Προβληματισμός και παράπονα για το γρασίδι και τους τραυματισμούς

Προβληματισμός και παράπονα για το γρασίδι και τους τραυματισμούς
Οι αποχωρήσεις λόγω τραυματισμών εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου έχει προκαλέσει debate στο Wimbledon.

Πρώτα ήταν ο Αντριάν Μαναρινό. Μετά η Σερένα Γουίλιαμς. Νωρίτερα κι άλλοι τενίστες γλίστρισαν στα παιχνίδια του πρώτου γύρου στο Wimbledon εξαιτίας του γρασιδιού, αλλά οι δύο παραπάνω αποχώρησαν λαβωμένοι.

Το All England Club ωστόσο, προσπαθεί να αντικρούσει την άποψη ότι για τους δύο τραυματισμούς ευθύνεται το χορτάρι, όπως και για τα αμέτρητα γλιστρίματα που έχουν παρατηρηθεί στην διάρκεια των αγώνων το πρώτο τριήμερο του κυρίως ταμπλό.

Ο Μαναρινό ήταν στο 2-2 με τον Φέντερερ, ανήμερα των 33ων του γενεθλίων. Οπως γλίστρισε στο χορτάρι και τραυματίστηκε στο γόνατο με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από το κεντρικό court.

Ακολούθως η Σερένα έπεσε κι αυτή θύμα του γρασιδιού και με κλάματα αποχώρησε καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα, έχοντας ήδη τραυματιστεί νωρίτερα στο παιχνίδι.

Και οι παίκτες έχουν ήδη κάνει τα παράπονά τους για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, με πρώτο τον Ρότζερ Φέντερερ.

«Εχω την αίσθηση ότι γλιστράει περισσότερο φέτος, κυρίως όταν είναι κλειστή η οροφή. Δεν ξέρω αν είναι γεγονός ή απλά μία αίσθηση που έχω. Πρέπει να είμαστε υπερβολικά προσεκτικοί. Αν πιέζεις πολύ σε λάθος στιγμές, θα βρεθείς κάτω. Με τον αέρα και την υγρασία, δημιουργείται μια κατάσταση που είναι απαίσια» δήλωσε ο Ελβετός.

Παράπονα για την ολισθηρότητα έκανε και ο Αντι Μάρεϊ, που γλίστρισε ουκ ολίγες φορές στο ματς με τον Μπασιλασβίλι την Δευτέρα.
Το ίδιο και ο Τζόκοβιτς στον πρώτο γύρο, αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα. «Δεν θυμάμαι να έχω πέσει τόσες πολλές φορές σε αυτό το court» είπε στην συνέντευξη Τύπου.

Δεν ήταν όμως μόνο το κεντρικό γήπεδο. Το ίδιο πρόβλημα παρατηρήθηκε και στα άλλα court.

«Δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι την στιγμή που οι προπονητές μου, μου είπαν ότι το γρασίδι είναι υγρό και δημιουργούσε υγρασία στα παπούτσια μου. Γι’ αυτό γλιστρούσα» ανέφερε η Κόκο Γκοφ.

Η αντίδραση του All England Club

Οι διοργανωτές ωστόσο προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, λέγοντας πως δεν φταίει η ποιότητα του γρασιδιού για τα ατυχήματα στο φετινό Wimbledon. Συνήθως, μετά τους πρώτους δύο γύρους, το γρασίδι φθείρεται και οι παίκτες στέκονται πιο εύκολα στον αγωνιστικό χώρο. Γι΄ αυτό και οι πρώτοι δύο γύροι κρύβουν συνήθως εκπλήξεις και ατυχήματα.

«Καταλαβαίνω τους παίκτες. Είναι τεράστια υπόθεση να περάσεις τους πρώτους δύο γύρους που το γρασίδι γλιστράει περισσότερο. Οσο προχωρά το τουρνουά, γίνεται πιο σκληρό και εύκολο να σταθείς» τόνισε ο Φέντερερ, κάτι που και οι διοργανωτές επεσήμαναν.

Το All England Club σε ανακοίνωσή του είπε πως η βροχή και τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά υγρασίας για την εποχή στο Λονδίνο έχουν παίξει ρόλο σε όλα αυτά τα ατυχήματα φέτος.

«Η προετοιμασία του γρασιδιού έγινε στα ίδια στάνταρντς που έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Εχει ελεγχθεί από τους επικεφαλής και έχει επιβεβαιωθεί πως είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αγώνες. Οι καιρικές συνθήκες τις πρώτες δύο ημέρες ήταν οι πιο υγρές που έχουμε αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία και απαίτησε να κλείσουμε τις οροφές στο Κεντρικό court και το Court 1 για μεγάλο διάστημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δημιουργείται επιπλέον υγρασία σε φυσική επιφάνεια» αναφέρει το Club στην ανακοίνωσή του.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα