ΕΟΠΕ: Μετατίθενται για 2 βδομάδες τα πρωταθλήματα πλην της Volley League Γυναικών και της Pre League (όμιλος ανόδου)

Φώτης Καρακούσης
ΕΟΠΕ: Μετατίθενται για 2 βδομάδες τα πρωταθλήματα πλην της Volley League Γυναικών και της Pre League (όμιλος ανόδου)

bet365

Το ποια πρωταθλήματα αναβάλλονται για δύο βδομάδες λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ. Δυστυχώς εξαιρούνται η Volley League Γυναικών, η Pre League Ανδρών ο όμιλος ανόδου και οι Β΄φάσεις των Κυπέλλων σε άνδρες και γυναίκες.

Την στιγμή που ο κορονοϊός όχι απλά πλήττει την χώρα μας, αλλά σήμερα Τρίτη τα κρούσματα έφτασαν τις 50.000, η ΕΟΠΕ ναι μεν αποφάσισε να μεταθέσει για δύο βδομάδες κάποια πρωταθλήματα, αλλά όχι όλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν θα συνεχιστούν για τις επόμενες 15 μέρες η Pre League Ανδρών (Ομιλος Δ’ – παραμονή/υποβιβασμός), Pre League Γυναικών (Όμιλος Α' και Β'), Α2 Ανδρών (όλες οι ζώνες) και Α2 Γυναικών (όλες οι ζώνες).

Θα έπρεπε να είχαν αναβληθεί όλοι οι αγώνες

Δυστυχώς όμως δεν θα σταματήσουν τα παιχνίδια στην Volley League Γυναικών, στην Pre League Ανδρών στον όμιλο ανόδου, αλλά και στο Κύπελλο σε άνδρες και γυναίκες στην Β' φάση. Και λέμε δυστυχώς γιατί με την έξαρση κρουσμάτων που υπάρχει στην χώρα μας, δεν είναι μόνο δύσκολο το να διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια, αλλά και επικίνδυνο, με την διασπορά να είναι πιθανόν να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Να θυμίσουμε πως στην ΕΣΑΠ έχουν αποφασίσει την αναβολή για μία βδομάδα, κάτι που και πάλι ίσως θα πρέπει να κοιτάξουν για την Volley League Ανδρών και να αποφασίσουν εκ' νέου αναβολή για περισσότερες μέρες, μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ έχει ως εξής: «Μετά από τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με τους εκπροσώπους των Ενώσεων και Σωματείων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και με σκοπό την, όσο το δυνατόν, προφύλαξη των αθλητών/αθλητριών και όλων των εμπλεκομένων των Σωματείων, το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. αποφάσισε τη μετάθεση των επίσημων αγωνιστικών δραστηριοτήτων των παρακάτω Εθνικών πρωταθλημάτων κατά δύο εβδομάδες (δεν θα διεξαχθούν αγώνες έως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 16/1/2022).

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ (Ομιλος Δ’ – παραμονή/υποβιβασμός)

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Όμιλος Α’ & Β’)

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΑΝΔΡΩΝ (όλες οι ζώνες)

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (όλες οι ζώνες)

Λόγω έλλειψης διαθέσιμων ημερομηνιών για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωσή τους, συνεχίζονται οι διοργανώσεις:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΏΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ (Όμιλος Γ’ – άνοδος στην Volley league Ανδρών)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ)

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν κανονικά για όλα τα Σωματεία και όλες τις ηλικίες, τηρώντας πιστά το Υγειονομικό πρωτόκολλο και συνιστάται η διαρκής παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό.

Η Ε.Ο.ΠΕ. θα είναι στο πλευρό όλων των σωματείων για κάθε διευκρίνιση ή βοήθεια που θα χρειαστούν και είναι σίγουρη στην υπευθυνότητα όλων προκειμένου η επιστροφή στη πλήρη δράση να είναι εφικτή το συντομότερο δυνατόν».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα