Φέντερερ και Τζόκοβιτς διεκδικούν την Τετάρτη θέση στους "4" του Wimbledon (vids)

Φέντερερ και Τζόκοβιτς διεκδικούν την Τετάρτη θέση στους "4" του Wimbledon (vids)
Ημέρα προημιτελικών για τους άνδρες η Τετάρτη (7/7) στο Wimbledon. Με Φούτσοβιτς ο Τζόκοβιτς, με τον Χούρκατς ο Φέντερερ.

Μετά από τις γυναίκες την Τετάρτη θα μάθουμε και τους 4 τενίστες που θα παίξουν στα ημιτελικά του Wimbledon 2021.

Στη μάχη επιστρέφουν ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ρότζερ Φέντερερ και θα παίξουν στο center court ο Σέρβος στις 15:30 με τον Μάρτον Φούτσοβιτς και εν συνεχεία ο Ελβετός με τον Χούμπερτ Χούρκατς.

Στο court No1 θα δούμε στις 15:00 τον αγώνα του Κάρεν Κατσάνοφ με τον Ντένις Σαποβάλοφ και εν συνεχεία το παιχνίδι του Ματέο Μπερετίνι με τον Φελίξ Οζε Αλιασίμ.

Οι πρωτάρηδες και η σύνθεση

Μόνο οι Φέντερερ, Τζόκοβιτς έχουν παίξει σε προημιτελικό στο Λονδίνο. Για άλλους 6 παίκτες θα είναι η πρώτη φορά.

Ο νικητής του αγώνα Τζόκοβιτς-Φούτσοβιτς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Κατσάνοφ-Σαποβάλοφ και του Φέντερερ-Χούρκατς τον νικητή του Μπερετίνι-Αλιασίμ.

Στο ταμλό συνεχίζουν 2 Καναδοί (Σαποβάλοφ, Αλιασίμ) και ένας Σέρβος (Τζόκοβιτς), ένας Ελβετός (Φέντερερ), ένας Ιταλός (Μπερετίνι), ένας Πολωνός (Χούρκατς), ένας Ούγγρος (Φούτσοβιτς) και ένας Ρώσος (Κατσάνοφ).

Φέντερερ-Χούρκατς

Ο Χούμπερτ Χούρκατς είναι στο Νο18 και ο Ρότζερ Φέντερερ στο Νο8.

Ο Ελβετός απέκλεισε τον Λορέντζο Σονέγκο και ο Πολωνός τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο2).

Έχουν παίξει μια φορά το 2019 στο Indian Wells στον προημιτελικό και ο Φέντερερ είχε επικρατήσει με 6-4,6-4. Ο Φέντερερ ψάχνει τον 14ο ημιτελικό του στο Wimbledon.

Τζόκοβιτς-Φούτσοβιτς

Το No1 απέναντι στο Νο48 κόσμου. Ο Σέρβος απέκλεισε τον Κριστιάν Γκάριν και ο Ούγγρος τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Οι δυο τους έχουν δυο παιχνίδια στο Tour. Δυο νίκες έχει ο "Νόλε". Το 2019 με 2-1 σετ στη Ντόχα και το 2018 στο US Open με 3-1. Εάν ο Τζόκοβιτς προκριθεί θα είναι ο 10ος ημιτελικός στο Λονδίνο.

Μπερετίνι-Αλιασίμ

Κανείς από τους δυο δεν έχει παίξει σε προημιτελικό Wimbledon αλλά είναι το μοναδικό ζευγάρι που έχει τελικό σε χόρτο.

Ήταν το 2019 στη Στουτγάρδη όταν ο Μπερετίνι επικράτησε με 6-4,7-6 (11) του Αλιασίμ και κατακτούσε τον τίτλο. Πριν από το Wimbledon ο Ιταλός κατέκτησε το Queen's Club Championship με την ... πρώτη.

Το ίδιο είχε κάνει και ο Μπόρις Μπέκερ το 1985 ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε το Wimbledon στα 17 του! Βέβαια ο Μπερετίνι δεν είναι Μπέκερ και εφόσον έχουν μείνει στο τουρνουά ο Τζόκοβιτς και ο Φέντερερ δύσκολα θα επαναληφθεί η ιστορία.

Ο Καναδός είναι 20 και είναι ο μικρότερος της 8αδας και στο Νο19 κόσμου. Ο Ιταλός είναι στο Νο9. Για να φτάσουν εκεί απέκλεισαν τον Ιβάσκα (Μπερετίνι) και τον Ζβέφερ ο Αλιασίμ.

Κατσάνοφ - Σαποβάλοφ

Ένα παιχνίδι έχουν δώσει και ο Κάρεν Κατσάνοφ με τον Ντένις Σαποβάλοφ.

Ο Καναδός που είναι στο Νο12 είχε επικρατήσει με 2-1 σετ του Ρώσου που είναι στο Νο29 στον ημιτελικό του Davis Cup 2019.

O Κατσάνοφ απέκλεισε τον Κόρντα και ο Σαποβάλοφ τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα