WTA Finals: Πρωτιά για Σβιόντεκ, Κασάτκινα και και Γκαρσία για μια θέση στα ημιτελικά

Newsroom
 WTA Finals: Πρωτιά για Σβιόντεκ, Κασάτκινα και και Γκαρσία για μια θέση στα ημιτελικά
Η Ίγκα Σβιόντεκ νικώντας και την Καρολίν Γκαρσία πέρασε ως πρώτη από τον όμιλό της στα ημιτελικά του WTA Finals, οι Κασάτκινα και η Γκαρσία θα παίξουν για το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης.

H Ίγκα Σβιόντεκ είναι ασταμάτητη, η 21χρονη Πολωνή νίκησε και την Γαλλίδα, Καρολίν Γκαρσία με 6-3, 6-2 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ντάρια Κασάτκινα επί της Κόκο Γκοφ με 7-6(6), 6-3 εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals από την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Η Σβιόντεκ στα δύο πρώτα παιχνίδια της έχει χάσει μόλις 10 games, διπλασιάζοντας τις επιτυχίες της στον όμιλο Tracy Austin και μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωσή του σκέφτεται ήδη την αντίπαλό της στα ημιτελικά στη διοργάνωση στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Έφθασε στις 66 νίκες σε 74 παιχνίδια στη σεζόν και από τη στιγμή που βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει νικήσει στα 40 από τα 45 παιχνίδια που έχει δώσει. Μόνο η Σερένα Γουίλιαμς έχει καλύτερο ρεκόρ με 42 νίκες στον ίδιο αριθμό αγώνων.

Νίκη για Κασάτκινα με Γκαρσία για μια θέση στα ημιτελικά

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ντάρια Κασάτκινα επιβλήθηκε της Κόκο Γκοφ με 7-6(6), 6-3, σημείωσε την πρώτη της νίκη και η Ρωσίδα κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αντίθετα η 18χρονη Αμερικανίδα με δύο ήττες αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Η δεύτερη θέση του ομίλου θα κριθεί στον αγώνα της με την Καρολίν Γκαρσία με τη νικήτρια να ακολουθεί τη Σβιόντεκ στα ημιτελικά και να είναι η πιθανή αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη, εφόσον εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο δικό της όμιλο στον αγώνα με την Ονς Ζαμπέρ.

Η βαθμολογία στον όμιλο

Σβιόντεκ 2-0 (24-10)
Γκαρσία 1-1 (17-18)
Κασάτκινα 1-1 (18-21)
Γκοφ 0-1 (15-25)

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα