Ρούνε: «Μπορώ να νικήσω σχεδόν οποιονδήποτε»

Newsroom
Ρούνε: «Μπορώ να νικήσω σχεδόν οποιονδήποτε»
Ο Χόλγκερ Ρούνε με τη νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά έγινε το πρόσωπο της ημέρας στο Roland Garros, τι δήλωσε ο 19χρονος Δανός.

Ο Χόλγκερ Ρούνε μάς συστήνεται με τις εμφανίσεις του στο Roland Garros και ο 19χρονος Δανός έγινε το πρόσωπο της ημέρας σήμερα στο Παρίσι, με τη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά με 3-1 σετ στα προημιτελικά του απλού ανδρών.


Ο Ρούνε ρωτήθηκε για τον αγώνα με τον Τσιτσιπά, για το ίνδαλμά του, καθώς και για τη φιλοσοφία του για το παιχνίδι. «Όταν μεγάλωνα θαύμαζα τον Ρότζερ Φέντερερ, να τον βλέπεις να κάνει κάτι πολύ πιο σύνθετο με εμπνέει και στο δικό μου παιχνίδι» είπε ο Ρούνε.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το παιχνίδι: «Είναι μεγάλη νίκη, έπαιζα σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Τα πρώτα σετ ήταν δύσκολα και στο τέλος ήταν επίσης αρκετά σφιχτά. Στο τέλος είχα προβαδισμα και χαλάρωσα λίγο, αγχώθηκα. Ο Τσιτσιπάς σε εκείνο το σημείο έπαιζε πολύ επιθετικά και ελεύθερα, καθώς δεν είχε κάτι να χάσει. Έκανε μερικά καλά σέρβις, ωστόσο κατάφερα να ξαναβρω την ψυχραιμία μου και να κερδίσω. Ξέρω οτι αν παίξω καλά, μπορώ να νικήσω σχεδόν οποιονδήποτε».


Για τον Αλκαράθ: «Αξίζει όλη την προσοχή που έχει, έχει φέρει καταπληκτικά αποτελέσματα, νικώντας τον Ράφα και άλλους παίκτες. Ψάχνω τον δικό μου δρόμο στο τένις, δεν μου αρέσει να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους».

ΡΟΥΝΕ

Για το ίνδαλμά του: «Όταν μεγάλωνα θαύμαζα τον Ρότζερ Φέντερερ, ήταν το είδωλό μου, ειδικά το παιχνίδι του όταν ερχόταν κοντά στο φιλέ ήταν καταπληκτικός. Τώρα βλέπεις τους περισσότερους παίκτες να μένουν στην μπεϊσλάιν όσο μπορούν. Το να τον βλέπεις να κάνει κάτι πολύ πιο σύνθετο με εμπνέει και στο δικό μου παιχνίδι, να κάνω περισσότερα χτυπήματα από απλά φόρχαντ και μπάκχαντ».


Για τι τον δυσκόλεψε ως τώρα: «Ήταν δύσκολο το προηγουμενο κόντρα στον Γκαστόν, γιατί είχε το κοινό με το μέρος του. Σήμερα, το δύσκολο ήταν ο ίδιος ο Στέφανος, είναι καταπληκτικός παίκτης, όταν του δίνεις μια ευκαρία την παίρνει. Επίσης το κοινό ήταν καταπληκτικό, με βοήθησε».


Για τους στόχους του: «Δεν το κρύβω, θέλω να φτάσω στο Νο.1, πάντα ήταν αυτός ο στόχος. Προφανώς απέχω πολύ από αυτό, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου. Θέλω να πετύχω όχι μονο σε ένα γκραν σλαμ, αλλά σε βάθος χρόνου».

Για τη σχέση με τη μαμά του: «Είμαι πολύ κοντά με τη μητέρα μου, με στηρίζει σε όλη τη ζωή μου, σε όλα τα τουρνουά και κυρίως στις δύσκολες στιγμές».

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα