Παναθηναϊκός: Δυνατός στα άκρα, ρίχνει το βάρος στο κέντρο (pics & vids)

Παναθηναϊκός: Δυνατός στα άκρα, ρίχνει το βάρος στο κέντρο (pics & vids)

Παναθηναϊκός: Δυνατός στα άκρα, ρίχνει το βάρος στο κέντρο (pics & vids)

bet365

Με την απόκτηση της Τζένιφερ Κρος ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ρόστερ του και το gazzetta «ακτινογραφεί» την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου.

Τι και αν έχουμε μπει στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, εκτός από τους διεκδικητές του τίτλου στους άνδρες και στις γυναίκες τα ρόστερ των ομάδων που έχουν ως στόχο την κορυφή, έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Την Πέμπτη μάλιστα έβαλαν το τελευταίο κομμάτι στα δικά τους «παζλ» οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακό. Οι «πράσινες» αποκτώντας την Τζένιφερ Κρος και οι «ερυθρόλευκες» την Βίλμα Σάλας.

Ξεκινώντας τις «ακτινογραφίες» των ομάδων που θα παλέψουν για τον τίτλο στην Volley League Γυναικών (ο ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του), αρχίζουμε από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινες» με το που τελείωσε το Κύπελλο, άρχισαν την δουλειά και έκαναν προσεγμένες και σημαντικές κινήσεις. Κινήσεις που έχουν ως στόχο την επιστροφή του «τριφυλλιού» στην κατάκτηση τίτλων. Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά σίγουρα το συγκρότημα του Απόστολου Οικονόμου δείχνει να έχει τα φόντα να πετύχει τους στόχους του.

Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό σε όλες τις θέσεις, ενώ το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως διαθέτει και βάθος στον πάγκο. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την ομάδα του Έλληνα τεχνικού σε κάθε θέση ξεχωριστά.

Δυνατός στα άκρα όπου δεσπόζει η Γκροθούες

Ξεκινάμε με τα άκρα, θέση στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει τρεις αθλήτριες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Φυσικά δεσπόζει η παρουσία της Μάρεθ Γκροθούες. Η 33χρονη Ολλανδέζα είναι αρχηγός της Εθνικής της ομάδας και έρχεται στην χώρα μας, έχοντας ήδη μια σπουδαία καριέρα. Μια καριέρα σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Πολωνίας και του Αζερμπαϊτζάν. Η Γκροθούες είναι η ακραία που έχει και την υποδοχή και την επίθεση, κάτι που δεν βρίσκεις άνετα στο γυναικείο βόλεϊ. Δίπλα της θα βρίσκονται οι Εύα Χαντάβα και Μανωλίνα Κωντναντίνου. Και οι δύο έχουν μεγάλη εμπειρία και με την πορεία τους έχουν δείξει πως μπορούν να σταθούν σε ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλους. Είναι παίκτριες που το δυνατό τους σημείο είναι η επίθεση και όχι η πίσω ζώνη, εκεί που το βάρος θα πέφτει στην Γκροθούες και τις λίμπερο. Επίσης δεν είναι απίθανο να αποκτηθεί και τέταρτη ακραία η οποία θα έχει συμπληρωματικό ρόλο.

Η Τζένιφερ Κρος

Υπεροπλία στο κέντρο

Αν στα άκρα ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι δυνατός, το κέντρο φαίνεται να είναι το ακόμα πιο δυνατό του σημείο. Στην συγκεκριμένη θέση θα έχει τέσσερις παίκτριες. Το μεγάλο όνομα θα είναι η Τζένιφερ Κρος, η αρχηγός της Εθνικής Καναδά, το τελευταίο απόκτημα του «τριφυλλιού». Η Κρος έρχεται στην χώρα μας έχοντας και αυτή μια καριέρα σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως της Τουρκίας με στόχο να κάνει την διαφορά. Δίπλα της θα έχει την Ναταλία Μεταξά, την Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου και την Έμιλυ Κωνσταντέλου. Μια τετράδα που μπορεί δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί η καλύτερη του πρωταθλήματος, σε σχέση πάντα ποιότητας και ποσότητας.

Η λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πένυ Ρόγκα

Διπλή λύση και στο λίμπερο

Συνεχίζουμε με τη θέση της λίμπερο, όπου και εκεί οι «πράσινες» έχουν δύο παίκτριες που μπορούν να σταθούν. Με την επιστροφή της ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το Challenge Cup, θέλησαν να δώσουν βάθος στο ρόστερ και τα κατάφεραν. Έτσι και στη θέση που κρατάει την υποδοχή θα υπάρχει η Πένυ Ρόγκα και η Εβίτα Ξηντάρα. Για την πρώτη δεν χρειάζονται πολλά λόγια, καθώς είναι μια από τις καλύτερες λίμπερο στην χώρα μας την τελευταία δεκαετία. Στα 33 της και μετά από ένα μικρό διάλειμμα στον Άρη, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ως αρχηγός και θέλει να κατακτήσει μαζί του έναν τίτλο. Η Ρόγκα εκτός από το ότι κρατάει την υποδοχή, είναι εξαιρετική και στην άμυνα. Δίπλα της θα είναι η 28χρονη Ξηντάρα που μετά από χρόνια στην Θέτιδα, έκανε το βήμα τον Ιανουάριο για το «τριφύλλι» και παρέμεινε δίνοντας βάθος στην θέση αυτή.

Η Στεπανένκο

Στην διαγώνιο λείπει το μεγάλο όνομα, θα δοθεί χρόνος και στην Τσιτσιγιάννη

Όσον αφορά την διαγώνιο, η αλήθεια είναι επειδή πάντα μιλάμε συγκριτικά με τους βασικούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού για τον τίτλο (Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ), η Μαργαρίτα Στεπανένκο χωρίς κανείς να λέει πως είναι κακή περίπτωση, δεν δείχνει να είναι του επιπέδου των Χίπε και Κόλαρ. Η Ουκρανή που έχει υπηκοότητα από το Αζερμπαϊτζάν είναι επίσης μια παίκτρια με παραστάσεις από σημαντικά πρωταθλήματα όπως της Πολωνίας, της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Δεν είναι η παίκτρια που θα κερδίσει 30 πόντους, αλλά αυτή που θα δώσει σημαντικές λύσεις και θα πάρει κρίσιμες φάσεις στην πλάτη της. Μαζί της στην θέση αυτή θα είναι και η Μαρία Τσιτσιγιάννη. Η 21χρονη παρέμεινε γνωρίζοντας πως θα πάρει ευκαιρίες, καθώς στον Παναθηναϊκό ποντάρουν επάνω της για το μέλλον. Συνολικά οι «πράσινες» έχουν φτιάξει ένα δυνατό δίδυμο και στην θέση αυτή.

Η Αθηνά Παπαφωτίου

Η Παπαφωτίου κάνει την διαφορά στην πάσα

Κλείνουμε με την πάσα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και κατάφερε να κάνει μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση. Και είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί και μια σπουδαία παίκτρια απέκτησε, αλλά και δεν σπατάλησε μια θέση ξένης. Φυσικά μιλάμε για την Αθηνά Παπαφωτίου. Η Ελληνίδα πασαδόρος που από το 2014 κάνει καριέρα στο εξωτερικό και ειδικά στην Γερμανία (έχει αγωνιστεί και σε ομάδες της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας), είναι μια παίκτρια που ανεβάζει επίπεδο το «τριφύλλι» στην θέση αυτή. Μια προσθήκη που έδειξε πως όντως στον Παναθηναϊκό έχουν στόχο την διεκδίκηση τίτλων. Δίπλα της θα είναι η Πηνελόπη Παπαστεργίου, με την 26χρονη να έχει τον ρόλο της δεύτερης, έναν ρόλο που έχει δείξει πως τον ξέρει καλά.

Που θα ποντάρει ο Οικονόμου

Εν κατακλείδι ο Απόστολος Οικονόμου θα έχει στα χέρια του μια ομάδα με μεγάλο βάθος, δύναμη στα άκρα, υπεροπλία στο κέντρο και χωρίς το μεγάλο όνομα στην διαγώνιο. Οι «πράσινες» έχοντας την υποδοχή της Ρόγκα και της Γκροθούες λογικά θα θελήσουν να παίξουν όσο γίνεται περισσότερο τον πρώτο χρόνο, αλλά και από τα άκρα, χωρίς βέβαια να είναι αμελητέα ποσότητα η Στεπανένκο. Στον Παναθηναϊκό θέλουν να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τίτλους και οι κινήσεις τους δείχνουν αυτός ακριβώς το πράγμα. Το αν θα τα καταφέρουν θα φανεί στο τάραφλεξ...

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα