Roland Garros: Η Ασδεράκη έγραψε ιστορία ως διαιτητής στον τελικό των γυναικών

H Εύα Ασδεράκη με την Κρις Εβερτ
Η Εύα Ασδεράκη - Μουρ με την παρουσία της στον σημερινό τελικό, θα κλείσει την καριέρα της έχοντας αναλάβει τουλάχιστον έναν τελικό και στα τέσσερα grand slam.

Τα φώτα μπορεί να έπεσαν στην Ιγκα Σβιόντεκ και την Καρολίνα Μούχοβα, αλλά μία Ελληνίδα, η διαιτητής του αγώνα, έγραψε ιστορία με την παρουσία της στον τελικό.

Ο λόγος φυσικά για την Ευα Ασδεράκη-Μουρ, η οποία μετά από μία καριέρα 23 ετών, που σιγά σιγά πλησιάζει στο τέλος της, έγινε η πρώτη που έχει αναλάβει τουλάχιστον έναν τελικό και στα τέσσερα grand slam!

Το 2011 είχε αναλάβει τον τελικό γυναικών του US Open μεταξύ της Σερένα Γουίλιαμς και της Σαμάνθα Στόσουρ (με νικήτρια την Αυστραλή, ενώ η Σερένα σε έναν πόντο είχε επιτεθεί στην Ασδεράκη, λανθασμένα όπως παραδέχτηκε αργότερα).

Το 2013, η Ασδεράκη ανέλαβε τον τελικό του Wimbledon στις γυναίκες μεταξύ των Μαριόν Μπαρτολί και Σαμπίνε Λισίτσκι (νικήτρια η Γαλλίδα), ενώ το 2015 έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τελικό ανδρών στο US Open και μάλιστα τελικό μεταξύ των Φέντερερ και Τζόκοβιτς. O Σέρβος κέρδισε τον τίτλο, αλλά η άψογη διαιτησία της Ασδεράκη, έγινε πρώτο θέμα συζήτησης και όχι ο νικητής του τουρνουά, παγκοσμίως.

Το 2020 η Ελληνίδα, κάτοικος Μελβούρνης εδώ και πάνω από μια δεκαετία, διαιτητής, ανέλαβε και τον τελικό των γυναικών στο… σπίτι της, στο Australian Open, με την Σοφία Κένιν να επικρατεί της Μουγκουρούθα.

Σήμερα, ανέλαβε και τον τελικό των γυναικών στο μοναδικό slam που δεν είχε την ευκαιρία ως τώρα, στο Roland Garros, με την Σβιόντεκ να κερδίζει την Μούχοβα.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα