Σάλας, η νέα παίκτρια του Ολυμπιακού που μπορεί να κάνει την διαφορά (vids & pics)

Σάλας, η νέα παίκτρια του Ολυμπιακού που μπορεί να κάνει την διαφορά (vids & pics)

Σάλας, η νέα παίκτρια του Ολυμπιακού που μπορεί να κάνει την διαφορά (vids & pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός έκλεισε με ιδανικό τρόπο τις μεταγραφές του αποκτώντας την 30χρονη Κουβανή ακραία, Βίλμα Σάλας και το gazzetta παρουσιάζει την παίκτρια που στην μέρα της απλά δεν σταματιέται.

Αν στην είδηση της απόκτησης της Μαριάντα Αντράντε Κόστα από τον Ολυμπιακό οι περισσότεροι έκαναν λόγο για μια εξαιρετική προσθήκη, καθώς μιλάμε για μια Βραζιλιάνα ακραία με χρόνια πορείας στην Εθνική της ομάδας, η προσθήκη της Βιλμα Σάλας είναι δύο επίπεδα πιο πάνω. Η 30χρονη Κουβανή είναι από τις παίκτριες που δύσκολα έρχονται στην χώρα μας ή για την ακρίβεια ερχόντουσαν προηγούμενες δεκαετίες και σίγουρα μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Η Σάλας γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1991στην Κούβα και από πολύ νωρίς ξεκίνησε το αγαπημένο της άθλημα το βόλεϊ. Ένα άθλημα που στην συγκεκριμένη χώρα είναι από τα πλέον αγαπημένα. Από τα 16 της ξεκίνησε να αγωνίζεται στην κατηγορία των γυναικών, με την Σαντιάγκο ντε Κούβα να είναι η πρώτη και μοναδική ομάδα στην χώρα της. Εκεί έπαιξε για 5 χρόνια και

Από το 2014 ξεκίνησε η μεγάλη της καριέρα στην Ευρώπη

Μια παίκτρια όπως η Σάλας δεν θα μπορούσε να μείνει στα στενά όρια της πατρίδας της και από το 2014 ξεκίνησε την μεγάλη της καριέρα στην Ευρώπη. Πρώτος της σταθμός το Αζερμπαϊτζάν, μια χώρα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα, με τις ομάδες να δαπανούν σημαντικά χρηματικά ποσά. Στην Ραμπίτα Μπακού έμεινε μόνο έναν χρόνο, με την Τουρκία, ένα επίσης εξαιρετικά δυνατό πρωτάθλημα να είναι ο επόμενος σταθμός.

Η Μπελεντίγισπορ ήταν αρχικά η ομάδα που έπαιξε στην γειτονική χώρα για έναν χρόνο (2015-16), ενώ στην συνέχεια αποκτήθηκε από την Χάλκμπανκ παίζοντας για δύο χρόνια. Και τα τρία συνολικά χρόνια στην Τουρκία, η Σάλας ξεχώρισε για την νούμερά της στην επίθεση και το θέαμα που προσέφερε.

Ιταλία, μικρή στάση για Φιλιππίνες και Πολωνία

Τα όσα έκανε στη Τουρκία έκαναν τις ομάδες της Ιταλίας να κοιτάξουν την περίπτωσή της και η Κούνεο την έκανε δικιά της περίοδο 2018-19, έμεινε όμως έναν χρόνο πριν αποχωρήσει για την Πολωνία. Στο μεσοδιάστημα έπαιξε στις Φιλιππίνες όπου και αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος (στις Φιλιππίνες πηγαίνουν πολλές παίκτριες όταν τελειώνουν τα πρωταθλήματά τους, για ένα καλό επιπλέον συμβόλαιο).

Επίθεση από την Σάλας

Η πρώτη φοβερή χρονιά Τσέμικ Πολίς, έφτασε ως τα ημιτελικά του CAV Cup

Από την πρώτη της χρονιά στην Πολωνία και την Τσέμικ Πολίς η Σάλας έκανε πάταγο. Κατάφερε σε ένα από τα 3 πιο δυνατά πρωταθλήματα γυναικείου βόλεϊ στον πλανήτη να αναδειχθεί 7η καλύτερη σκόρερ, ενώ στην συγκεκριμένη χρονιά πήρε όχι μία και δύο, αλλά 7 φορές το βραβείο της πολυτιμότερης παίκτριας της αγωνιστικής. Ένα σημαντικό βραβείο, από την στιγμή μάλιστα που της δόθηκε για 7 φορές. Φυσικά οι εμφανίσεις της τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη (CEV Cup) την έκαναν να ανανεώσει με τους Πολωνούς.

Ειδικά στην Ευρώπη η Κουβανή ήταν εξαιρετική, οδηγώντας την Τσέμικ Πολίς στα ημιτελικά του CEV Cup, ενώ λόγω κορονοϊού δεν μπόρεσε το κάτι παραπάνω, καθώς οι διοργανώσεις αναβλήθηκαν. Κόντρα στην Γαλατά στα 2 παιχνίδια η Σάλας είχε 17 και 23 πόντους, απέναντι στην Λαγκούνα στο πρώτο δεν αγωνίστηκε (θεωρούνταν σχετικά εύκολος αντίπαλος) και στο δεύτερο στο άνετο 3-0 είχε 6 πόντους, ενώ στα προημιτελικά κόντρα στην Μλάντοστ, στην εντός έδρας νίκη με 3-0 είχε 12 πόντους και στην εκτός έδρας νίκη επίσης με 3-0 είχε 19.

Ο τραυματισμός της Σάλας

Το σοκ του τραυματισμού που την άφησε εκτός μια χρονιά

Έχοντας ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, αλλά και μεγάλες εμφανίσεις στην Ευρώπη, η Σάλας ετοιμαζόταν να κάνει κάτι το ίδιο και ακόμα καλύτερο και την χρονιά που μας πέρασε, ωστόσο η τύχη της γύρισε επιδεικτικά την πλάτη. Συγκεκριμένα μόλις στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πολωνίας και συγκεκριμένα κόντρα στην Μπιέλσκο Μπιάλα, η 30χρονη Κουβανή τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού. Ένας τραυματισμός που την άφησε εκτός για όλη την χρονιά. Το σημαντικό είναι πως η αποκατάσταση της όμως εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως έδειξαν και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε μετά την άφιξη της στην Ελλάδα κι έτσι ο Ολυμπιακός προχώρησε σ’ αυτή την εξαιρετικά σημαντική κίνηση.

Η παρουσία του Κουτίνιο και τι μπορεί να δώσει η Σάλας

Σημαντικό ρόλο στο να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, έπαιξε Γκιλ Φερέρ Κουτίνιο. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού είναι επίσης Κουβανός, με την 30χρονη ακραία να θέλει να είναι δίπλα σε ένα συμπατριώτη της, σε μια απαιτητική χρονιά, καθώς οι «ερυθρόλευκες» εκτός από την Ελλάδα όπου θέλουν να κατακτήσουν όποια διοργάνωση υπάρχει, έχουν και την συμμετοχή στο Champions League.

Τώρα όσον αφορά το τι μπορεί να δώσει η Σάλας, τα πράγματα είναι απλά. Η Κουβανή μαζί με την Χίπε θα τραβήξουν όλο το επιθετικό κομμάτι, αφήνοντας την Παραΐμπο να είναι κάτι σαν δεύτερη λίμπερο στο παιχνίδι. Η Βραζιλιάνα λογικά θα παίρνει τις λιγότερες επιθέσεις, με την Σάλας να είναι από τις παίκτριες που τους αρέσει να παίζουν και από την πάιπ. Το σίγουρο πάντως είναι πως η Στέλλα Χριστοδούλου θα έχει ένα καλό «πονοκέφαλο» για το που θα δώσει μια «σκοτωμένη» μπάλα, στην Χίπε ή στην Σάλας...

Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της CEV και τους τραυματισμού, από την επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος της Πολωνίας

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα