Οι 6 τενίστες που έχουν αποκλείσει τον Τσιτσιπά σε πρεμιέρα Grand Slam (vids)

Οι 6 τενίστες που έχουν αποκλείσει τον Τσιτσιπά σε πρεμιέρα Grand Slam (vids)
Από τον Ίβο Κάρλοβιτς στο Roland Garros 2017 στον Φράνσις Τιαφό στο Wimbledon 2021. Οι παίκτες που απέκλεισαν τον Στέφανο Τσιτσιπά σε πρεμιέρα Grand Slam.

Ο Φράνσις Τιαφό κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Στέφανο Τσιτσιπά και έφτασε στην μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του αφού δεν είχε ποτέ απκλείσει παίκτη του top-5 (No4).

Όλα αυτά συνέβησαν πριν από λίγες ώρες στο Wimbledon εκεί όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αποκλειστεί για 3η φορά σε 4 συμμετοχές στον 1ο γύρο.

Συνολικά 6 τενίστες έχουν αποκλείσει τον Έλληνα τενίστα σε πρεμιέρα Grand Slam.

No1. Ίβο Κάρλοβιτς (Roland Garros 2017)

Νεαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς το 2017 στην πρώτη του συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό σε Grand Slam. Η αρχή έγινε στο Roland Garros και αφού ξεπέρασε τα προκριματικά έπαιξε με τον Ίβο Κάρλοβιτς στον 1ο γύρο.

Ο Σέρβος που ήταν στο Νο24 απέκλεισε με 3-0 σετ τον Έλληνα που ήταν στο Νο205 και φυσικά δεν προκάλεσε έκπληξη αυτό το αποτέλεσμα.

Νο2. Ντούσαν Λάγιοβιτς (Wimbledon 2017)

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ταξιδεύει στο Λονδίνο. Ξεπερνάει τα εμπόδια στα προκριματικά και θα παίξει για πρώτη φορά στο ταμπλό.

Εκεί θα τον περιμένει πάλι ένας Σέρβος. Είναι ο Ντούσαν Λάγιοβιτς που θα τον νικήσει με 3-0 σετ.

Νο3. Ντένις Σαποβάλοφ (Australian Open 2018)

Ο Έλληνας τενίστας έχει μπει στο top-100 και ταξιδεύει στη Μελβούρνη για το Australian Open 2018 ως Νο82 κόσμου.

Πρώτος αντίπαλος του θα είναι ο Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ που είναι στο Νο50 και θα τον κερδίσει με 3-0 σετ.

Νο4. Τόμας Φαμπιάνο (Wimbledon 2019)

Μια χρονιά πριν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει φτάσει στους "16" στο Wimbledon και στη διαδρομή θα αποκλείσει τον Τόμας Φαμπιάνο.

Ο Ιταλός θα πάρει ρεβάνς το 2019 στην πρεμιέρα. Είναι στο Νο89 αλλά αποκλείει τον Έλληνα που είναι στο Νο6 κόσμου με 3-2 σετ.

Ο Στέφανος έχει μείνει στον οδυνηρό αποκλεισμό του από τον Βαβρίνκα (σε 5ωρο παιχνίδι) στον 4ο γύρο του Roland Garros.

Νο5. Αντρέι Ρούμπλεφ (US Open 2019)

Το 2019 ξεκίνησε ιδανικά για τον Έλληνα στα Grand Slam αφού έφτασε στον ημιτελικό στο Australian Open και στους "16" στο Roland Garros.

Στο Wimbledon θα μείνει εκτός στην πρεμιέρα και το ίδιο θα γίνει και στο US Open. Θα συναντήσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ που είναι στο Νο43 και θα ηττηθεί με 3-1 σετ.

Ο Έλληνας είναι στο Νο8.

Νο6. Φράνσις Τιαφό (Wimbledon 2021)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για πρώτη φορά στην καριέρα του θα είναι στο Νο3 του ταμπλό σε Grand Slam, για πρώτη φορά θα παίξει στο Wimbledon ως Νο4 κόσμου αλλά δεν θα έχει το αποτέλεσμα που θέλει.

Θα γνωρίσει 3ο αποκλεισμό στο Λονδίνο στον 1ο γύρο. Δράστης είναι ο Αμερικανός (Νο57) Φράνσις Τιαφό ο οποίος θα αποκλείσει τον φιναλίστ του Roland Garros με 3-0 σετ.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα