Γκοφ: «Εδώ ένιωθα ότι έπαιζα για τον εαυτό μου»

Newsroom
Γκοφ: «Εδώ ένιωθα ότι έπαιζα για τον εαυτό μου»
Η Κόκο Γκοφ αναγνώρισε την ανωτερότητα της Ίγκα Σβιόντεκ στον τελικό του Roland Garros, τι είπε η 18χρονη Αμερικανίδα για την πορείας της μέχρι τον πρώτο τελικό της καριέρας της σε Grand Slam

Η Κόκο Γκοφ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam, η 18χρονη Αμερικανίδα μπορεί να μην τα κατάφερε απέναντι στην Ίγκα Σβιόντεκ και να γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ στον τελικό του Roland Garros, όμως η πορεία της στο γαλλικό Όπεν αποτέλεσε ένα καλό μάθημα.

Η νεαρά από τις ΗΠΑ στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για τη Σβιόντεκ, για την πορεία της στο γαλλικό Όπεν στο μονό, καθώς την Κυριακή (7/4) με συμπαίκτρια την Τζέσικα Πεγκούλα θα αγωνιστεί στο διπλό γυναικών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της


Για τα αισθήματά της μετά τον τελικό: «Είμαι υπερήφανη που έφτασα εδώ. Θα μάθω από αυτήν την ήττα. Δάκρυσα, γιατί ήταν δύσκολο να διαχειριστώ το συναίσθημα, είμαι ευτυχισμένη και λυπημένη ταυτόχρονα».

Για την αντίδρασή της μετά το πρώτο σετ: «Στο δεύτερο σετ ήθελα να μην είμαι απλώς παθητική, να κερδίσω ένα, δύο γκέιμ, κατι που κατάφερα, η Σβιόντεκ έκανε μερικά λάθη».

Για την αντίπαλό της: «Νομίζω ότι απλά η Σβιόντεκ ήταν καλύτερη. Δεν σκέφτομαι τα στατιστικά πριν από το ματς, όποια παίκτρια κι αν ήταν θα είχα λίγο άγχος δεδομένου ότι ήταν τελικός. Ήταν βέβαια δύσκολο να παίζεις με κάποια που είχε 34 νίκες στη σειρά. Τα κάνει σχεδόν όλα τέλεια, αλλάζει κατεύθυνση στο παιχνίδι πολύ γρήγορα. Παίζει στις γραμμές, δεν σου δίνει χρόνο να αντιδράσεις, κάτι που είναι πολύ δύσκολο στη χωμάτινη επιφάνεια».

Για το πώς έφτασε ως εδώ: «Κατά τη διάρκεια του τουρνουά συνειδητοποίησα ότι το κλειδί είναι να παίζεις απλό τένις, να μην τα παίνεις όλα πολύ σοβαρά, για να μην έχεις άγχος. Αρκετοί παίκτες μπλοκάρουν όταν φτάσουν στα ημιτελικά».

Για το αν είχε άγχος: «Όχι τόσο πολύ, έχασα δύο γκέιμ στην αρχή και ίσως εκεί είχα λίγα νεύρα, αλλά στο δεύτερο σετ νομίζω ότι είχα διαφορετική νοοτροπία».

Για την πιο χαρούμενη στιγμή της στο τουρνουά: «Ελπίζω η αυριανή στον τελικό στο διπλό, αν κερδίσουμε. Ίσως το ότι έφτασα στον τελικό, είναι εξίσου δύσκολο με το να κερδίσεις το τουρνουά».

Για τη συνέχεια: «Θα μου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση αυτό το Ρολάν Γκαρός, ένιωθα πίεση μέχρι τώρα. Τώρα που έφτασα εδώ νιώθω ανακούφιση. Δεν περίμενα να φτάσω στον τελικό. Ίσως σε προηγούμενα Γκραν Σλαμ που αποκλείστηκα νωρίς, να έπαιζα για τους άλλους, εδώ ένιωθα ότι έπαιζα για τον εαυτό μου και αυτό με βοήθησε».

Για το τι έμαθε για το παιχνίδι της: «Έμαθα πώς να έχω αυτοπεποίθηση. Όλοι λένε ότι με έφερε εδώ το μπάκχαντ μου, αλλά πιστεύω ότι το φόρχαντ ήταν το πιο καθοριστικό στο παιχνίδι μου. Επίσης σε προηγούμενα τουρνουά είχα πρόβλημα με διπλά λάθη στο σερβίς, είναι κάτι που βελτίωσα εδώ».

Για το ότι μόλις τελείωσε το σχολείο: «Είδα πόση δημοσιότητα πήρε η φωτογραφία από την αποφοίτησή μου, την μοιράστηκε ακόμα και ο Μπαράκ Ομπάμα, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είμαι κάτι πέρα από μια καλή τενίστρια και πόσο σημαντική είναι η μόρφωση. Είναι κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανη».

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα