Τιαφό: «Ξύπνησα το πρωί και είπα ότι θα κερδίσω τον Στέφανο» (vid)

Τιαφό: «Ξύπνησα το πρωί και είπα ότι θα κερδίσω τον Στέφανο» (vid)
Ο Φράνσις Τιαφό έκανε το πρώτο «μπαμ» στο Wimbledon με «θύμα» τον Τσιτσιπά και το «μυστικό» ήταν η αυτοπεποίθησή του.

«Ξύπνησα το πρωί και είπα: Ναι, θα κερδίσω σήμερα τον Στέφανο. Και έγινε…» Ετσι… απλά ο Φράνσις Τιαφό εξήγησε τα αίτια της νίκης του απέναντι στον Τσιτσιπά στο Wimbledon.

O Αμερικανός, Νο57 στον κόσμο, εκμεταλλεύτηκε την… ατονία του Στέφανου στο ματς, καθώς ο Ελληνας τενίστας αποδείχθηκε πως ήταν ανέτοιμος να παίξει στο γρασίδι.

Αλλά και ο Τιαφό έκανε σωστά αυτά που έπρεπε να κάνει, προκειμένου να πετύχει μια νίκη που σε οποιαδήποτε άλλη ημέρα, μάλλον δεν θα είχε τύχη.

«Το να πιστεύεις σε σένα όταν κανείς άλλος δεν το κάνει, είναι τεράστια υπόθεση» απαντά ο τενίστας από το Μέριλαντ που στην αναμέτρηση κέρδισε 24 πόντους πάνω στο φιλέ. Κι αυτό ήταν ένα στοιχείο που όπως είπε ο Τσιτσιπάς, τον βοηθούσε να χτίσει αυτοπεποίθηση στο ματς.

Ο Τιαφό εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου με ένα μπλουζάκι που είχε φωτογραφία τον Αρθουρ Ας να φορά μια γούνα σαν σταρ του Χόλιγουντ. Και αναφέρθηκε στον περίφημο πανηγυρισμό του όπου κάνει την κίνηση του… μαγειρέματος. Μια κίνηση που έχουμε δει νωρίτερα στο NBA από τον Τζέιμς Χάρντεν.

Και ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός έχει την εξήγησή του. «Οσα περισσότερα ματς κερδίζεις, όσο καλύτερα τα πας, τόσο καλύτερο είναι και το γεύμα… Είναι σαν να είμαι κάπου έξω για φαγητό. Μια μπριζόλα δεν θα πληρωθεί από μόνη της. Ούτε ένα καλό δείπνο. Πρέπει να δουλέψεις και να την κερδίσεις. Κάπως έτσι ήρθε ο πανηγυρισμός».

Eτσι νιώθει ο Τιαφό και ήδη απολαμβάνει το «γεύμα» του που είναι ένα εισιτήριο στον δεύτερο γύρο.

«Ο Στέφανος σε πιέζει αρκετά. Με ανάγκασε να παίξω επιθετικά, να ανέβω στο φιλέ. Εχει το ρίσκο του και μπορεί να εκτεθείς, αλλά είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού στο οποίο είμαι καλός» ανέφερε για το παιχνίδι ο Αμερικανός

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα