Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-3: Πέρασε και από Ζηρίνειο και παραμένει πρώτος (vid)

Newsroom
Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-3: Πέρασε και από Ζηρίνειο και παραμένει πρώτος (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε και στο Ζηρίνειο την πορεία του προς τον τίτλο. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0 της Κηφισιάς και περιμένουν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για να δουν πόσο βαθμούς μπροστά θα είναι από τους Πειραιώτες.

Με πρωταγωνιστή τον Θανάση Πρωτοψάλτη που με 17 πόντους ήταν και ο πρώτος σκόρερ ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Ζηρίνειο και πήρε τους πολύτιμους 3 βαθμούς που τον διατηρούν στην κορυφή της βαθμολογίας δύο στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι επικράτησαν με 3-0 και κρατούν την τύχη στα χέρια τους καθώς έχουν ακόμα τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη και με τον Φοίνικα ΟΝΕΧ στο Μαρούσι και βρίσκονται στο +3 από τον Ολυμπιακό και στο +5 από τον Φοίνικα ΟΝΕΧ. Να σημειωθεί πως στην ισοβαθμία μετρούν οι βαθμοί, τα σετ και οι πόντοι των ομάδων που ισοβαθμούν στα μεταξύ τους παιχνίδια στη Β΄φάση του πρωταθλήματος.

Από την Κηφισιά δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού οι Μαρκς, Κασαμπαλής, ενώ λόγω ίωσης απουσίασε ο Παλαιολόγος. Από τον Παναθηναϊκό κρατήθηκαν στον πάγκο για λόγους διαχείρισης οι Ρανγκέλ, Χαράλαμπος. Ανδρεόπουλος.

Στο πρώτο σετ του αγώνα ο Παναθηναϊκός με την κόντρα του Ράπτη ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα δύο πόντων 5-3, όμως στη συνέχεια το μπλοκ του Αμπράο έφερε τις δύο ομάδες ξανά στα ίσα 5-5. Στην εξέλιξη του σετ Κηφισιά και Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικοί στο side out φτάνοντας χέρι-χέρι μέχρι το 8-8, όμως οι «πράσινοι» με συνεχόμενους πόντους του Βαν Ντε Ντρις από μπλοκ και κόντρα επίθεση και άουτ επίθεση του Αμπράο προσπέρασαν 12-8. Οι «κυανόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση και με πέναλτι του Μίχαλι και άουτ του Πρωτοψάλτη ισοφάρισαν 14-14. Το «τριφύλλι» με τον Μπάση να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του από το σερβίς πήρε πέντε συνεχόμενους πόντους, οι δύο με άσους, μετατρέποντας το 16-16 σε 21-16 με σερί 5-0.

Η Κηφισιά όμως με σερβίς τακτικής του Μίχαλι και διαδοχικά μπλοκ από τους Κωστόπουλο και Λινάρδο «απάντησε» με δικό της 6-0 προσπερνώντας 22-21!

Ο Παναθηναϊκός όμως ανέβασε «στροφές» και με σερί 3-0 έφτασε σε διπλό σετ μπολ 24-22 με μπλοκ του Στάλεκαρ. Ο Παπαδόπουλος με μπλοκ άουτ κράτησε «ζωντανή» την Κηφισιά 24-23, όμως στην επόμενη φάση ο Βαν Ντε Ντρις με αποφασιστικότητα «σήκωσε το βάρος» της επίθεσης κλείνοντας το σετ 25-23.

Συναρπαστικό θέαμα πρόσφερε στους φιλάθλους και το δεύτερο σετ του αγώνα με τις δύο ομάδες να παίζουν όμορφο βόλεϊ. Με επίθεση του Ράπτη οι φιλοξενούμενοι= μπήκαν σε θέση «οδηγού» 6-4. Η Κηφισιά ανέβασε την απόδοση της και με έξυπνο πλασέ του αρχηγού της Γιάννη Παπαδόπουλου ισοφάρισε 8-8. Οι φιλοξενούμενοι όμως με τον Γιάκομπσεν στη θέση του σερβίς έτρεξαν σερί 6-0, φτάνοντας στο 14-8. Οι «κυανόλευκοι» με έξυπνο πλασέ του Ντε Βάιερ και άουτ του Στάλεκαρ μείωσαν 14-11, όμως ο Σλοβένος κεντρικός του Παναθηναϊκού με επίθεση έφερε την ομάδα του στο +5 (16-11). Οι φιλοξενούμενοι «δεν κοίταξαν πίσω» και κατάκτησαν το σετ 25-16 με επίθεση του Βαν Ντε Ντρις.

Στο τρίτο σετ του αγώνα Κηφισιά και Παναθηναϊκός πήγαν πόντο-πόντο 8-8. Στη συνέχεια το σερβίς του Μπάση έκανε και πάλι «ζημιά» στην Κηφισιά, καθώς το «τριφύλλι» πήρε επτά συνεχόμενους πόντους, δύο από άσους, «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στο 15-8. Κάπου εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το σετ και το παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μέχρι και το +10 (22-12) και τελικά να το κατακτούν με 25-16.

Διαιτητές: Ονόπας, Βουδούρης. Παρατηρητής: Γεωργουλέας. Επόπτες: Βαρατάσης, Ζαρμπίνης. Γραμματεία: Καλιγέρη

*Οι πόντοι του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 0 άσσοι, 7 μπλοκ, 28 επιθέσεις, 20 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού Α.Ο. οι πόντοι προήλθαν: 7 άσσοι, 41 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (23-25, 16-25, 16-25) σε 76΄.

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γιάννης Ορφανός): Ντε Βέιερ 3π. (2/3επ., 1 μπλοκ), Αμπράο 4 (3/13επ., 1 μπλοκ, 35%υπ., 22%αρ.), Παπαδόπουλος 7 (7/13επ.), Λινάρδος 8 (5/13επ., 3 μπλοκ), Μιχάλι 5 (5/6επ.), Κωστόπουλος 8 (6/27επ., 2 μπλοκ, 53%υπ., 16%αρ.) / Κοντοστάθης (λ. - 55%υπ., 18%αρ.), Σπηλιώτης, Σωνάκης (λ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 17π. (16/28επ., 1 μπλοκ, 75%υπ.), Γιάκομπσεν 7 (3/5επ., 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Μπάσης 5 (1/2επ., 4 άσσοι), Ράπτης 8 (7/15επ., 1 άσσος, 53%υπ., 13%αρ.), Βαν ντε Ντρις 8 (6/14επ., 2 μπλοκ), Στάλεκαρ 8 (6/9επ., 2 μπλοκ) / Γκαράς (λ. - 60%υπ., 7%αρ.), Ρουσσόπουλος, Μάρκου 2 (2/4επ.).

Η γνώμη των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Γιάννης Ορφανός είπε: "Στο πρώτο σετ ήμασταν πολύ καλοί και πολύ ανταγωνιστικοί. Δυστυχώς για ακόμα μία αγωνιστική στη B΄φάση παίζουμε με σοβαρές απουσίες και χωρίς διαγώνιο. Διαρκώς ψάχνουμε να βρούμε κάποιες λύσεις, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Πάσχουμε σε αυτή τη θέση και ειδικά όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Μίλωνα το οποίο θα κρίνει την 5η θέση στο πρωτάθλημα. Με τις απουσίες που έχουμε δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό, καθώς έχουμε «δεμένα χέρια».

Ο ακραίος του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Γιάννης Παπαδόπουλος είπε: "Αγωνιστήκαμε ακόμα μία φορά με πολλές απουσίες. Παλέψαμε όσο μπορούσαμε και ειδικά στο πρώτο σετ φτάσαμε κοντά στο να το κατακτήσουμε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Μίλωνα το οποίο θα κρίνει την 5η θέση. Θέλουμε και φέτος να το καταφέρουμε όπως άλλωστε και πέρσι".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: "Μετά το τελευταίο παιχνίδι είχαμε τα προβλήματα μας , αλλά οι αθλητές που κλήθηκαν να αναπληρώσουν, αυτούς που θεωρητικά ξεκινούν, μας έδωσαν πολύτιμες λύσεις. Σήμερα πήραμε πράγματα από το σερβίς, αλλά όπως έχω ξαναπεί κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και αναπτύσσει δικές του δυναμικές. Πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά".

Ο διεθνής αθλητής του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Ράπτης είπε: "Είναι ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για την ομάδα μου που μας φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας. Σε κάθε παιχνίδι δίνουμε το εκατό τοις εκατό και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι το τέλος. Από την πλευρά μας προπονούμαστε πολύ σκληρά στις προπονήσεις και είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα πάμε να κάνουμε αυτό που πρέπει".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα