United Cup: Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη κάνουν πρεμιέρα με την Ελλάδα κόντρα στη Χιλή

Δημήτρης Ντζάνης
Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη κάνουν πρεμιέρα με την Ελλάδα
Η εθνική ομάδα με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει τη Χιλή στο Σίνδεϊ στην πρεμιέρα της στο United Cup.

Η εθνική ομάδα τένις αρχίζει την προσπάθεια διάκρισης στο United Cup. Mε τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να ηγούνται της προσπάθειας, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Χιλή την Τρίτη (2/1) για τον 2ο όμιλο στο Σίδνεϊ, με στόχο να γίνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Πέρυσι η ελληνική ομάδα είχε φθάσει μέχρι τα ημιτελικά και φιλοδοξεί να έχει ανάλογη πορεία.

Οι συναντήσεις με τη Χιλή θα αρχίσουν στις 01:30 το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδας με τη Μαρία Σάκκαρη να αντιμετωπίζει την Ντανιέλα Σεγκουέλ.

Θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο παίκτριες θα βρεθούν αντιμέτωπες. Η Σάκκαρη (Νο.8) έχει το προβάδισμα απέναντο στην 31χρονη Σεγκουέλ, που βρίσκεται στο Νο.571 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα ακολουθήσει στις 03:30 η αναμέτρηση ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νίκολας Τζάρι. Ο Τσιτσιπάς (Νο.6) θα παίξει για 6η φορά στην καριέρα του με τον Τζάρι (Νο.19).

Ο παίκτης από τη Χιλή έχει τρεις νίκες απέναντι στον κορυφαίο Έλληνα παίκτη. Στην τελευταία τους συνάντηση στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο Τζάρι επικράτησε με 6-4, 6-4 στον 1ο γύρο στο Όπεν του Πεκίνου.

Νωρίτερα, στις 3 Αυγούστου ο Τσιτσιπάς επικρατούσε με 6-7(6), 7-6(4), 6-2 στα προημιτελικά στο τουρνουά στο Λος Κάμπος, που τελικά κατέκτησε τον τίτλο.

Η άλλη νίκη του Τσιτσιπά επί του Τζάρι, ήρθε στις 13 Απριλίου 2023 στον 3ο γύρο του τουρνουά του Μόντε Κάρλο με 6-3, 6-4.

Οι Στ. Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα παίξουν στο μεικτό διπλό απέναντι στο δίμυμο Τζάρι/Σεγκουέλ.

Ο 2ος όμιλος άνοιξε με τη νίκη του Καναδά επί της Χιλής με 2-1.

Στη σύνθεση της εθνικής ομάδας βρίσκονται επίσης οι Πέτρος Τσιτσιπάς, Στέφανος Σακελλαρίδης, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ.


Το πρόγραμμα Τρίτη (2/1)
(Σε ώρες Ελλάδας)

01:30 Μαρία Σάκκαρη - Ντανιέλα Σεγκουέλ ΕΡΤ Sports
03:30 Στέφανος Τσιτσιπάς - Νίκολας Τζάρι ΕΡΤ Sports
05:30 Μ. Σάκκαρη/Στ.Τσιτσιπάς - Σεγκουέλ/Τζάρι ΕΡΤ Sports

@Photo credits: eurokinissi, Μιχάλης Καραγιάννης
 

UNITED CUP Τελευταία Νέα