Ρούνε - Τσιτσιπάς 3-1: Πρόωρο «αντίο» στο Roland Garros

Ρούνε - Τσιτσιπάς 3-1: Πρόωρο «αντίο» στο Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε εκτός Roland Garros από τον Xόλγκερ Ρούνε, με τον 19χρονο Δανό να επικρατεί με 3-1 σετ.

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros σταμάτησαν από έναν 19χρονο Δανό, ο Χόλγκερ Ρούνε νίκησε με 7-5, 3-6, 6-3, 6-4 και είναι αυτός που πέρασε στα προημιτελικά.


Ο Τσιτσιπάς γνώρισε έναν απρόσμενο αποκλεισμό, απογοητεύοντας με τη σημερινή απόδοσή του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται στο Νο.40 της παγκόσμιας κατάταξης, παίζει για πρώτη φορά στο γαλλικό Όπεν και έφθασε στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

«Έπαιξε» με τη φωτιά ο Τσιτσιπάς στον 1ο γύρο απέναντι στον Ιταλό, Λορέντσο Μουζέτι, όμως όταν βρέθηκε στο 0-2, ανέβασε στροφές και πήγε στο 3-2.

Σήμερα βρέθηκε ξανά στα σχοινιά, με τον Ρούνε να προηγείται με 5-2 στο 4ο σετ. Σε εκείνο το σημείο ο άπειρος σε τέτοιες καταστάσεις Δανός φάνηκε να «λυγίζει« από την πίεση της νίκης.

Ο Τσιτσιπάς, τη στιγμή που φαινόταν χαμένος, βρήκε την ευκαιρία, δύo love game και το σκορ αίφνης έγινε 5-4. Ο αγώνας κορυφώθηκε στο 10ο game, ο Τσιτσιπάς έχασε τρεις ευκαιρίες για νέο break, ο Ρούνε είχε την ψυχή να βγάλει άσο, «σβήνοντας» το 3ο break, μετά πήρε το αβαντάζ και τελείωσε τον αγώνα.

Φιναλίστ πέρυσι κόντρα στον Τζόκοβιτς και ημιφιναλίστ το 2020, ο 24χρονος Έλληνας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν θεωρητικά, το δικό του μονοπάτι μέχρι τα ημιτελικά ήταν πιο βατό, όταν στο πάνω μέρος του ταμπλό γίνεται χαμός. Ο Ρούνε πανάξια έφθασε στην πρόκριση και τώρα απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ έχει τις δικές του πιθανότητες να βρεθεί στα ημιτελικά.

Και όμως ο αγώνας άρχισε με τον Τσιτσιπά στην 1η ευκαιρία να πετυχαίνει break, για το 3-1. Ο Ρούνε απάντησε αμέσως και έφθασε στο 3-3. Καθοριστικό το 8ο γκέιμ, με τον Ρούνε να βρίσκεται στο 15-40, αλλά να κρατά το σερβίς του, για το 4-4. Παίζοντας καλύτερα και βγάζοντας περισσότερος winner, πέτυχε το break στο 11ο game, προσπέρασε 6-5 και εκμεταλλευόμενος το 3ο set point έφθασε στο 7-5 σε 59 λεπτά.

Αυτή η εξέλιξη δεν αποδείχθηκε ικανή για τον Τσιτσιπά προκειμένου να επιβάλει το παιχνίδι του, με τον Ρούνε να κρατά το σερβίς του για το 3-2. Με love game έκανε break για το 4-2 και εκεί άρχισε να το πιστεύει περισσότερο. Πήγε το σετ στο και το τελείωσε με 6-3 σε 31 λεπτά, απέναντι σε έναν Τσιτσιπά που είχε χάσει αυτοσυγκέντρωση και ψυχολογία.

Ο Ρούνε έχασε τρία break points στο 3ο game, αλλά το πέτυχε στο 5ο, προσπερνώντας 3-2. Πλέον τα είχε όλα υπέρ του, προηγήθηκε 40-0 στο 6ο game, ο Τσιτσιπάς έφθασε στην ισοπαλία, αλλά στο 2ο αβαντάζ που βρήκε ο Ρούνε έκανε το 4-2. Με τη φόρα που είχε πάρει, με νέο break πήγε στο 5-2, τα όσα ακολούθησαν τα αναφέραμε, ο Ρούνε πιστώνεται πως στο 10ο game είχε την ψυχραιμία να τελειώσει τον αγώνα, ο Τσιτσιπάς χρεώνεται την αδυναμία του να γυρίσει τον αγώνα σε εκείνο το σημείο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα