Τσιτσιπάς - Κόλαρ 3-1: Νίκη θρίλερ με το Νο134 και πρόκριση στον τρίτο γύρο του Roland Garros (vids)

Τσιτσιπάς - Κόλαρ 3-1: Νίκη θρίλερ με το Νο134 και πρόκριση στον τρίτο γύρο του Roland Garros (vids)
Εστω και δύσκολα ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στον τρίτο γύρο του Roland Garros όπου τον περιμένει ο Σουηδός Μίκαελ Ιμερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε δύσκολα και από το... άγνωστο εμπόδιο που λεγόταν Ζντένεκ Κόλαρ, στο Roland Garros.

To No4 του κόσμου επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 7-6 (8), 6-7 (3), 7-6 (7)) μετά από 4 ώρες και 6 λεπτά σε ένα παιχνίδι που το έκανε θρίλερ ο ίδιος. Το Νο134 του κόσμου μετά το πρώτο σετ, έβαλε δύσκολα στον Στέφανο, που βρέθηκε κοντά σε ένα πέμπτο σετ καθώς πέταξε πολλές ευκαιρίες, ενώ στο tie break του 4ου σετ, o Κόλαρ είχε 4 σετ πόιντ! Με έναν... μαγικό τρόπο ο Τσιτσιπάς κατάφερε ωστόσο να του πάρει την μπουκιά από το στόμα.

Είχε 25 άσους στο ματς (9 ο Κόλαρ), 74% κερδισμένα πρώτα σερβίς, 67 winners (57 o Κόλαρ) και 43 αβίαστα λάθη (44 ο αντίπαλός του)

Στον τρίτο γύρο έχει άλλον ένα βατό αντίπαλο, τον Μίκαελ Ιμερ, που κέρδισε με 3-1 σετ τον Ντάνιελ Εβανς (6-3, 3-6, 6-2, 6-3).

Ανετο 1-0 για Τσιτσιπά

Με ένα forehand winner στη διαγώνιο ο Στέφανος άνοιξε λογαριασμό στο ματς. Ο Τσέχος με «όπλο» το drop shot και τα σερβίς του, έφτασε στην ισοφάριση. Ο Τσιτσιπάς στο επόμενο game βρέθηκε με διπλό break point στη πλάτη, ωστόσο έβγαλε τρεις άσους και προηγήθηκε 2-1.

Το πρώτο break ήρθε... σβηστά για τον Τσιτσιπά που στη συνέχεια σέρβιρε και έφτασε στο 4-1 με δύο ακόμη άσους και ένα forehand winner.

Ο Κόλαρ αντέδρασε και με άσο έκλεισε ένα love service game για να μειώσει 4-2, αλλά ο Στέφανος έφτασε στο 5-2 με καλά σερβίς και άμυνες που μετέτρεπε σε winner όταν ο Τσέχος προσπαθούσε να επιτεθεί.

Ο Τσέχος με άσο μείωσε σε 5-3, αλλά ο Τσιτσιπάς με άνεση και καλό πρώτο σερβίς, έκλεισε το σετ σε 34 λεπτά.

Επιβίωσε από 1-4 και 3 set point του Τσέχου ο Τσιτσιπάς!

Με love service game μπήκε στο δεύτερο σετ ο Κόλαρ. Ο Στέφανος όμως μπήκε εξίσου αποφασισμένος και με τρεις άσους στο επόμενο game ισοφάρισε σε 1-1. Ο Τσέχος όμως με έναν δικό του άσο διατήρησε το προβάδισμα (2-1).

Ο Στέφανος ήρθε υπό πίεση καθώς από ένα αβίαστο λάθος έδωσε break στον Τσέχο που προηγήθηκε 3-1 και στη συνέχεια με 4-1 κρατώντας άνετα το σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 4-2 με love service game και πήρε πίσω το break χάρη σε δύο winners και δύο αβίαστα λάθη του Κόλαρ, για να μειώσει 4-3.

Η ισοφάριση ήρθε από λάθος εκτίμηση του Τσέχου, ο οποίος έστω και δύσκολα κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 5-4. Ο Στέφανος σέρβιρε εξαιρετικά και ισοφάρισε σε 5-5, όμως ο Τσέχος με love service game έφτασε στο 6-5.

Για δεύτερη φορά ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να μείνει στο σετ και βρέθηκε πίσω με 15-40! Εσωσε με το σερβίς του τα δύο set point του αντιπάλου του και πήγε το σετ σε tie break.

Εκεί ο Τσέχος έκανε δώρο το μίνι break στον πρώτο πόντο και ο Στέφανος έφτασε να προηγείται 3-0. Ο Κόλαρ με δύο από τα πολλά πετυχημένα του drop shot στο ματς, ισοφάρισε σε 3-3. Στο 4-4 ο Στέφανος έβγαλε μεγάλη επιστροφή και πήρε προβάδισμα, για να σερβίρει στη συνέχεια. Εκανε το λάθος και ισοφάρισε 5-5 ο Κόλαρ, αλλά ο Στέφανος έφτασε σε set point μετά από εύκολο πόντο.

Ομως με ένα απίθανο drop shot o Τσέχος ισοφάρισε σε 6-6. Ο Κόλαρ προηγήθηκε 7-6, αλλά ο Στέφανος έσβησε κι αυτό το σετ πόιντ, βρήκε δεύτερο σετ πόιντ δικό του, αλλά το έχασε από ένα οριακό drop shot.

Τελικά με ένα λάθος του Τσέχου και έναν δικό του πόντο σε εκπληκτικό ράλι, πήρε το tie break με 10-8 και έκανε το 2-0 στα σετ.

Νέο tie break και μειώνει σε 2-1 ο Κόλαρ

Με χαμένο φόρχαντ του Τσέχου ο Τσιτσιπάς άρχισε πετυχημένα το τρίτο σετ. Το 1-1 έγινε από λάθος επιστροφή του Στέφανου που με ένα πανέμορφο drop shot πήρε προβάδισμα 2-1.

Ο Κόλαρ με δύο winners ισοφάρισε 2-2, αλλά με δύο λάθη υπό πίεση του Τσέχου, ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και το προβάδισμα (3-2).

Με ένα οριακό χτύπημα πάνω στη γραμμή και με κακά drop shot του Τσιτσιπά, ο Κόλαρ ισοφάρισε σε 3-3, με τον Στέφανο έστω και δύσκολα να φτάνει στο 4-3.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο game, με το Νο4 του κόσμου να έχει προβάδισμα 5-4 και τον Κόλαρ να πηγαίνει για να σερβίρει ώστε να μείνει στο ματς. Και τα κατάφερε με έναν άσο, αλλά ο Τσιτσιπάς με δικά του καλά σερβίς έφτασε στο 6-5. Με την πλάτη στον τοίχο σέρβιρε ξανά ο Τσέχος και έστειλε το σετ σε ένα ακόμη tie break.

Εκεί έκανε ένα απίθανο μίνι μπρέικ με λόμπα ο Τσέχος, που πήρε προβάδισμα 3-0 και την στήριξη του κοινού που ήθελε να δει κι άλλο σετ. Βρήκε και δεύτερο μίνι μπρέικ για να κάνει το 4-1. Αμέσως έσβησε το ένα ο Στέφανος, αλλά ο Κόλαρ έφτασε σε 4 σετ πόιντ και τελικά πήρε το tie break με 7-3.

Εσωσε 4 set point και προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς!

Ο Τσιτσιπάς πέταξε 3 ευκαιρίες για μπρέικ από κακά χτυπήματα σε επιστροφές και ο Κόλαρ έκανε το 1-0. Με love service game ωστόσο ισοφάρισε ο Στέφανος που έχασε ξανά ευκαιρία για break με το Νο134 του κόσμου να μένει μπροστά στο σκορ (2-1).

Χρειάστηκε 4 ευκαιρίες για να κάνει το 2-2 ο Στέφανος στο σερβίς του και το πολυπόθητο break ήρθε στην τέταρτη ευκαιρία που του δόθηκε στο σετ, για να προηγηθεί 3-2.

Ωστόσο πήγε στα...σκουπίδια αμέσως το break καθώς απάντησε ο Τσέχος που πήρε και προβάδισμα με 4-3. Το 4-4 ήρθε δύσκολα με ένα καλό σερβίς του Τσιτσιπά, όμως ο Τσέχος με love service game έστειλε τον Στέφανο να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Με άσο έκανε το 5-5 ο Τσιτσιπάς και πέταξε άλλο ένα break point στη συνέχεια για να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Το κατάφερε με το σερβίς του και φτάσαμε σε ένα ακόμη tie break.

Με μίνι break o Κόλαρ πήρε προβάδισμα 4-2 και το διπλό λάθος του Τσιτσιπά έφερε το 5-2. Ο Κόλαρ έφτασε στο 6-2, αλλά ο Στέφανος ισοφάρισε σε 6-6 από καλά σερβίς του και ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του! Και του έσπασε ξανά το σερβις για να φτάσει σε match point. Ομως έχασε ένα εύκολο φόρχαντ και έγινε το 7-7. Βρήκε και δεύτερη ευκαιρία όμως και στο σερβίς του Κόλαρ πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα