Το 2021 η καλύτερη Grand Slam χρονιά της Μαρίας Σάκκαρη (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Το 2021 η καλύτερη Grand Slam χρονιά της Μαρίας Σάκκαρη (vids)
Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε την καλύτερη χρονιά της σε Grand Slam με 11-4 νίκες και 2 ημιτελικούς ενώ έγινε και η Ελληνίδα με την καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Μπορεί η Μαρία Σάκκαρη να μην κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Έμα Ραντουκάνου για να βρεθεί στον τελικό του US Open αλλά μας χάρισε μια φανταστική χρονιά στα Grand Slam.

Η σεζόν για τα Grand Slam τελείωσε και η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε ατομικό ρεκόρ σε νίκες αφού είχε 11-4 και παρουσία σε 2 ημιτελικούς.

Στο Roland Garros και στο US Open. Στο Australian Open αποκλείστηκε στον 1ο γύρο, στο Wimbledon είχε 1-1 νίκες αλλά στα άλλα δυο είχε 5-1 νίκες.

Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει σε ημιτελικό αλλά και η πρώτη Ελληνίδα που θα ανέβει στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης την προσεχή Δευτέρα αφού "έσπασε" το ρεκόρ (Νο14) της Λένας Δανιηλίδου το οποίο και κρατούσε από το 2003.

Από την άλλη μέσα στο 2021 πέτυχε και τις πρώτες της top-10 νίκες σε Grand Slam. Στο Roland Garros απέκλεισε το Νο5 Σοφία Κένιν και το Νο9 και κάτοχο του τίτλου την Ίγκα Σβιάτεκ.

Στο US Open απέκλεισε το Νο7 την Μπιάνκα Αντρεέσκου και το Νο4 την Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Μαρία Σάκκαρη συνολικά σε 23 Grand Slam από το 2015 έως το 2021 έχει ρεκόρ 37-23 νίκες.

 

US OPEN Τελευταία Νέα