Ο Τζόκοβιτς πήρε την πρόκριση από τα χέρια του Τσιτσιπά (vids)

Gazzetta team
Ο Τζόκοβιτς πήρε την πρόκριση από τα χέρια του Τσιτσιπά (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε τις ευκαιρίες του, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε τη νίκη με 2-1 σετ στα προημιτελικά έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς.

Τελικά η βροχή ευνόησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην Ρώμη... Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε τις ευκαιρίες του, αλλά ο Σέρβος με την κλάση του άντεξε όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και έκανε την ανατροπή.

Ο Νόλε αφού έχασε... χθες το πρώτο σετ με 6-4 έπειτα από σχεδόν ένα 6ωρο (ας όψεται η βροχή που διέκοψε τρεις φορές το ματς), σήμερα στη συνέχεια της αναμέτρησης, είδε τον αποκλεισμό να έρχεται, αλλά έκανε δύο σπουδαίες ανατροπές και στα δύο σετ και με 7-5, 7-5, έκανε το 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τον απογευματινό τελικό.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς είχε το προβάδισμα με 3-1 και κράτησε το σερβίς του ως το 4-3. Εκεί είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά ο Σέρβος έδειξε γιατί είναι το Νο1 στον κόσμο. Με λίγη τύχη και εκπληκτικές άμυνες, ισοφάρισε και μετά πέρασε και μπροστά με 6-5 στο σερβίς του.

Εκεί που ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς, βρέθηκε να σερβίρει για να μείνει μέσα σε αυτό και δεν τα κατάφερε. Ο Τζόκοβιτς έσπασε ξανά το σερβίς του και έφτασε στην ισοφάριση.

Εκεί έδειχνε να χάνει την αυτοπεποίθησή του, όμως στο τρίτο σετ βρήκε ξανά μπρέικ και προηγήθηκε με 3-1.

Το σημείο «κλειδί» που άλλαξαν όλα ήταν στο επόμενο γκέιμ. Ο Στεφ είχε τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ, με την τελευταία να κάνει... δώρο στον Σέρβο έναν φαινομενικά εύκολο πόντο, χάνοντας ένα forehand σε άδειο κορτ στην ευθεία... Εκεί άλλαξαν τα πάντα καθώς ο Σέρβος θυμήθηκε γιατί είναι το Νο1 του κόσμου... Πήρε το γκέιμ και έκανε και μπρέικ στη συνέχεια, με το σετ να έχει την ίδια εικόνα ακριβώς με το δεύτερο. Αντί για 4-1, έγινε το 3-3, αλλά και πάλι ο Στέφανος βρήκε νέο μπρέικ στο σερβίς του! Προηγήθηκε με 5-4 και σέρβιρε για το ματς.

Η κλάση του Νόλε όμως «μίλησε» κι εκεί καθώς έκανε ένα ακόμη εύκολο μπρέικ. Αυτό ήταν... Ο Στέφανος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και αφού στο 6-5 του Σέρβου, σέρβιρε για να μείνει στο ματς, δέχτηκε ένα ακόμη μπρέικ με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός ημιτελικών.

Κάπως έτσι έληξε η πορεία του στη Ρώμη, σε ένα ματς που κράτησε 3 ώρες και 16 λεπτά, αλλά και... δυο μέρες εξαιτίας της βροχής.

 

Τελευταία Νέα