Τσιτσιπάς: «Καμιά φορά πρέπει να είσαι και λίγο… ζεν»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Καμιά φορά πρέπει να είσαι και λίγο… ζεν»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στο κοινό και την διαφορά στον τρόπο που προσεγγίζει τους αντιπάλους του σε σχέση με πέρυσι.

Στην ενέργεια που αναζητούσε από το κοινό για να καταφέρει να βγάλει νικηφόρα το ματς, στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το Νο4 του κόσμου δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε τον Τσέχο Κόλαρ με 3-1 σετ, σε ένα ματς που η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή, με το κοινό να φωνάζει ανά διαστήματα υπέρ του ή υπέρ του αντιπάλου του.

«Τον ήξερα από τα challengers, είναι από τους παίκτες που δεν παίζουν στο Big Tour, οπότε παίζουν πιο ελεύθερα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα. έχουν διαφορετική νοοτροπία. Μπορεί να είναι πολύ δυνατός και σήμερα ήταν εκεί σε κάθε μπαλιά. Ετρεχε γρήγορα και αντιδρούσε καλά. Είναι έξυπνος παίκτης. Εβλεπα ότι καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο, όμως βρήκα λύσεις» είπε αρχικά για τον αντίπαλό του, ενώ ρωτήθηκε για τη διαφορά στον τρόπο προσέγγισης των αντιπάλων του σε σχέση με το περσινό τουρνουά.

«Πέρυσι εστίαζα περισσότερο στο δικό μου παιχνίδι, δεν εστίαζα στο ποιος ήταν ο αντίπαλος. Καμιά φορά είναι καλό να το κάνεις αυτό. Είχα μεγάλη ανάγκη να βγάλω ενέργεια, ο αντίπαλος είχε καλή πορεία ως τώρα. Κάποιες στιγμές πρέπει να είσαι και λίγο… ζεν, κάτι που έκανα στο τέλος» απάντησε, αναφερόμενος και σε κάποιες στιγμές του ματς που έκανε χαβαλέ με το κοινό.

Ένα κοινό που κατά διαστήματα τον υποστήριζε και σε άλλα υποστήριζε τον αντίπαλό του. «Έχω χτίσει μια ξεχωριστή σχέση με το Γαλλικό κοινό. Με την ένταση λίγο εκνευρισμός υπήρχε, με πείραξε λίγο, το πήρα λίγο προσωπικά, αλλά το ξεπέρασα μετά από λίγο».

Ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για τα Social Media σε μία πιο χαλαρή κατάσταση στην συνέντευξη Τύπου:

«Το λιγότερο αγαπημένο μου είναι το Twitter. Μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο καμιά φορά. Με έχουν βοηθήσει τα social media να συνδεθώ με τον κόσμο και να κάνω νέους φίλους. Μου έχει δώσουν φωνή και μου αρέσει αυτό, να λέω τη γνώμη, να υποστηρίζω τη χώρα μου. Στο παρελθόν έχω πει πράγματα για να βοηθήσω τη χώρα μου. Η Ελλάδα αξίζει κάτι καλό, αν και τώρα τελευταία δεν είμαστε στο επίκεντρο της προσοχής. Είναι ένας τρόπος για μένα να προβάλω τη χώρα μου» απάντησε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα