Wimbledon: Ρώσοι και Λευκορώσοι θα αγωνιστούν κανονικά φέτος ως «ουδέτεροι»

Wimbledon: Ρώσοι και Λευκορώσοι θα αγωνιστούν κανονικά φέτος ως «ουδέτεροι»
Οι Βρετανοί έκαναν πίσω και φέτος στο Wimbledon θα συμμετέχουν κανονικά Ρώσοι και Λευκορώσοι, πράγμα που σημαίνει πως το slam θα δώσει κανονικά βαθμούς.

«Ανακωχή» από τους διοργανωτές του Wimbledon που πήραν πίσω τον περσινό αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από την διοργάνωση.

Σήμερα (31/5) ανακοίνωσαν πως θα μπορούν να αγωνιστούν κανονικά στο τουρνουά, ως «ουδέτεροι», όπως συμβαίνει σε όλο το Tour εξάλλου. Ωστόσο, για να το επιτρέψουν αυτό, θα πρέπει οι αθλητές να υπογράψουν ένα «σύμφωνο ουδετερότητας» το οποίο προς το παρόν δεν είναι γνωστό τι ακριβώς θα περιέχει. Παράλληλα, θα πρέπει να αποδίξουν ότι δεν χρηματοδοτούνται με οποιονδήποτε τρόπο από το κράτος.

Η περσινή απόφασή τους, που ήρθε σε συνδυασμό με την οδηγία της κυβέρνησης, προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων καθώς και την μη βαθμολόγηση του τουρνουά, που έκανε άνω κάτω και την παγκόσμια κατάταξη.

Φέτος αλλάζει ρώτα ο οργανισμός και θα επιτραπεί στους αθλητές από τις δύο χώρες να συμμετέχουν στην διοργάνωση, αρκεί να υπογράψουν αυτό το σύμφωνο. Αυτό σημαίνει ότι αν γίνει αποδεκτό από τους αθλητές και βαθμοί θα υπάρχουν κανονικά, αλλά θα αποφύγει και τυχόν νέες -και αυστηρότερες- κυρώσεις η διοργάνωση από την WTA και την ATP.

Οπως διευκρινίζουν, σε οποιοδήποτε χώρο των εγκαταστάσεων θα απαγορευτεί να υπάρχει ρωσική σημαία ή σύμβολο της χώρας, ενώ αν υπάρχουν φωνές και συνθήματα υπέρ της Ρωσίας θα απομακρύνονται από τις εγκαταστάσεις όσοι τα φωνάζουν.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα