Βόλεϊ ανδρών: Επιστροφή Ολυμπιακού στην κορυφή και πρωτάθλημα με 4 διεκδικητές

Newsroom
Βόλεϊ ανδρών: Επιστροφή Ολυμπιακού στην κορυφή και πρωτάθλημα με 4 διεκδικητές

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Volley League, επιστρέφοντας στην κορυφή. Ο Φοίνικας πήρε το League Cup, ενώ το νέο πρωτάθλημα που δυστυχώς δεν γίνεται με playoffs το διεκδικούν 4 ομάδες.

Το 2021 φεύγει με το βόλεϊ και την Volley League να μένει «ζωντανή» παρά τα προβλήματα που υπήρξαν με τον κορονοϊό. Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής, καθώς δεν είχαμε playoffs, αλλά μια Β' φάση με νέο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που κατέκτησε με χαρακτηριστική ευκολία ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες ήταν από το ξεκίνημα καλύτεροι, επέστρεψαν το ίδιο δυνατοί και μετά τα σοβαρά θέματα με τον Covid που αντιμετώπισαν και επέστρεψαν με χαρακτηριστική άνεση στην κορυφή. Πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του Δημήτρη Καζάζη ήταν ο Κρίστιαν Φρομ. Ο Βερολινέζος ακραίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά και μετά το τέλος του πρωταθλήματος αποχώρησε συνεχίζοντας την καριέρα του στην Γαλλία.

Μαζί με τον Φρομ, κομβικός ήταν ο Κώστας Στιβαχτής που έκανε ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του, ενώ και οι Μιγιαΐλοβιτς, Έγκλεσκαλνς και Όκολιτς, συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή.

Στην 2η θέση, αλλά χωρίς να απειλήσει τους Πειραιώτες βρέθηκε ο Φοίνικας Σύρου, με τον Παναθηναϊκό να είναι τρίτος και τον ΠΑΟΚ να είναι 4ος. Κηφισιά, Μίλωνας, Φίλιππος Βέροιας και ΟΦΗ συμπλήρωσαν την τελική κατάταξη σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο καμία ομάδα δεν υποβιβάστηκε. Αρνητικές εκπλήξεις ήταν οι ΠΑΟΚ που άλλαξε 4 πασαδόρους, προπονητές και στο τέλος δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από την 4η θέση.

Πρώτος ο Παναθηναϊκός, ανεβασμένος ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, Φοίνικας θέλουν τίτλους

Το καλοκαίρι είχαμε πολλές αλλαγές στις ομάδες και δεν είναι υπερβολή το ότι το φετινό πρωτάθλημα δείχνει να είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων χρόνων. Δυστυχώς ούτε και φέτος έχουμε playoffs και μετά το τέλος της Α' φάσης θα έχουμε μία δεύτερη όπου θα αγωνιστούν οι 6 πρώτες σε νέο πρωτάθλημα, αλλά επειδή θα μπερδευτείτε, διαβάστε εδώ πως θα είναι το νέο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Φρομ που προτίμησε την Γαλλία και τις Κάννες και στην θέση του αποκτήθηκε ο Σέρβος Πάβλε Πέριτς, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα σε μια χώρα που το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που το ξέρουν όσο λίγοι. Επίσης παρελθόν αποτέλεσε ο Όκολιτς και ήρθε στην χώρα μας ο Αλέν Παγένκ ο βασικός κεντρικός της Εθνικής Σλοβενίας και κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μιγιαΐλοβιτς, Έγκλεσκαλνς και Στιβαχτής έμειναν, ενώ λίγες ημέρες πριν το τέλος του 2021 αποκτήθηκε ο Κώστας Προύσαλης και θα είναι μαζί με τον Στιβαχτή το δίδυμο των πασαδόρων.

Ο Φοίνικας από την πλευρά του έκανε για ακόμα μία χρονιά μια μεγάλη επένδυση που ως τώρα δεν φαίνεται να του βγαίνει. Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν οι Μπράουν, Ράιτς, Ράντκε, Πρωτοψάλτης και Γκαράς, ενώ αποκτήθηκαν οι Μιχάλοβιτς, Ιερεθουέλο, Τζούριτς, Κόστα, Φράγκος και Παπαλεξίου. Οι νησιώτες έχουν ήδη κάνει αλλαγή και στην θέση του προπονητή, με τον Φούλβιο Μπερτίνι να δίνει τη θέση του στον Βόρειο Μακεδόνα Γιόσκο Μιλενκόφσκι.

Ο τρίτος στο περασμένο πρωτάθλημα Παναθηναϊκός κράτησε τον βασικό του κορμό και συγκεκριμένα τους Γιάκομπσεν, Ρανγκέλ, Ράπτη, Ανδρεόπουλο. Έκανε σημαντική κίνηση αποκτώντας τον Βαν ντεν Ντρις, αλλά και τον Θανάση Πρωτοψάλτη, ενώ φέτος έχει 4 ξένους καθώς αποκτήθηκε και ο Στάλεκαρ. Κινήσεις που έχουν αποδώσει καρπούς με τους «πράσινους» να παίζουν ένα όμορφο βόλεϊ και να είναι στην κορυφή.

Τέλος ο ΠΑΟΚ είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Αρχικά επέστρεψε ο Γιάννης Καλμαζίδης, μια κίνηση που φαίνεται να είναι η πιο σημαντική ως τώρα. Στην συνέχεια αποχώρησαν όλοι οι ξένοι που αγωνίστηκαν στο περσινό πρωτάθλημα και αποκτήθηκαν οι Μπράουν, Ουόλς, Ούντρις και Κουκλίνσκι, όπως επίσης και ο Πετρέας. Οι Θεσσαλονικείς μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή τους και χωρίς υπερβολή παίζουν το πιο όμορφο βόλεϊ.

Από τους υπόλοιπους τέσσερις, Κηφισιά και Μίλωνας θα παλέψουν για την 5η θέση και οι Φίλιππος, ΟΦΗ θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γλιτώσουν τα πλέι άουτ.

Συνολικά στον πρώτο γύρο και την μία αγωνιστική, έχουμε δει έναν Παναθηναϊκό να είναι στην κορυφή δείχνοντας έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο, έναν Ολυμπιακό που χωρίς να έχει πιάσει φοβερή απόδοση να είναι μόλις 1 βαθμό πίσω, έναν ΠΑΟΚ που είναι τρίτος, αλλά παίζει πολύ όμορφο βόλεϊ και έναν Φοίνικα που ξεκίνησε με άνετη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στην συνέχεια το πρόσωπο που μας έχει δείξει είναι κακό.

Το σίγουρο είναι πως το 2021 είδαμε στο μεγαλύτερο διάστημα καλό βόλεϊ και το σημαντικό είναι πως περιμένουμε ακόμα καλύτερο το 2022. Με τέσσερις ομάδες έτοιμες να παλέψουν για τον τίτλο και κυρίως έτοιμες να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα όπως έχουν κάνει στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος.

Τέλος στους άνδρες είχαμε και το League Cup, ενώ το Κύπελλο δεν διεξήχθη λόγω κορονοϊού. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση ή εσωτερικό τουρνουά όπως το ονομάζει η ΕΣΑΠ, είδαμε έναν τελικό ανάμεσα στον Φίλιππο Βέροιας και τον Φοίνικα Σύρου με τους «πειρατές» να κατακτούν το 2ο League Cup της ιστορίας τους επικρατώντας με 3-1 της μεγάλης έκπληξης της διοργάνωσης. Όσον αφορά το νέο League Cup στα ημιτελικά έχουν προκριθεί οι Μίλωνας με τον ΠΑΟΚ (το πρώτο ζευγάρι) και Φοίνικας με τον Παναθηναϊκό (το δεύτερο) με τα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για τις 29 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου.

Στην Ευρώπη συνεχίσουν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, προσπάθησαν αλλά έμειναν εκτός Ολυμπιακός, Φοίνικας

Όσον αφορά την Ευρώπη, εκτός συνόρων αγωνίστηκαν οι Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες πάλεψαν στα προκριματικά του Champions League φτάνοντας μέχρι και τα playoffs όπου και αποκλείστηκαν από την Χέμπαρ του Τοντόρ Αλεξίεφ. Συνέχισαν στο CEV Cup, μένοντας εκτός από τη Μονπελιέ. Ο Φοίνικας επίσης στο CEV Cup δεν τα κατάφερε απέναντι στην Λέουβεν παρά την τεράστια προσπάθεια, χάνοντας την πρόκριση στο «χρυσό σετ».

Οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ βρίσκονται στους «16» του Challenge Cup. Οι «πράσινοι» πέρασαν το εμπόδιο της Μακάμπι επικρατώντας δύο φορές σε Ισραήλ και Άγιο Θωμά και επόμενος αντίπαλος για τον δρόμο πως τα προημιτελικά είναι η Ποντολιάνι Χόροντοκ από την Ουκρανία. Οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν στο χαλαρό το εμπόδιο της Κροατικής Μούρσα έχοντας επίσης 2 άνετες νίκες και πλέον θα αντιμετωπίσουν την Μπαστάρδο από την Πορτογαλία στους «16» της διοργάνωσης.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα