Κβίτοβα: «Διαφωνώ με τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων στο Wimbledon»

Η Πέτρα Κβίτοβα εξέφρασε την αντίθεσή της στην παρουσία Ρώσων και Λευκορώσων στο Wimbledon
Η Πέτρα Κβίτοβα διαφώνησε με τη συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων στο Wimbledon, ζητώντας τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Την αντίθεσή της στην απόφαση του All Enlgand Club να επιτρέψει στους Ρώσους και στους Λευκορώσους να πάρουν μέρος στο Wimbledon (3-16 Ιουλίου) εξέφρασε η Πέτρα Κβίτοβα.

Η Τσέχα τενίστρια, θριαμβεύτρια στο Μαϊάμι Όπεν, δεν συμφωνεί με την απόφαση των διοργανωτών. Δύο φορές νικήτρια στο Wimbledon, η Πέτρα Κβίτοβα είπε: «Πάντα δηλώνω ότι είμαι κατά του πολέμου. Απλώς ανησυχώ περισσότερο για τον ουκρανικό λαό και τους παίκτες. Εκτιμώ ότι το Wimbledon πέρασε δύσκολα πέρυσι που δεν έδωσε τους βαθμούς, αφού δεν έπαιξαν οι Λευκορώσοι και οι Ρώσοι. Και νομίζω ότι δεν πρέπει να τους επιτραπεί να παίξουν κατά τη γνώμη μου, ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι ακόμα λίγο υπέρ της ουκρανικής πλευράς σε αυτό το θέμα».

Η Κβίτοβα ρωτήθηκε αν ζητήθηκε η γνώμη των παικτών πριν ληφθεί η απόφαση και απάντησε: «Όχι, δεν μιλάμε για αυτό στα αποδυτήρια».

Στοι μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κούλεμπ άσκησε κριτική στην απόφαση και προέτρεψε τη βρετανική κυβέρνηση να αποτρέψει αθλητές από τις δύο χώρες να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μην παρέχοντας βίζα.

 

WTA Τελευταία Νέα