Ο Ολυμπιακός θέλει με «σάλσα» και «σάμπα» τίτλους και πορεία στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός θέλει με «σάλσα» και «σάμπα» τίτλους και πορεία στην Ευρώπη

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο Ολυμπιακός θέλει με «σάλσα» και «σάμπα» τίτλους και πορεία στην Ευρώπη

bet365

Κρατώντας τον βασικό κορμό, αλλάζοντας προπονητή και κάνοντας εξαιρετικές κινήσεις στα άκρα, ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί, κάνοντας και πορεία στην Ευρώπη και ο Φώτης Καρακούσης «ακτινογραφεί» τις «ερυθρόλευκες».

Η περσινή χρονιά και με τον κορονοϊό να έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα και στον αθλητισμό (το βόλεϊ φυσικά και δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση), ο Ολυμπιακός μετά από συνεχόμενα χρόνια που ήταν κυρίαρχος στην Ελλάδα, έμεινε εκτός τίτλων. Για την ακρίβεια τίτλου, καθώς διεξήχθη μόνο το Κύπελλο, το οποίο κατέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκες» βλέποντας πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να έχουμε πρωτάθλημα, αποφάσισαν να αφήσουν τις παίκτριές τους να αγωνιστούν στο εξωτερικό, έχοντας ήδη εξασφαλίσει πως θα επιστρέψουν για τη νέα χρονιά. Έτσι οι Χίπε, Γιώτα και Στέλλα Χριστοδούλου δεν έμειναν εκτός αγώνων και φέτος είναι και πάλι στην διάθεση του νέου τους προπονητή.

Λέμε νέου τους γιατί τα ηνία πλέον του Ολυμπιακού ανέλαβε ο Κουβανός, Ζιλ Κουτίνιο, με τον Σπύρο Σαραντίτη να παραμένει στην ομάδα ως βοηθός. Αλλαγές και μάλιστα σημαντικές υπήρξαν στα άκρα, εκεί που οι «ερυθρόλευκες» θα έχουν δύο παίκτριες που είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά. Την Βραζιλιάνα Μαρί Παραΐμπα και την Κουβανή Βίλμα Σάλας. Το ακόμα πιο σημαντικό πριν πάμε να κάνουμε την «ακτινογραφία» της ομάδας του Πειραιά, όπως κάναμε και με τον Παναθηναϊκό, είναι πως ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο Champions League στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Παραΐμπα

Δύναμη πυρός του τα άκρα

Ξεκινάμε την «ακτινογραφία» των «ερυθρολεύκων» με τα άκρα, που φαίνεται να είναι και το πιο δυνατό τους σημείο. Ο Ολυμπιακός θέλησε να κάνει την διαφορά στην συγκεκριμένη θέση και οι κινήσεις του δείχνουν να τα έχει καταφέρει. Αρχικά απέκτησε την Μαρία Γενιτσαρίδη και και κράτησε την Έλενα Μιλντεγίβιτς ως τρίτη και τέταρτη ακραία, καθώς θα πρέπει να υπάρχει και βάθος στον πάγκο, ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν εκτός από τις εντός συνόρων υποχρεώσεις και οι Ευρωπαϊκές.

Η συνέχεια βέβαια ήταν ακόμα καλύτερα, με τα «χτυπήματα» να γίνονται μέσα σε δύο μέρες. Πρώτα αποκτήθηκε η Μαρί Παραΐμπα και μετά η Βίλμα Σάλας. Η Βραζιλιάνα στα 35 της έρχεται στην Ελλάδα έχοντας μια αξιοπρόσεκτη καριέρα τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και με την Εθνική της ομάδα. Ουσιαστικά είναι μια ακραία με μεγάλο της όπλο την υποδοχή, ενώ επιθετικά χωρίς να υστερεί σίγουρα δεν είναι το δυνατό της σημείο. Ουσιαστικά ο Κουτίνιο έχοντας σίγουρη την Χίπε κοίταξε να βρει μια ακραία που πραγματικά μπορεί να κάνει και με το παραπάνω την διαφορά στην υποδοχή και η Παραΐμπα είναι ακριβώς αυτό που έψαχνε.

Επιθετικά άλλωστε εκτός της Χίπε, δεσπόζει και η παρουσία της Βίλμα Σάλας. Για την Κουβανή ακραία δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, καθώς η καριέρα της μιλάει από μόνη της. Μιλάμε για μια παίκτρια που έχει παίξει στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα και που πριν δύο χρόνια είχε φτάσει στο σημείο να αναδειχθεί 7 φορές πολυτιμότερη παίκτρια της αγωνιστικής στην Πολωνία. Μιλάμε για ένα επιθετικό «όπλο» που στην μέρα της δύσκολα το σταματάς. Μένει να δούμε βέβαια πόσο και αν την έχει επηρεάσει ο σοβαρός τραυματισμός (ρήξη χιαστού) που πέρσι την άφησε εκτός για όλη την χρονιά. Η Σάλας πέρασε τις εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις του Ολυμπιακού και για να αποκτηθεί πάει να πει πως δεν έχει κάτι, οπότε μιλάμε πραγματικά για μια σπουδαία μεταγραφή.

Η Κατερίνα Γιώτα

Με ελληνική συνταγή στο κέντρο

Συνεχίζουμε με το κέντρο, εκεί όπου την τριάδα αποτελούν τρεις Ελληνίδες. Μιλάμε φυσικά για τις Κατερίνα Γιώτα, Ηλιόνα Κελεσίδου και Μελίνα Εμμανουηλίδου. Μια δυνατή τριάδα, με τον Ολυμπιακό να μην θέλει στη θέση αυτή να πάρει κάποια ξένη. Στην Ελλάδα το κέντρο των «ερυθρολεύκων» δύσκολα θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, αλλά στην Ευρώπη και ειδικά το Champions League δεν θα λέγαμε πως θα είναι από τα δυνατά όπλα της ομάδας του Κουτίνιο.

Η Κακουράτου

Θα λείψει σίγουρα η Κονόμη

Στη θέση της λίμπερο η αλήθεια είναι πως θα λείψει η Αρέτα Κονόμη. Μια από τις καλύτερες παίκτριες της δεκαετίας στην χώρα μας στη θέση αυτή, αποφάσισε να σταματήσει το βόλεϊ και σίγουρα το κενό της δύσκολα θα καλυφθεί. Οι παίκτριες που θα προσπαθήσουν να το καταφέρουν είναι η Ξένια Κουκουράτου και η Σία Τοτσίδου. Η πρώτη επέστρεψε στον Ολυμπιακό από τον Πανναξιακό και θέλει να κάνει στα 27 της χρόνια το μεγάλο άλμα, ενώ η δεύτερη από ακραία άλλαξε θέση. Ουσιαστικά στον Ολυμπιακό με την απόκτηση της Παραΐμπα θέλουν να έχουν μια παίκτρια που να βοηθάει όσο γίνεται περισσότερο το λίμπερο, ωστόσο σίγουρα η Κονόμη είναι μια σημαντική απουσία.

Η Σάσκια Χίπε

Η Χίπε έτοιμη να κάνει και πάλι την διαφορά

Στην διαγώνιο η εξαιρετικά πετυχημένη συνταγή με την Σάσκια Χίπε δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξει. Η Γερμανίδα παρέμεινε στον Ολυμπιακό, ομάδα στην οποία αγωνίζεται από το 2016 έχοντας κατακτήσει τα πάντα μαζί της και φυσικά θα είναι και φέτος το «βαρύ» πυροβολικό. Επειδή πάντα στα ρόστερ υπάρχει και το πως θα είναι ο αντίπαλος, οι «ερυθρόλευκες» δείχνουν να υπερτερούν του Παναθηναϊκού στην διαγώνιο και να είναι λίγο πιο πίσω στο κέντρο, ενώ στα άκρα αναμένουμε μεγάλες μάχες. Δίπλα στην Χίπε θα είναι η Ζιώγα που θέλει να έχει όσες περισσότερες ευκαιρίες γίνεται, αλλά ως εκεί.

Η Στέλλα Χριστοδούλου

Πολύ δυνατός και στην πάσα

Τέλος στην πάσα ο Ολυμπιακός κράτησε την Στέλλα Χριστοδούλου. Μιλάμε για την αρχηγό της ομάδας, αρχηγό της Εθνικής και μια από τις καλύτερες στην θέση της την τελευταία δεκαετία και όχι μόνο. Μια παίκτρια που είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι γνωρίζει την ομάδα και πως με την Χίπε βρίσκεται με κλειστά μάτια. Δίπλα της θα είναι η Παναγιώτα Ξανθοπούλου που μπορεί να καλύψει με επιτυχία τη θέση της δεύτερης πάσας. Μια θέση στην οποία βλέπουμε να υπάρχει μεγάλη ισορροπία με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέκτησε την Αθηνά Παπαφωτίου.

Ο Ζιλ Κουτίνιο

Που θα ποντάρει ο Κουτίνιο

Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός και ο Ζιλ Κουτίνιο θα ποντάρει στην διαγώνιο με την Χίπε που και φέτος αναμένεται να πάρει το μεγαλύτερο μέρος της επίθεσης, έχοντας προσθέσει δίπλα της της Κουβανή Σάλας, Η Σάλας είναι από τις ακραίες που φτάνουν εύκολα του 15 και πλέον πόντους, αλλά για να γίνουν αυτά θα πρέπει αρχικά η Παραΐμπα να κρατήσει την υποδοχή και οι Κακουράτου, Τοτσίδου να αντικαταστήσουν όσο καλύτερα γίνεται την Κονόμη. Αν τα καταφέρουν, επιθετικά ο Ολυμπιακός δύσκολα θα κόβεται.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...