Λουκέτο στο ελληνικό μπάσκετ για 15 μέρες λόγω κορονοϊού

Λουκέτο στο ελληνικό μπάσκετ για 15 μέρες λόγω κορονοϊού

bet365

Το Gazzetta έκανε έρευνα για το τι ισχύει σε όλες τις ελληνικές διοργανώσεις του ελληνικού μπάσκετ. Από Basket League μέχρι... Basketaki.

Το ελληνικό μπάσκετ προσαρμόστηκε στα κυβερνητικά μέτρα και θέλοντας να προστατέψει τους πρωταγωνιστές αποφάσισε τη διακοπή κάθε επίσημης δραστηριότητας για διάστημα 15 ημερών. Μετά από καιρό υπήρξε σύμπνοια σε όλες τις διοργανώτριες Αρχές και ουσιαστικά η απόφαση ήταν κοινή.

Ουσιαστικά δράση θα υπάρχει μόνο για τις ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) και στο BCL (Λαύριο, ΠΑΟΚ).

Η Basket League ανέβαλλε δύο αγωνιστικές (12η και 13η) και σχεδιάζει καλώς εχόντων των πραγμάτων την επανεκκίνησή της για τις 15 Ιανουαρίου. Το ελληνικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από την 12η αγωνιστική (εκεί δηλαδή που διακόπηκε) αφού ουσιαστικά μετατέθηκαν οι ημερομηνίες.

Η ΕΟΚ μετά από τηλεδιάσκεψη με τις ομάδες αποφάσισε επίσης να διακόψει τα πρωταθλήματα που βρίσκονται υπό την αιγίδα της για 15 μέρες. Δεν θα διεξαχθούν αγώνες στην Α2, στη Β’ Εθνική και στη Γ’ Εθνική καθώς επίσης στην Α1 και Α2 Γυναικών μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου. Και σε αυτά τα πρωταθλήματα υπάρχει μετάθεση του προγράμματος.

Οι κατά τόπους Ενώσεις του ελληνικού μπάσκετ βρίσκονται υπό την σκέπη της ομοσπονδίας, αλλά έχουν το δικαίωμα να πάρουν αποφάσεις. Σε αυτή την περίπτωση πάντως δεν τέθηκε κανένα θέμα διαφωνίας και έτσι δεν θα υπάρχουν παιχνίδια στα πιο σημαντικά τοπικά πρωταθλήματα (ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ, ΕΚΑΣΘ, ΕΣΚΑΘ, ΕΚΑΣΚ, κλπ.). Φυσικά αυτό ισχύει και για τα πρωταθλήματα των γυναικών.

Ακόμη και στο πιο χαμηλό επίπεδο, αυτό του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η απόφαση ήταν η ίδια. Το «Basketaki» το οποίο είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ομάδων στην Ελλάδα, έβαλε επίσης «λουκέτο» για 15 μέρες προκειμένου να προστατεύσει τους συμμετέχοντες.

Αν όλα πάνε καλά τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν πάλι στις 15 Ιανουαρίου. Αν η έξαρση της πανδημίας συνεχιστεί, δεν αποκλείεται να αποφασιστούν νέα μέτρα και μικρή παράταση. Πάντως στόχος όλων των διοργανωτών είναι να να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα