Μαριάνα Αντράντε Κόστα, μαγεύει εντός και εκτός γηπέδου (vids & pics)

Μαριάνα Αντράντε Κόστα, μαγεύει εντός και εκτός γηπέδου (vids & pics)

Μαριάνα Αντράντε Κόστα, μαγεύει εντός και εκτός γηπέδου (vids & pics)
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την διεθνή Βραζιλιάνα ακραία, Μαριάνα Αντράντε Κόστα, με τις «ερυθρόλευκες» να αποκτούν μια παίκτρια που μαγεύει και εντός, αλλά και εκτός γηπέδου και το gazzetta σας την παρουσιάζει.

Η «βόμβα» έσκασε τελικά στο Ρέντη, με τον Ολυμπιακό να κάνει δικιά του την Μαριάνα Αντράντε Κόστα. Μια παίκτρια που φημίζεται για τα αγωνιστικά της στοιχεία, αλλά και για την ομορφιά της. Η 35χρονη λάμπει εντός και εκτός γηπέδου. Εντός γιατί έχει καταφέρει να αγωνιστεί στις καλύτερες ομάδες της χώρας της, ενώ από Ευρώπη βρέθηκε σε Ελβετία και Ιταλία, βέβαια το πιο σημαντικό από όλα είναι πως έχει υπάρξει μέλος της σπουδαίας Εθνικής Βραζιλίας, κατακτώντας μαζί της 2 μετάλλια σε World Crand Prix (1 χρυσό2016 και ένα χάλκινο 2015), 1 μετάλλιο στους Pan America Games (ασημένιο (2015), 1 μετάλλιο στους South America Championship (χρυσό 2015), 1 μετάλλιο στο Summer Universiade (χρυσό 2011) και 2 μετάλλια στο Ιnternational Cup (χρυσό 2015, 2016).

Μόλις στα 26 της σταμάτησε για να γίνει μοντέλο

Μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες, που ίσως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη αν στα 26 της δεν αποφάσιζε να αποχωρήσει (ευτυχώς μόνο για έναν χρόνο) από το βόλεϊ, κάνοντας κάτι εντελώς διαφορετικό. Τι έκανε; Με την ομορφιά της να είναι αδιαμφισβήτητη, η Μαρί Παραΐμπα όπως είναι παγκοσμίως γνωστή, θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στο μόντελινγκ. Και εκεί τα πήγε εξαιρετικά, με το playboy της Βραζιλίας να την κάνει και εξώφυλλο, ενώ δεν έμεινε εκεί, κάνοντας και επιδείξεις μόδας στην πατρίδα της.

Δεν άντεξε μακριά από το βόλεϊ και επέστρεψε αρχικά στην άμμο και μετά στη σάλα

Η αγάπη της για το βόλεϊ ωστόσο ήταν τόσο μεγάλη που την άφησε μακριά από το άθλημα μόλις για έναν χρόνο. Καλές οι πασαρέλες, οι φωτογραφίσεις και η δεδομένη αναγνωρισιμότητα, αλλά το βόλεϊ για την Παραΐμπα ήταν ακόμα καλύτερο. Στα 27 της επέστρεψε αρχικά στο beach volley οπου και εκεί είχε τις επιτυχίες της, ενώ την ίδια χρόνια γύρισε και στην σάλα.

Έπαιξε 3 χρόνια στην πατρίδα της, ενώ την περίοδο 2016-17 έφυγε για πρώτη φορά από την Βραζιλία παίζοντας στην Ευρώπη και την Ελβετική Βολερό. Με την Βολερό στην μία χρονιά που αγωνίστηκε εκεί κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελβετίας, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων. Μετά την Ελβετία επέστρεψε στην Βραζιλία και την Μίνας και αφού αγωνίστηκε για δύο χρόνια, ήρθε και πάλι στην Ευρώπη και την Ιταλία για λογαριασμό της Μόντζα. Από το 2020 αγωνιζόταν στην Πράια Κλούμπε της χώρας της, ενώ από τη νέα χρονιά θα ομορφύνει και τα ελληνικά γήπεδα με την παρουσία της.

Εξαιρετική στην υποδοχή, δυνατή στο σερβίς

Όσον αφορά τα αγωνιστικά στοιχεία, η Παραΐμπα έχει κάτι που λείπει από το γυναικείο βόλεϊ και ειδικά στην χώρα μας. Έχει εξαιρετική υποδοχή, μια υποδοχή που την έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην καριέρα της και η οποία σε σημαντικό βαθμό οφείλεται και στην πορεία που έχει στην άμμο και το Beach Volley. Η 35χρονη Βραζιλιάνα στον Ολυμπιακό δεν θα είναι το «πρώτο βιολί» επιθετικά, κάτι που έχει αναλάβει και μάλιστα με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία η Σάσκια Χίπε, αλλά θα καθαρίζει την πίσω ζώνη, χωρίς φυσικά αυτό το σημαίνει πως επιθετικά είναι μια παίκτρια που την αφήνεις χωρίς μπλοκ. Επίσης δυνατό της σημείο είναι και το σερβίς, ενώ φυσικά σημαντικότερο όλων, είναι η εμπειρία που διαθέτει, ειδικά από τα παιχνίδια με την Εθνική Βραζιλίας.

Παρουσία που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει

Βέβαια εκτός από τα αγωνιστικά στοιχεία που θα φανούν στο τάραφλεξ, η εκρηκτική Βραζιλιάνα είναι μια παρουσία που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει. Δεν είναι λίγα τα περιοδικά στην πατρίδα της που έγραφαν πως είναι η οορφότερη παίκτρια βόλεϊ στον κόσμο. Αυτό είναι σχετικό και δύσκολα κάποιος μπορεί να το πει. Αυτό που μπορεί να πει είναι πως πρόκειται για μια πανέμορφη αθλήτρια που τραβάει επάνω της όλα τα βλέμματα. Μια αθλήτρια που περιμένουμε να μαγέψει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου...

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα