Σέλμπι Ρότζερς: Το story της σημερινής αντιπάλου της Σάκκαρη

Σέλμπι Ρότζερς: Το story της σημερινής αντιπάλου της Σάκκαρη
H Σέλμπι Ρότζερς, αντίπαλος της Σάκκαρη απόψε στο Wimbledon και η ενδιαφέρουσα ιστορία της εκτός των court.

Μία τενίστρια χωρίς τίτλους στα WTA τουρνουά, αλλά με ενδιαφέρουσα ιστορία, είναι η σημερινή αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στο Wimbledon.

Η Αμερικανίδα Σέλμπι Ρότζερς, στα 28 της χρόνια δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο στο παγκόσμιο τένις, παρ’ όλα αυτά κάνοντας αξιοπρεπείς πορείες σε τουρνουά, έχει φτάσει να είναι στο Νο46 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν υπάρχει κάτι να πει κανείς για την καριέρα της, μάλλον είναι οι τρεις νίκες που έχει πετύχει κόντρα σε Top10 παίκτριες: Κόντρα στην Μπουσάρ (Νο8) στο Canadian Open (2014) κόντρα στην Χάλεπ (Νο4) στο Australian Open (2017) και κόντρα στην Σερένα Γουίλιαμς (Νο9) στο Top Seed Open (2020). Το εντυπωσιακό με την νίκη επί της Σερένα είναι πως εκείνη την εβδομάδα η Ρότζερς βρισκόταν στο Νο116, δηλαδή 107 θέσεις πίσω της!

Ο πατέρας που δεν γνώρισε και ο πατριός της

Η Σέλμπι Ρότζερς γεννήθηκε στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας από την Στάρλεϊ Γκάμπρις. Ο πατέρας της άγνωστος… Ποτέ δεν έχει μιλήσει γι’ αυτόν και δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά στην ζωή της. Αντίθετα, υπάρχει ο πατριός της, πρώην παίκτης του NFL (έπαιξε σε Σαν Φρανσίσκο, Κλίβελαντ, Μαϊάμι), Τζιμ Γκάμπρις, ο οποίος παντρεύτηκε την μητέρα της και την μεγάλωσε σαν δικό του παιδί. Και η ίδια μιλάει πάντα για αυτόν, καθώς την έχει στηρίξει σε πολλά επίπεδα στην καριέρα της, αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές της καθώς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών, κυρίως με την μέση της.

Το τένις ήρθε στην ζωή της από την μεγαλύτερη αδερφή της, Σάμπρα, η οποία ήταν επίσης τενίστρια και σε ηλικία 6 ετών της έδωσε να πιάσει για πρώτη φορά ρακέτα.

Από τότε, στο Τσάρλεστον που είναι ακόμη η μόνιμη κατοικία της, ταξίδευε μεταξύ Φλόριντα και Καλιφόρνια προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό της. Έγινε επαγγελματίας τενίστρια νωρίς, αλλά οι τραυματισμοί την περιόρισαν σε μία αξιοπρεπή πορεία, χωρίς την μεγάλη επιτυχία.

Το φιλί της Καπριάτι και η Στέφι Γκραφ

Ενας από τους λόγους που λάτρεψε το τένις και αποφάσισε πως θα ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον, ήταν ένα… φιλί της Τζένιφερ Καπριάτι! Το 2001 στην πατρίδα της, το Τσάρλεστον, πραγματοποιούνταν το Family Circle Cup, με την Καπριάτι να αγωνίζεται και την ίδια να είναι στις γραμμές του court ως ball girl.
Κάποια στιγμή η Καπριάτι την πλησίασε και της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο.

«Όταν με φίλησε αποφάσισα ότι δεν θα πλύνω ξανά το πρόσωπό μου. Ημουν 8 ετών. Θυμάμαι και την Βένους Γουίλιαμς που ήταν τόσο καλή μαζί μου» θυμάται η Ρότζερς που ωστόσο δηλώνει ως ίνδαλμά της την Στέφι Γκραφ και τον Ρότζερ Φέντερερ.

Φανατική οπαδός του χόκεϊ

Η Ρότζερς και ο σύντροφός της, είναι φανατικοί φίλαθλοι του χόκεϊ επί πάγου. Η αντίπαλος της Σάκκαρη είναι οπαδός των Tampa Bay Lightning που αυτή την εβδομάδα παίζουν και στους τελικούς του NHL με το Μόντρεαλ. Αν αποκλειστεί από την Σάκκαρη θα προλάβει να πάει να δει την σειρά…

«Λατρεύω το χόκεϊ. Λατρεύω την επιθετικότητα που έχει. Την ατμόσφαιρα στους αγώνες. Γρήγορο και διασκεδαστικό παιχνίδι» λέει για το δεύτερο αγαπημένο της σπορ. Στο Roland Garros είχε στρεσαριστεί όπως δήλωνε, γιατί λόγω της διαφοράς ώρας δεν μπορούσε να δει τα παιχνίδια της ομάδας της στις συνηθισμένες ώρες που τα έβλεπε στις ΗΠΑ.

Η δολοφονική επίθεση στο Τσάρλεστον και η αφιέρωση στο Wimbledon

Η Ρότζερς άφησε το κολέγιο και έγινε επαγγελματίας το 2009. Με δύο σοβαρούς τραυματισμούς αποφάσισε να φύγει από τη Νότια Καρολίνα και να πάει στο Μπόκα Ράτον της Φλόριντα, όπου περνά το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας της. Άλλαξε τρεις φορές στην καριέρα της βάση, αλλά πάντα πήγαινε στα δύο άκρα των ΗΠΑ. Πάντα όμως δηλώνει ως σπίτι της το Τσάρλεστον.

Μια πόλη που λατρεύει, αλλά όποτε η Αμερικανίδα ταξιδεύει για το Wimbledon, της φέρνει θλιβερές αναμνήσεις.

Το 2015 ενώ βρισκόταν στην Αγγλία, λίγο πριν την πρώτη της παρουσία στο grand slam του Λονδίνου, έγινε μια δολοφονική επίθεση σε επισκοπική εκκλησία αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον. Ενας 22χρονος με ρατσιστικά κίνητρα, άνοιξε πυρ κατά των πιστών, σκοτώνοντας 9 άτομα. Η είδηση σόκαρε την Ρότζερς που βρισκόταν στο Λονδίνο και στην διάρκεια του τουρνουά θέλοντας να τιμήσει τους νεκρούς έγραψε το όνομα της πόλης της στα sneakers της. Δεν πήγε μακριά ωστόσο καθώς αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο. Από τότε το Wimbledon έχει ξεχωριστή σημασία γι' αυτήν. Δεν έχει καταφέρει ποτέ ωστόσο να πάει πάνω από τον τρίτο γύρο. Η Σάκκαρη καλείται απόψε να διατηρήσει αυτή την παράδοση...

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα