Roland Garros: Πρώτος ημιτελικός σε Grand Slam για τον Ρουντ

Newsroom
Roland Garros: Πρώτος ημιτελικός σε Grand Slam για τον Ρουντ
O Κάσπερ Ρουντ υπολόγιζε να βρει τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά, τελικά προέκυψε ο 19χρονος Χόλγκερ Ρούνε και πέρασε με άνεση στον ημιτελικό γύρο του Roland Garros.

O Κάσπερ Ρουντ έλαβε μετά χαράς το «δώρο» που του έκανε δύο ημέρες πριν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Νορβηγός νίκησε με σχετική άνεση τον Χόλγκερ Ρούνε από τη Δανία με 6-1, 4-6, 7-6(2), 6-3 και πέρασε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Roland Garros και ενός Grand Slam, γενικότερα.


Ο 23χρονος την Παρασκευή (3/6) με αντίπαλο τον 33χρονο Κροάτη, Μάριν Τσίλιτς θα διεκδικήσει μια θέση για τον τελικό της Κυριακής (5/6).

Ο 19χρονος Ρούνε έκανε τη ζημιά στον Τσιτσιπά, ένα γύρο πριν, όμως στο πρώτο σκανδιναβικό ντέρμπι σε προημιτελικά του Roland Garros, ελάχιστα ανησύχησε τον Ρουντ.

Στο 1ο σετ ο Ρουντ κυριάρχησε, με break στο 2ο και 4ο game έφθασε στο 5-0 και το τελείωσε με 6-1 σε 35 λεπτά.

Νέο break για τον Ρουντ στο 5ο game για το 3-2, αλλά ο Ρούνε απάντησε αμέσως με τον ίδιο τρόπο και προσπέρασε 4-3 και 5-4 και πετυχαίνοντας νέο break με love game, πήρε το σετ με 6-4.

Στο 3ο σετ, ο Ρούνε πήρε πίσω το break από τον Ρούνε για το 4-4, προηγήθηκε 5-4 και 6-5, αλλά το σετ οδηγήθηκε στο tie break, με τον Ρουντ να το κατακτά 7-2 και να κάνει το 2-1 στα σετ, έπειτα από 67 λεπτά.

Ο Νορβηγός με break στο 8o game του 4ου σετ έκανε το 5-4 και είχε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα, σέρβιρε για τη νίκη, πήγε στο 40-0 και τα κατάφερε, παίρνοντας και την πρόκριση, έπειτα από αγώνας τριών ωρών και 15 λεπτών.

Ο Ρουντ είχε 13 άσους, 55 winners και 24 αβίαστα λάθη, ο Ρούνε έβγαλε επίσης πολλούς winners (54), είχε όμως και 46 αβίαστα λάθη. Παρόλα αυτά αφήνει το Παρίσι με μια εκπληκτική πρώτη παρουσία στο Roland Garros και άνοδο από το Νο.40, στο Νο.28 της παγκόσμιας κατάταξης, καθόλου άσχημα.


 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα