Σβιόντεκ: Έφθασε στις 32 σερί νίκες

Newsroom
Σβιόντεκ: Έφθασε στις 32 σερί νίκες
Η Ίγκα Σβιόντεκ χρειάστηκε τρία σετ για να αποκλείσει την Κινέζα, Κινβέν Ζενγκ και με την 32η διαδοχική της νίκη να προκριθεί στα προημιτελικά του Roland Garros.

Η Ίγκα Σβιόντεκ έπειτα από πολύ καιρό τα βρήκε σκούρα, με την εκπληκτική Κινβέν Ζενγκ από την Κίνα να βάζει δύσκολα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο τέλος η 21χρονη Πολωνή επικράτησε με 6-7(5), 6-0, 6-2 για την 32η σερί νίκη της και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η 19χρονη Κινέζα μετά την τεράστια ανατροπή που πέτυχε στο 1ο σετ και ενώ βρισκόταν πίσω 3-0 στο 2ο σετ, πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, και επέστρεψε έχοντας δεμένο το δεξιό μηρό.

Η Σβιόντεκ εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, τελείωσε το σετ στο άψε σβήσε 6-0 και πριν από την έναρξη του 3ου σετ, η Ζενγκ πέταξε τον επίδεσμο. Προσπάθησε να κρατηθεί στον αγώνα, μείωσε σε 2-1, μετά έχασε δυο ευκαιρίες για break στο 4ο game, μείωσε πάλι σε 3-2, αλλά από εκεί και μετά η Σβιόντεκ με τέσσερα σερί game έφθασε στο 6-2 και στην τελική νίκη.

Το 1ο σετ ίσως να είναι το κορυφαίο που έχει παιχθεί μέχρι τώρα στο απλό γυναικών. Η Σβιόντεκ με κεκτημένη ταχύτητα προηγήθηκε 3-0, η Ζενγκ μείωσε σε 3-2, η Σβιόντεκ ξέφυγε και πάλι με 5-2, όμως το σετ δεν είχε τελειώσει. Η Ζενγκ ισοφάρισε σε 5-5 και 6-6 οδηγώντας το στο tie break, εκεί υπήρξαν κι άλλες συγκινήσεις: Η Ζανγκ πήγε στο 2-0, η Σβιόντεκ έφθασε στο 5-2, με την Κινέζα να εξαπολύει νέα αντεπίθεση και με πέντε σερί πόντους να παίρνει τη διαδικασία με 7-5 και μαζί το σετ.

Η Σβιόντεκ έπειτα από εννέα σερί νίκες στο 2-0, έχασε σετ, αλλά τελικά δεν της στοίχισε. Το προηγούμενο χαμένο σετ ήταν από τη Λιουντμίλα Σαμσόνοβα στον ημιτελικό του τουρνουά της Στουτγάρδης, πριν από ένα μήνα. Η Ζενγκ στη δεύτερη μόλις παρουσία της σε Grand Slam έκανε ένα τεράστιο άλμα και από το Νο.74 θα βρεθεί στο Νο.55 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σβιόντεκ στα προημιτελικά θα παίξει με την Τζέσικα Πεγκούλα, η Αμερικανίδα (Νο.11) νίκησε τη Ρουμάνα, Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου με 4-6, 6-3, 6-3.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα