Ο ώριμος Σεμέδο που... έσβησε τον αυτοκαταστροφικό Ρούμπεν!

Ο ώριμος Σεμέδο που... έσβησε τον αυτοκαταστροφικό Ρούμπεν!

Ο ώριμος Σεμέδο που... έσβησε τον αυτοκαταστροφικό Ρούμπεν!

bet365

Ρούμπεν Σεμέδο, γιατί η ζωή δεν είναι ευθεία γραμμή! Εζησε τα πάντα, εγκλωβίστηκε στους δαίμονές του, αλλά η μπάλα του έδωσε μια δεύτερη... ζωή.

Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αρχικός λόγος για τον οποίο κάποιος αρχίζει να οδηγεί στην κατηφόρα με σπασμένα φρένα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο: η καταστροφή. Κι εδώ, το ποδόσφαιρο είναι αυτό που τον σταμάτησε πριν το μοιραίο. «Η ζωή δε γίνεται πιο εύκολη, εσύ πρέπει να γίνεις πιο δυνατός» έγραψε ο Ρούμπεν Σεμέδο στο πιο ανθρώπινο μήνυμα που ανάρτησε στα 25 του χρόνια.

Ενα τεράστιο ταλέντο, ένας παίκτης με σπουδαίες περγαμηνές που αν δεν είχε υπήρχε η «τρύπα» από το παρελθόν δύσκολα θα έμπαινε στο αεροπλάνο για να παίξει μπάλα στην Ελλάδα... Αυτή τη φορά αρχίζουμε από το... τέλος, γιατί κατάφερε να γυρίσει τον διακόπτη, να βάλει φρένο στην καταστροφή, να εκμεταλλευθεί το ταλέντο του και να εξαργυρώσει αυτή την εντυπωσιακή μεταμόρφωση με μια μεγάλη μεταγραφή!


Ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν είναι πια παιδί. Δεν είναι ένα παιδί που έχει το περιθώριο να μπορεί να μην φέρεται σωστά. Δεν μπορεί πλέον να παραβλέπει τις υποχρεώσεις του. Είναι ένας άνδρας που έχει φτάσει στο στάδιο όπου ως ενήλικας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Το παρελθόν του και οι δικαστικές του υποθέσεις δεν είναι κάτι απλό. Σίγουρα έχουν την σοβαρότητά τους και σε τέτοιες περιπτώσεις πληρώνεις τις συνέπειες, καθώς η δικαιοσύνη έρχεται να σου δώσει το «λογαριασμό». Οι βίαιες πράξεις ή αντιδράσεις πάντα έχουν συνέπειες και αυτό που έγινε με τον συγκεκριμένο παίκτη στην Ισπανία είναι ένα μάθημα για τον ίδιο, αλλά και μάθημα για τα άλλα παιδιά στο μέλλον. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα «αφύπνισης» και για τις ίδιες τις ομάδες αλλά και την κοινωνία. Ο Σεμέδο «ξύπνησε», είδε πως το ποδόσφαιρο, η οικογένεια, οι φιλοδοξίες είναι ο δρόμος που θέλει να πορευθεί.

Lós mismo que criticam ahora son los mismo que luego Tiempo al tiempo Os mesmo que criticam são os mesmo que mais tarde Tempo ao tempo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruben Semedo (@r.semedo35__oficial) στις



Ο εφιάλτης ξεκίνησε νωρίς...

Μεγάλωσε στην Casal de Mira, μια πολύ δύσκολη γειτονιά. Από χωματερή μετατράπηκε σε τόπο διαμονής των φτωχών Αφρικάνων από το Πράσινο Ακρωτήρι, τη Μοζαμβίκη και την Αγκόλα. Μεγάλωσε με την μητέρα του και την αδελφή του, μιας και ο πατέρας του ήταν στη φυλακή. Λάθος! Μεγάλωσε μόνος του, μιας και η μητέρα του δούλευε πολλές ώρες για να μη δει τα παιδιά της σε κάποιο ίδρυμα. Οι κακές παρέες, μπορούν να αλλοιώσουν το dna κι αυτό συνέβη με τον Ρούμπεν. Αν ο ίδιος ήθελε να ξεχάσει τρεις στιγμές από τη ζωή του, εύκολα θα έλεγε πως θα... έσβηνε τις εξής:

Τον Οκτώβριο του 2017 συνελήφθη, αφού μια γυναίκα τον κατήγγειλε στην αστυνομία πως δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα με μπουκάλι, έπειτα από άσχημες προτάσεις που της είχε κάνει. Γλίτωσε, αλλά η κατηφόρα μόλις είχε αρχίσει...

Δυο εβδομάδες αργότερα φέρεται να επιτέθηκε με όπλο σε εργαζόμενο σε γνωστό nightclub της Βαλένθια, γιατί απλά του είπαν πως έπρεπε να φύγει από το μαγαζί. Το όπλο πάντως δεν βρέθηκε στην κατοχή του, ούτε στο σπίτι του και ο Σεμέδο γλίτωσε τα χειρότερα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου ο εφιάλτης έγινε πιο ζωντανός από ποτέ. Οι δαίμονές του, ήταν εκεί, πρωταγωνιστές για να τον πετάξουν στον γκρεμό. Τα όσα διαδραματίστηκαν δεν είχαν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Το όνομά του ήταν ψηλά στο αστυνομικό ρεπορτάζ...

Μαζί με τον ξάδελφό του κι έναν φίλο του επιτέθηκαν σε έναν άνδρα, τον απήγαγαν, του έκλεψαν 24.000 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα μεγάλης αξίας. Ο Σεμέδο είχε προβεί σε αυτή την πράξη, γιατί είχε πέσει θύμα οικονομικής απάτης. Θέλησε ο ίδιος να εκδικηθεί... Το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του δεν αποδείχθηκε πως ήταν δικό του. Το θύμα απαγωγής κατήγγειλε πως δέχθηκε πολλά χτυπήματα και πως στην προσπάθεια του να... αποδράσει ο Πορτογάλος αμυντικός τον πυροβόλησε τρεις φορές. Κι όλα αυτά εκτυλίχθηκαν σε κεντρικό δρόμο της Βαλένθια. Ο Σεμέδο συνελήφθη, όχι όμως και οι συνεργοί του. Οι κατηγορίες; Απόπειρα δολοφονίας, ληστεία, παράνομη κράτηση και οπλοκατοχή. Βρέθηκε στη φυλακή 142 ημέρες και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Υπάρχουν δίκες που εκκρεμούν, αλλά ο κίνδυνος επιστροφής στη φυλακή δεν είναι υπαρκτός. Η συμπεριφορά του τον έσωσε, η ωριμότητα που έδειξε πριν τον όλεθρο τον κράτησαν «ζωντανό».

«Ναι, φώναξα πολλές νύχτες. Ποτέ δε φώναξα μπροστά σε κανέναν, αλλά πολλές νύχτες έκλαψα, ούρλιαξα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και σκεφτόμουν μόνο τα παιδιά μου, τα βάσανα που προκάλεσα στην οικογένειά μου. Εκεί κατάλαβα πως πέρασα πολύ χρόνο με ανθρώπους που δεν ήθελαν το καλό μου. Με έβαλαν σε λάθος μονοπάτι κι έκλαψα όταν διαπίστωσα πως έχασα χρόνο μακριά από την οικογένειά μου. Οταν σκεφτόμουν πως δε θα παίξω μπάλα πάγωνα. Οι δικηγόροι μου έλεγαν πως όλα θα πάνε καλά. Δεν πήγαιναν όμως και μετά το δεύτερο μήνα συνειδητοποίησα τον εφιάλτη...».

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruben Semedo (@r.semedo35__oficial) στις



Ο παίκτης που κάποτε είχε συγκριθεί με τους Φέρντιναντ, Πέπε, ο ποδοσφαιριστής που αποθεώθηκε όσο λίγοι από τον Ζεσούς, αυτός που... ανάγκασε τη Σπόρτινγκ να του βάλει ρήτρα 45 εκατ. ευρώ, αλλά και τη Βιγιαρεάλ να δαπανήσει 14 εκατ. ετοιμάζεται να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Πατέρας δυο παιδιών, πιο ώριμος από ποτέ έρχεται για να εκτοξεύσει ξανά τις μετοχές του και να ζήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο. Θα μπορούσε να κλείσει στην Πόρτο ή τη Μπενφίκα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν... τυχερός!

Η ζωή του είναι για βιβλίο, τα αγωνιστικά του προσόντα τα αναλύουν αυτοί που τον έζησαν από κοντά...

Αndre Monteiro (Record): Ψηλός, ιδιαίτερα γρήγορος και δυνατός. Παίκτης γεμάτος πείσμα, μαχητικότητα. Πρέπει να βελτιωθεί στην πίεση με παίκτη στην πλάτη του. Η καριέρα του δεν ήταν ανάλογη της ποιότητας και των χαρισμάτων του. Είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και δημιουργικά και σε γρήγορη μεταφορά μπάλας. Είναι μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική προσωπικότητα.

Rui Miguel Gomes (Ο Jogo): Πολύ δυνατός αμυντικός που σε κερδίζει με τη συνέπεια στο παιχνίδι του. Ισχυρός παίκτης στο ψηλό παιχνίδι, αρκετά γρήγορος. Χρειάζεται να βελτιώσει περισσότερο τις τοποθετήσεις του. Πολύ καλός παίκτης, μια σπουδαία μεταγραφή.

David Novo (Record): Αν διατηρήσει τη συγκέντρωσή του στο ποδόσφαιρο, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος και ποιος ξέρει, μπορεί να κληθεί στην Εθνική ομάδα. Η Πορτογαλία πρέπει να βρει νέους παίκτες για αυτήν την θέση και ο Σεμέδο μπορεί να είναι ένας από αυτούς. Εξαιρετική μεταγραφή.

Bruno José Ferreira (Maisfutebol): Είναι ένας πολύ κινητικός παίκτης που λειτουργεί πιο καλά στην αριστερή πλευρά. Είναι δυνατός και παίζει με πάθος, μη δίνοντας χώρο στους αντιπάλους. Του αρέσει να ξεκινά παίρνοντας την μπάλα από πίσω για να την βγάλει στο κέντρο. Κάποιες φορές ίσως να ρισκάρει λίγο παραπάνω. Δεν θέλει να παίζει άσχημα, κάτι που τον επηρεάζει ορισμένες φορές. Είναι ένας παίκτης που εξελίχθηκε πολύ τακτικά και τεχνικά.

Miguel Massado (Record): Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι ένα μοντέρνο σέντερ μπακ. Γρήγορος, ποιοτικός, πολύ καλός με τη μπάλα, έχει υπομονή στο παιχνίδι του, αλλά και αντίληψη. Η εξωγηπεδική ζωή του έκοψε αρκετά από το μέλλον, αλλά τώρα νομίζω ότι έχει μια καλύτερη νοοτροπία, μεγάλωσε, ωρίμασε. Έχει την ικανότητα να γίνει ένας από τους καλύτερους αμυντικούς και να πάρει θέση στην Εθνική. Απλά πρέπει να μείνει επικεντρωμένος σε αυτό που κάνει καλύτερα, να παίζει ποδόσφαιρο.

 

Τελευταία Νέα