Σβιόντεκ - Γκοφ 2-0: Δεύτερος τίτλος στο Παρίσι

H Ίγκα Σβιόντεκ νίκησε την Κόκο Γκοφ με 6-1, 6-3 σε 68 λεπτά, κατακτώντας για δεύτερη φορά το Roland Garros. Έφθασε στις 35 σερί νίκες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ αιώνα της Βένους Γουίλιαμς από το 2022, παράλληλα η παίκτρια από την Πολωνία μετρά έξι συνεχόμενους τίτλους μέσα στο 2022!

Η Ίγκα Σβιόντεκ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στην Κόκο Γκοφ, η 21χρονη από την Πολωνία νίκησε με 6-1, 6-3 σε 68 λεπτά, κατακτώντας τον τίτλο του απλού γυναικών στο Roland Garros.

Η Σβιόντεκ παίζει με το πόδι στο γκάζι από τον Φεβρουάριο σήμερα έφθασε στις 35 διαδοχικές νίκες, ισοφαρίζοντας το κορυφαίο ρεκόρ του αιώνα που κατέχει η Βένους Γουίλιαμς (2000) και παράλληλα μετρά έξι συνεχόμενα τρόπαια (Ντόχα, Indian Wells, Μαϊάμι, Στουτγκάρδη, Ρώμη και Roland Garros) μέσα στο 2022.



Η Κόκο Γκοφ στην πρώτη της παρουσία σε τελικό Grand Slam ελάχιστα δυσκόλεψε την αντίπαλό της. Η 18χρονη από τις ΗΠΑ στο τέλος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ήθελε να γίνει η νεαρότερη νικήτρια της διοργάνωσης μετά την Μόνικα Σέλες το 1991, όμως έπεσε σε μια Σβιόντεκ που αυτή την περίοδο δεν παίζεται.

Πάντως η Γκοφ από την πορεία της στο Roland Garros θα αποκομίσει πολλά οφέλη κι ένα από αυτά η άνοδός της κατά 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς από τη Δευτέρα θα είναι στο Νο.13. Όσον αφορά τη Σβιόντεκ, μετά τον τίτλο στο Παρίσι, άνοιξε τη διαφορά από τη 2η στην παγκόσμια κατάταξη, την Εσθονή, Ανετ Κονταβέιτ στους 4.306β.


«Καθάρισε» με συνποπτικές διαδικασίες

Η Σβόντιεκ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Γκοφ, αφεντικό από τους πρώτους πόντους, με δύο διαδοχικά breaks προηγήθηκε 3-0 και κρατώντας το σερβίς της πήγε στο 4-0. Η Γκοφ που άλλα σχεδίαζε και άλλα βγήκαν στο κορτ, μείωσε 4-1, όμως η Σβιόντεκ τελείωσε το σετ με 6-1.


Το 2ο σετ άρχισε διαφορετικά, η Γκοφ με την πρώτη ευκαιρία που βρήκε για break έκανε το 1-0 και μετά το 2-0 Η Σβιόντεκ φρόντισε να αποκαταστήσει άμεσα την τάξη, με πέντε σερί games πήγε στο 5-2, η Γκοφ μείωσε σε 5-3, με την Πολωνή να σερβίρει και να τελειώνει τον αγώνα.

Η Σβιόντεκ με ποσοστό επιτυχίας 73% στο 1ο0 σερβίς (32/44) και ποσοστό 72% κερδισμένων πόντων από το 1ο σερβίς (23/32) «έχτισε» το παιχνίδι της, απέναντι στην Γκοφ που πρόλαβε να υποπέσει σε 23 αβίαστα λάθη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα