Τσιτσιπάς: «Θα είναι δύο εβδομάδες… κόλασης στο Ρολάν Γκαρός»

Gazzetta team
Τσιτσιπάς: «Θα είναι δύο εβδομάδες… κόλασης στο Ρολάν Γκαρός»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για το τουρνουά στη Λυών, αλλά ήδη σκέφτεται το Παριζιάνικο Γκραν σλαμ.

Την ώρα που περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στη Λυών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ήδη στο μυαλό του το Ρολάν Γκαρός.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά της Ρώμης από τον Τζόκοβιτς, σε ένα εκπληκτικό ματς, είπε στην συνέντευξη Τύπου του όπεν στην Λυών πως δεν έχει να φοβάται τίποτα αν συνεχίζει να παίζει όπως παίζει φέτος στην χωμάτινη επιφάνεια.

«Μου αρέσει να παίζω στο χώμα, δεν αισθάνομαι εξαντλημένος, το σώμα μου είναι μια χαρά, γι' αυτό πήρα την ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου αυτή την εβδομάδα. Είναι άλλη μια ευκαιρία να δείξω πόσο μακριά μπορώ να πάω, πόσο καλά μπορώ να παίξω» είπε αρχικά και σχολιάζοντας το παιχνίδι με τον Τζόκοβιτς τόνισε πως ήταν δύσκολο να χειριστεί την κατάσταση με τόσες διακοπές.

«Δεν ήταν εύκολο. Είχα το προβάδισμα, το ματς διακόπηκε από τη βροχή. Ήταν δύσκολο να το χειριστείς δύο σερί μέρες, ειδικά να κοιμηθείς εκείνη τη νύχτα. Είναι πολλή η αδρεναλίνη. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν παίζαμε στη βροχή. Δεν πειράζει, όμως, αυτή ήταν η κατάσταση, δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι. Μπορώ να μάθω από αυτό και να το ως κάτι θετικό, αντί για αρνητικό. Έπαιζα κόντρα στον καλύτερο παίκτη του κόσμου, είναι από τις προκλήσεις που χρειάζομαι για να φτάσω το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο. Αν διατηρήσω αυτή τη σταθερότητα, αν συνεχίσω να παίζω έτσι με κάθε αντίπαλο, δεν βλέπω λόγο να μη βελτιωθώ και να ανεβώ στα rankings»» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τσιτσιπάς: Θα είναι συναρπαστικό το Ρολάν Γκαρός

Ο Τσιτσιπάς αφού σχολίασε πως η απόδοσή του δεν είναι ακόμη σταθερή, παραδέχτηκε πως πρέπει να βελτιωθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα. Στη συνέχεια στάθηκε στο Ρολάν Γκαρός, όπου περιμένει από τον εαυτό του να πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση.

«Θα δούμε πώς θα ξεκινήσω, σε τι κατάσταση θα είμαι. Παίζω πολύ καλά, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται σε αντίστοιχη πορεία στο Παρίσι. Είναι σημαντικό να είμαι συγκεντρωμένος στο Γαλλικό Όπεν. Θα είναι συναρπαστικό, εξαρτάται βέβαια και από την κλήρωση. Πρέπει να είμαι έτοιμος, θα είναι δύο εβδομάδες... κόλασης και θα είναι δύσκολο να διατηρήσω την ισορροπία και τη συγκέντρωση στους στόχους μου» σχολίασε ο Τσιτσιπάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ATP Finals 2021: Συνεχίζει στην κορυφή ο Τσιτσιπάς, ανέβηκε στο Νο6 ο Ναδάλ

Τζόκοβιτς για την μάχη με τον Τσιτσιπά: «Ηταν ο δυσκολότερος αγώνας που έδωσα φέτος»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα