Volley League: Τα σενάρια για τον τίτλο που ουσιαστικά τον διεκδικούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Volley League: Τα σενάρια για τον τίτλο που ουσιαστικά τον διεκδικούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

bet365

Με δύο αγωνιστικές να μένουν για το τέλος της Β' φάσης, το Gazzetta σας παρουσιάζει τα σενάρια κατάκτησης του τίτλου, τον οποίο ουσιαστικά διεκδικούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ενώ ο Φοίνικας θέλει μόνο ένα θαύμα και αυτό μπορεί να μην του φτάνει.

Με τον Ολυμπιακό να περνάει από την Πυλαία, αλλά να χάνει βαθμό από τον ΠΑΟΚ (2-3 οι Πειραιώτες), ολοκληρώθηκε και η 8η αγωνιστική της Β' φάσης της Volley League Ανδρών. Πλέον μένουν 2 αγωνιστικές και πάμε να δούμε τα σενάρια όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου. Σενάρια στα οποία έτσι και αλλιώς δεν βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε και μαθηματικά εκτός μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Κηφισιά (ακόμα και αν κέρδιζε τον Ολυμπιακό λίγη ώρα αργότερα), ενώ ουσιαστικά δεν είναι ούτε ο Φοίνικας.

Οι Συριανοί θέλουν ένα θαύμα για να πάρουν το πρωτάθλημα και αυτό μπορεί να μην τους φτάνει. Έχουν σε απλά ελληνικά μόνο μαθηματικές ελπίδες και πλέον η τύχη τους δεν εξαρτάται από τους ίδιους, αλλά κυρίως από τους αντιπάλους τους. Αλλά αυτά θα τα δούμε στην συνέχεια.

Η βαθμολογία

Παναθηναϊκός Α.Ο. 31

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 28

Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ 26

Π.Α.Ο.Κ. 22

Α.Ο.Π.Κηφισιάς 2

Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων 2

Τι μετράει σε περίπτωση ισοβαθμίας

Συνεχίζουμε με το τι μετράει σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά:

1. Οι Νίκες – Ήττες των μεταξύ τους αγώνων

2. Σε περίπτωση ίδιου αριθμού νικών-ηττών, οι βαθμοί των μεταξύ τους αγώνων, με το

σύστημα που αναφέρεται στο 3.4.1. (3-2-1-0 βαθμοί)

3. Ο λόγος του κλάσματος των σετ που θα έχει αριθμητή τα νικηφόρα σετ και παρονομαστή

τα χαμένα σετ (π.χ. 4 νικηφόρα σετ - 2 χαμένα σετ, το κλάσμα είναι 4/2) στους μεταξύ τους

αγώνες με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα να έχει προτεραιότητα (π.χ. 1,43 καλύτερο από το

1,35)

4. Ο λόγος του κλάσματος των πόντων που θα έχει αριθμητή τους νικηφόρους πόντους και

παρονομαστή τα χαμένους πόντους (π.χ. 120 νικηφόροι πόντοι - 82 χαμένοι πόντοι, το

22

κλάσμα είναι 120/82) στους μεταξύ τους αγώνες με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα να έχει

προτεραιότητα (π.χ. 1,46 καλύτερο από το 1,35).

Οι αγωνιστικές που μένουν ως το τέλος

Πάμε τώρα να δούμε τις αγωνιστικές που μένουν για να ολοκληρωθεί και η Β' φάση

9η αγωνιστική (Μεγάλη Πέμπτη 21/4)

Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων - Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Φοίνικας – ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική (27/4)

Κηφισιά – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός – Φοίνικας

ΠΑΟΚ - Μίλωνας

Ο Φοίνικας θέλει θαύμα και δεν του φτάνει

Ας αρχίσουμε να δούμε το πως οι ομάδες μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα αρχίζοντας με τον Φοίνικα ο οποίος θέλει ένα θαύμα. Και θέλει ένα θαύμα, καθώς ακόμα και να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στη Σύρο και τον Παναθηναϊκό στον Άγιο Θωμά δεν του φτάνει. Και δεν του φτάνει γιατί με 2 τρίποντα θα φτάσει τους 32 βαθμούς. Και να χάσει και μέσα στο Ρέντη ο Παναθηναϊκός θα μείνει στους 31, όμως ο Ολυμπιακός παίζει τελευταία αγωνιστική με Κηφισιά και είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίρνουν οι Πειραιώτες τίτλο με νίκη στο Ζηρίνειο και να μην την πάρουν. Οπότε ξαναλέμε πως οι «πειρατές» ουσιαστικά μένουν εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Ο Ολυμπιακός περιμένει και το «δώρο» από τον αδιάφορο Φοίνικα

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό τα πράγματα μετά τον βαθμό που έχασε στην Πυλαία από τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΟΚ, έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς πλέον δεν εξαρτάται ούτε αυτός από τα δικά του αποτελέσματα. Από τον εαυτό του θα εξαρτάται μόνο αν κερδίσει με 3-0 τον Παναθηναϊκό και η διαφορά στους πόντους να είναι πάνω από 26 που ήταν στο πρώτο παιχνίδι τους στον Άγιο Θωμά. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει να πάρουν σετ με 25-11.

Αν δεν μπορέσει να το κάνει αυτό, θα πρέπει να πάρει το τρίποντο ή ακόμα και το δίποντο και να περιμένει ο Φοίνικας να κόψει βαθμούς από τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική. Με τρίποντο θα θέλει οι Συριανοί να πάρουν δύο σετ, με δίποντο θα θέλει οι νησιώτες να κερδίσουν με 3-0 ή 3-1. Σενάρια που εννοείται δεν είναι απίθανα, αν συνυπολογίσουμε και το πόσο καλά τα πηγαίνει ο Φοίνικας κόντρα στο «τριφύλλι», αλλά σίγουρα δεν είναι και τα πιο πιθανά, καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό η ομάδα της Σύρου στο τελευταίο ματς να έχει το μυαλό της στα ματς του League Cup και να ξεκουράσει παίκτες καθώς δεν θα πηγαίνει για τίποτα.

Παναθηναϊκός: Κρατάει την τύχη στα χέρια του

Πάμε στον Παναθηναϊκό που πραγματικά κρατάει την τύχη στα χέρια του. Αρχικά αν την Μεγάλη Πέμπτη κερδίσει είτε με τρίποντο, είτε ακόμα και με δίποντο, όλα τελειώνουν. Αν πάλι χάσει στο Ρέντη με 3-0 ή 3-1 (και δεν ξεπεραστούν στην πρώτη περίπτωση οι 26 πόντοι διαφορά), θα θέλει ένα 3-0 ή και 3-1 με τον Φοίνικα στον Άγιο Θωμά για να κατακτήσει τον τίτλο. Έναν τίτλο όμως που η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μπορεί να πάρει ακόμα και με δύο ήττες με 3-2. Αν γίνει αυτό θα φτάσει τους 33 βαθμούς, τόσους όσους μπορεί να φτάσει και ο Ολυμπιακός, αλλά με δεδομένο το ότι μετράνε τα αποτελέσματα των δύο ομάδων στην Β' φάση, το πρωτάθλημα θα βαφτεί «πράσινο».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα