοβιτς ο Ολυμπιακός αγόρασε λοιπόν τον Σεμέδο από τη Βιγιαρεάλ (σ.σ. προσωπική επιλογή του Μαρτίνς) ενώ νωρίτερα είχε κλείσει και τον Σενεγαλέζο Μπα από την Γκαζελέκ Αζαξιό. Τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε ως γνωστόν στο Λιμάνι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Αλλοι τρεις κεντρικοί αμυντικοί είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2018. Ο Τυνήσιος Γιασίν Μεριά, ο Πορτογάλος Ρόντερικ Μιράντα που ήταν δανεικός από τη Γουλβς και έφυγε και ο πλέον 21χρονος Στέφανος Ευαγγέλου. Ο Ευαγγέλου είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και έκλεισε στον Ολυμπιακό. Πέρυσι πήγε δανεικός στον ΠΑΣ και φέτος γύρισε στον Πανιώνιο, απ' όπου είχε αναδειχθεί.

Την 11άδα των στόπερ συμπληρώνουν άλλοι τέσσερις παίκτες από το καλοκαίρι του 2017. Ήταν η χρονιά που είχε κλείσει ο ακριβότερος όλων (σ.σ. τα τελευταία χρόνια), ο Βέλγος Μπιορν Ενγκελς που αγοράστηκε έναντι 7 εκατ. ευρώ από την Μπριζ (σ.σ. άλλες πηγές τότε έκαναν λόγο για 7.2 ή και 7.5 εκατ. ευρώ). Πρόπερσι είχε αποκτηθεί και ο Παπέ Σισέ ο οποίος εκτόξευσε την καριέρα του μέσα από τον Ολυμπιακό αλλά και ο Σέρβος Γιάγκος Βούκοβιτς με αγορά από την Κόνιασπορ. Στην τετράδα του 2017 ήταν και ο Σπύρος Ρισβάνης που αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο, αλλά δεν αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα και τελικά επέστρεψε στον Ατρόμητο με κανονική μεταγραφή μετά τον δανεισμό του.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ένγκελς: 24 ματς με 3 γκολ και 1 ασίστ

Βούκοβιτς: 33 ματς με 3 γκολ και 1 ασίστ

Παπέ Σισέ: 50 ματς με 6 γκολ

Μεριά: 26 ματς με 1 γκολ

Μιράντα: 20 ματς με 3 ασίστ

Αβραάμ Παπαδόπουλος (σ.σ. μετά την επιστροφή του): 2 παιχνίδια

ΟΙ ΣΤΟΠΕΡ ΑΝΑ ΣΕΖΟΝ

2019-2020 (καλοκαίρι): Σεμέδο, Μπα και Μάρκοβιτς

2018-2019 (Γενάρης): Αβραάμ Παπαδόπουλος

2018-2019 (καλοκαίρι): Μιράντα, Μεριά και Ευαγγέλου

2017-2018 (καλοκαίρι): Παπέ Σισέ, Βούκοβιτς, Ρισβάνης και Ένγκελς

 

Τελευταία Νέα