Θα έπρεπε και η ΕΟΠΕ να αναβάλει όλα τα πρωταθλήματα λόγω κορονοϊού

Φώτης Καρακούσης
Θα έπρεπε και η ΕΟΠΕ να αναβάλει όλα τα πρωταθλήματα λόγω κορονοϊού

bet365

Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε πως θα υπάρξει διακοπή πρωταθλημάτων λόγω κορονοϊού, αφήνοντας ωστόσο την Volley League Γυναικών και Pre League Ανδρών (την φάση της ανόδου) να αγωνιστούν κανονικά σε μια κίνηση που με τόσα κρούσματα στην χώρα μας δεν θα έπρεπε να γίνει.

Η αλήθεια είναι πως σε κάθε απόφαση που μπορεί να πάρει μια Ομοσπονδία ή διοργανώτρια αρχή, θα υπάρχουν κάποιοι που θα την θεωρούν σωστή και κάποιοι που θα την θεωρούν λάθος. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Γιατί σήμερα Τρίτη 4/1, η ΕΟΠΕ έκανε γνωστό πως δεν θα διεξαχθούν για δύο βδομάδες πρωταθλήματα λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχουν πλήξει συνολικά την χώρα και όχι μόνο το άθλημα του βόλεϊ.

Μια σωστή απόφαση, ειδικά από την στιγμή που την Τρίτη στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τα 50.000 κρούσματα, ένας αριθμός που πραγματικά προκαλεί τρόμο. Για την ακρίβεια θα λέγαμε πως είναι μια ελλιπέστατη απόφαση, καθώς θα γίνουν κανονικά τα παιχνίδια στην Volley League Γυναικών, στην Pre League Ανδρών στον όμιλο της ανόδου, αλλά και στις Β' φάσεις του Κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες.

Και ναι όντως ο χρόνος πιέζει και αν υπάρχει διακοπή θα υπάρξει πρόβλημα σχετικά με το πως θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στην Volley League Γυναικών που έχει playoffs (ίσως να χρειαστεί να υπάρξει και αλλαγή), ωστόσο εδώ μιλάμε για τεράστιο πρόβλημα με την πανδημία. Ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει μόνο συνολικά η κοινωνία, αλλά και πολλές από τις ομάδες στο βόλεϊ.

Στους άνδρες η ΕΣΑΠ αποφάσισε να υπάρξει διακοπή μιας βδομάδας, που και πάλι θεωρούμε πως θα πρέπει να γίνουν δύο, ειδικά από την στιγμή που οι 8 ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα μετράνε το ένα κρούσμα μετά το άλλο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα από την στιγμή που δεν θα διεξαχθούν playoffs. Λογικά αν τα κρούσματα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, θα υπάρχει και 2η βδομάδα διακοπής στην Volley League Ανδρών.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει τώρα, είναι να κάνει το ίδιο και η ΕΟΠΕ στα δύο πρωταθλήματα που συνεχίζονται. Λογικό αυτή η αγωνιστική να πρέπει να γίνει, καθώς μιλάμε για παιχνίδια που θα διεξαχθούν την Τετάρτη και οι ομάδες έχουν κάνει ήδη τα ταξίδια, αλλά μετά η διακοπή δείχνει μονόδρομος, ειδικά αν υπάρχει και αύξηση κρουσμάτων μετά τα αυριανά ματς. Στο κάτω-κάτω αυτό που προέχει είναι η υγεία των αθλητών και όσων εργάζονται στις ομάδες (από τους φροντιστές ως τις γραμματείες) και το να γίνονται αγώνες με τόσα κρούσματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Να θυμίσουμε πως εκτός από την ΕΣΑΠ και την Volley League Ανδρών, την διακοπή δύο εβδομάδων έχει αποφασίσει ο ΕΣΑΚΕ για την Basket league, αλλά και η ΕΟΚ σε όλα της τα πρωταθλήματα χωρίς την παραμικρή εξαίρεση. Φυσικά τεράστια είναι και τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Στην Super League Interwetten έχουν ήδη αναβληθεί δύο παιχνίδια, το ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός και το Ατρόμητος - Βόλος και όλες οι ομάδες στα ματς που γίνονται αγωνίζονται με πολλές απουσίες, ενώ στην Super League 2, αναβλήθηκαν 15 παιχνίδια και θα διεξαχθεί μόνο το Επισκοπή - Λεβαδειακός.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα