Οι παίκτες που στέρησαν το Calendar Slam από τους Big-3

Αντώνης Πατσούρας
Οι παίκτες που στέρησαν το Calendar Slam από τους Big-3
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο τελευταίος χρονικά τενίστας που στέρησε το Calendar Slam από μέλος του Big-3. Προηγήθηκαν άλλες έξι αποτυχημένες απόπειρες.

Επτά προσπάθειες έχουν κάνει τα μέλη του Big-3 για να κατακτήσουν το Calendar Slam αλλά καμία δεν στέφτηκε με επιτυχία.

Ο Ρότζερ Φέντερερ απέτυχε 3 φορές, ο Ράφα Ναδάλ μόλις μια και ο Νόβακ Τζόκοβιτς άλλες 3. Κανείς τους δεν κατέκτησε και τα 4 Grand Slam μέσα στη χρονιά.

Ο τελευταίος που τα κατάφερε ήταν ο Ροντ Λέιβερ το 1969.

Οι ευκαιρίες του Φέντερερ

Ο Ελβετός προσπάθησε 3 φορές και σ' όλες του χάλασε τα σχέδια το Roland Garros.

Το 2004 θα κερδίσει το Australian Open, το Wimbledon και το US Open αλλά στο Roland Garros θα τον αποκλείσει 3ο γύρο με 3-0 σετ ο Βραζιλιάνος Γκουστάβο Κουέρτεν.

Δυο χρόνια μετά θα ηττηθεί στον τελικό στο Παρίσι με 3-1 από τον Ράφα Ναδάλ και πάλι το 2007 θα χάσει στον τελικό του RG από τον Ισπανό.

Η απόσυρση του Ναδάλ

Ο Ισπανός έχει φτάσει μια φορά κοντά στο Calendar Slam. Το 2010.

Ξεκίνησε στο Australian Open αλλά στον προημιτελικό με τον Άντι Μάρεϊ εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού στο 3ο σετ (6-3,7-6 (2), 3-0).

Στη συνέχεια κατέκτησε τα άλλα 3 Grand Slam.

Η τελευταία προσπάθεια

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα φτάσει το 2011 στον ημιτελικό του Roland Garros ενώ έχει προκριθεί άνευ αγώνα μετά από την απόσυρση του Φονίνι (προημιτελικός) αλλά θα χάσει με 3-1 από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Εκείνη τη χρονιά "σήκωσε" το Australian Open, το Wimbledon και το US Open. Τα δυο τελευταία για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Σέρβος έφτασε άλλη μια φορά τόσο κοντά το 2015 αλλά στον τελικό του Roland Garros θα τον κερδίσει με 3-1 σετ ο Σταν Βαβρίνκα.

Προηγουμένως είχε αποκλείσει τον Ναδάλ και τον Μάρεϊ αλλά έπεσε θύμα έκπληξης και στον τελικό.

Προσπάθησε και 3η φορά ο Τζόκοβιτς. Το 2021 κατακτά το Australian Open, το Roland Garros και το Wimbledon αλλά μετά από 27 νίκες θα ηττηθεί στον 28ο που είναι ο τελικός του US Open.

Δράστης είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

@Photo credits: Twitter US Open

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα