Ναδάλ: Η νέα γενιά είναι εδώ, αλλά εγώ θα συνεχίσω να παλεύω

Gazzetta team
Ναδάλ: Η νέα γενιά είναι εδώ, αλλά εγώ θα συνεχίσω να παλεύω
Ο Ισπανός θρύλος του τένις θέλει να συνεχίσει να διεκδικεί τίτλους απέναντι στον Τζόκοβιτς και την φουρνιά του Τσιτσιπά

Μπορεί να είναι στη δύση της καριέρας του, αλλά ο Ράφαελ Ναδάλ δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει να διεκδικεί τίτλους.

Οπως έπραξε μία ημέρα πριν ο Τζόκοβιτς, έτσι και ο Ναδάλ παραδέχτηκε πως η γενιά του Στέφανου Τσιτσιπά είναι έτοιμη να πάρει τα σκήπτρα από την Big-3, ωστόσο δήλωσε πως είναι κάτι που περίμενε πως θα συμβεί. Τόνισε ότι αποδέχεται την αλλαγή φρουράς, αλλά πως δεν θα σταματήσει να παλεύει να κατακτά τίτλους.

«Είναι φυσιολογικό μετά από 20 χρόνια στο tour, να υπάρχει μια άλλη γενιά που θα κερδίζει τουρνουά. Οι Big 3 έχουν κερδίσει σχεδόν κάθε σημαντικό τουρνουά τα τελευταία 19 χρόνια. Τίποτα το περίεργο, είμαι 100% έτοιμος να το δεχτώ αυτό. Όμως θα συνεχίσω να παλεύω γι' αυτούς τους τίτλους" είπε ο Ναδάλ σε συνέντευξη Τύπου στην Ρώμη.

«Αυτό που γίνεται είναι φυσιολογικό. Καταρχάς, δεν είχαμε πολλά τουρνουά. Δεύτερον, η νέα γενιά αποτελείται από πολύ καλούς παίκτες. Εμείς είμαστε 33, 34 και 39 ετών. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Πρέπει να είσαι έτοιμος να το αποδεχτείς και θα δούμε πως θα εξελιχθεί» πρόσθεσε ο Ράφα που στη Ρώμη θα διεκδικήσει τον δέκατό του τίτλο.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η νέα γενιά μπορεί να ξεκινήσει να κερδίσει ένα γκραν σλαμ, αρχής γενομένης από το Ρολάν Γκαρός που πλησιάζει, ο Ισπανός τενίστας απάντησε: «Ίσως... Θα δούμε σε 3-4 εβδομάδες. Δεν ξέρω. Μέχρι τώρα δεν έγινε αλλά γιατί όχι. Ελπίζω πως όχι αλλά όλα μπορούν να συμβούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα